Радост в село Струма. Долетя първият щъркел

"Щом видим щъркел знаем - зима няма вече, идва пролетта"
Обновена: 15 фев 2016 12:46 | 15 фев 2016 11:44, Красимир Ангелов
5
Радост в село Струма. Долетя първият щъркел
Снимка: Булфото

Жителите на село Струма край Сандански вече виждат пролетта, след като посрещнаха първия щъркел. Той пристигна, както и през миналата година, на 5 февруари, разказа пред репортер на БТА местният жител Костадин Джаков, който има имот в съседство на старата топола, върху която е гнездото на красивата птица.

Още по темата

Местните хора веднага след появата на щъркела са му помогнали, като са разчистили гнездото. Те са сигурни, че това е мъжкият, който и сега е пристигнал по-рано, за да подготви семейната къща.

В селото има две гнезда и щъркелите се надпреварват кой да ги заеме пръв, защото кандидатите са повече, разказа Костадин. Двойката тук на тополата през последните две години е имала по три малки.

"През миналата година се случи така, че едно от щъркелчетата падна. Спасихме го, викнахме с жената машина с кран, за да го върнем в гнездото", разказа мъжът и продължи: "Много красиви птици са, беля не правят, а щом видим щъркел знаем - зима няма вече, идва пролетта".


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Урааа! Колко хубаво! :)) Много красиви птици!
4
0
 
12
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Не е ли малко подранил...
3
3
 
4
 
! Отговори
Алов преди 5 години
Дано се спаси от орлите,котио търсят щъркелите за яйца.
2
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боже, все още има хора, способни да помагат на животните. А това е дълбоко съзнание, ум, който не всеки има, че щом животните са добре и човекът ще е добре. Да сте живи и здрави хора от село Струма. Здраве и живот на Костадин и жена му. Да служат за пример на деца и възрастни.
1
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дано донесе много бели бебета! Но само щъркела няма да помогне, трябва и мерак.