Запалиха колата на шеф на общинска фирма в Плевен

Драснаха клечката и на фургон на общинар, подозират бизнес отношения
2
Запалиха колата на шеф на общинска фирма в Плевен
Снимка: Булфото, архив

Бизнес отношения най-вероятно са в основата на палежа на колата на шеф на общинска фирма в Плевен, както и на фургон на общински съветник, смята кметът на града Георг Спартански.

Той се надява съответните специализирани органи да си свършат работата, защото не бива да се допуска отношения в бизнеса в европейска държава да бъдат решавани по вандалски начин.

Спартански уточни, че са били запалени личният автомобил на управителя на общинска фирма "Паркстрой" и фургон на общински съветник, "който активно задава въпроси, свързани с дейността на общински предприятия, на които средствата "изтичат" към други фирми за извършване на "външни услуги".

Кметът даде пример как според него две общински фирми - "Паркстрой" и "Инжстрой", са били използвани като "пощенски кутии" за пренасочване на общински средства или пари по проекти за други фирми, т.н. външни изпълнители.

За "Инжстрой" - при 9 млн.лв.приходи за м.г. 2,8 млн.лв. са похарчени за "външни услуги". За "Паркстрой" - при 1, 9 млн.лв.приходи, около 50 на сто са предоставени на външни изпълнители. Очевидно там трябва да се търси генезиса на палежите, коментира кметът, цитиран от БТА.

Той бе категоричен, че ще спре използването на общинските фирми като "гара разпределителна".

Общинските предприятия сами ще трябва да изпълняват възложените им дейности, а наемане на външни услуги ще бъде сведено до санитарен минимум, каза Спартански.

Кметът прибави към двете фирми и фирма "Тибор", стопанисваща пазарите. Според него годишната й печалба сега била "колкото на един семкаджия".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тия таралясници БМВ са толкова зле, че освен да им драснеш клечката за друго не стават
1
0
 
2
 
! Отговори
бмв повер преди 8 години
- Колега, колко ти гори беемвето ? - 4-5 минути