Сексшопове и сувенири крепят бизнеса в Търново

На старата столица й липсва туристически облик
Обновена: 15 фев 2016 09:05 | 15 фев 2016 08:30,
10
Сексшопове и сувенири крепят бизнеса в Търново
Снимка: Bulphoto, архив

В навечерието на поредния туристически сезон старата част на Велико Търново изобщо не изглежда готова да посрещне стотиците туристи, които ще се изсипят тук от България и целия свят, отбелязва вестник "Монитор".

Бизнесът в тази част на града тихичко агонизира и както изглежда скоро съвсем ще загине. По главната улица, на разстояние не повече от стотина метра, от бившето кино Модерен театър до хотел Янтра, има цели 22 празни и даващи се под наем магазинчета и помещения. Сред хлопналите кепенците са агенции за недвижими имоти, магазинчета за хранителни стоки и сувенири, за дрехи и цигари и дори един булченски магазин.

Доста любопитно е, че сред онези търговски обекти, които все още успяват да удържат и да не фалират, наред с хранителните магазини и тези за сувенири, са и два сексшопа, магазин за екзотични индиански сувенири и за китайски ментета.

Тъжната картинка по главната част в старо Търново се допълва още от 1-2 действащи магазинчета за антики, още толкова ателиета на художници, баничарница и няколко едва кретащи заведения.

Тези констатации идват ден, след като рухна някогашният метох на Преображенския манастир в града.

В района има и други сгради в окаяно състояние, но повечето са с неизяснена собственост. Миналата година имаше идея да се възстановят старите исторически сгради чрез дарения, но идеята не се реализира.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Обичам да посещавам Търново и го правя от 10 години вече. Единственото което ми е малко трудно да възприема са тесните тротоари по които трябва да си факир за да се придвижваш особено в мокро време или сняг(В Рим са подобни :))
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Големи глупости пишете,Търново си е прекрасен град.Старата част верно е позанемарена,но града си е супер!
4
4
 
7
 
! Отговори
ICo преди 8 години
Посредствена статия. След такова гръмко заглавие очаквах сериозни анализи. Как може 1 секс шоп да крепи бизнеса в целия град!?! И в коя туристическа дестинация сувенирите не са на основно място в местния бизнес? Последните години се прави много за града, аман от ***.
3
0
 
7
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Марчето все едни такива завъртяни статии ги пише .... със странни заглавия и съдържание.
2
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Търново привлича само шматките, тия дето уж отиват да учат всъщност отиват да избухват и да се излагат.
1
0
 
11
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Оригинална реклама: " Секс шопове и ....... "!Мария, ти в кой шоп си изложена?П.П.Предпочитам те естествена, а не надуваема.