Февруарската пролет свършва, градусите падат

На отделни места утре и ще превали слаб дъжд
16 фев 2016 14:52,
1
Февруарската пролет свършва, градусите падат
Снимка: Bulphoto, архив

През нощта все още вятърът ще е от юг, първоначално в Северна България, а по-късно през деня и в останалата част от страната ще се ориентира от изток-североизток. Ще е до умерен, в източните райони и поречието на Дунав и временно силен като с него ще прониква по-студен въздух.

Облачността ще е разкъсана, значителна в Дунавската равнина, където на отделни места слабо ще превали, съобщиха синоптиците от БАН.

Температурите ще се понижат, минималните ще са предимно между 6 и 11 градуса, максималните - от 10-11 градуса в северозападните райони и морския бряг, до около 20 градуса в Горнотракийската низина.

В планините облачността ще е разкъсана, предимно средна и висока. По-значителна ще е по северния склон на Стара планина и в Родопите. Валежи са малко вероятни. Ще духа умерен и силен юг-югозападен вятър.

Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 16 градуса, на 2000 метра - около 9 градуса.

Над Черноморието облачността ще е по-често значителна, но валежи са малко вероятни. Вятърът вече ще е от североизток - умерен, с него температурите ще се понижават. Към 14 ч ще са между 9-12 градуса. Температурата на морската вода - 7-9 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари