Контра: Наши превозвачи блокираха границата

На шофьорите им омръзнало пияни гърци да се гаврят с тях
Обновена: 16 фев 2016 14:16 | 16 фев 2016 14:07,
34
Контра: Наши превозвачи блокираха границата
Снимка: Bulphoto, архив

Българските превозвачи започват да блокират ГКПП-та с Гърция, съобщи председателят на Българска Асоциация на Сдруженията в Автомобилния Транспорт (БАСАТ) Миролюб Столарски.

"На хората им омръзна да се гаврят гръцките фермери с тях. Първо имаше уговорка в определени интервали от време да бъдат пропускани през граничните пунктове, но не се пускаха. От другата страна си представете как седите 20 часа на границата и гледате как се гаврят едни пияни фермери с вас. Те говорят, че техните семейства гладували, а на тези хора, които са на границата семействата не гладуват ли", попита Столарски.

Още по темата

"Все българите трябва да бъдем машата за гърците, за да могат да си оправят нещата. Ситуацията е непоносима. Хората вече не издържат", категоричен бе Столарски пред "Фокус".

"Ние абсолютно ги подкрепяме и скоро може да им помогнем", подчерта Миролюб Столарски и допълни, че към този момент събират сведения от всички пострадали шофьори и превозвачи, за да може да заведат иск към гръцки съд.

Според Столарски трябва да се пречи и на гърците. "Явно трябва да се затворят тези граници и да се знае, че няма граница между България и Гърция. Тогава като видят, че не е толкова важно тяхното спиране на границата, тогава може би ще разберат, че това не е начинът, по който трябва да извиват ръцете на българските превозвачи, въобще на българските граждани", коментира той.

Столарски заяви, че шофьорите са изявили желание да блокират всички пунктове по границата с Гърция.

"В разговорите с инициативния комитет, където сме говорили искат всичките да ги блокират. А не гърците да идват да си играят тук на казино на Кулата, а след това да отиват да си допият и пак да се върнат да си играят. С рейсове си ги возят", даде за пример той.

"Аз мисля, че напрежението стигна до края. Колкото и да има толерантност към някого един човек, когато започне вече да прекалява с толерантността на отсрещния, то преминава в наглост", категоричен е Столарски.

По думите му, с протестните действия превозвачите искат да няма граница с Гърция и да се знае, че трябва да се използват алтернативни пътища.

"През Македония и през Турция може да се преминава, защото тези граници не са затворени от гръцките фермери", каза още Миролюб Столарски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
30
 
! Отговори
Face преди 8 години
Единственото решение е граница по линията Солун - Костур , демек Санстефанска България и всички маляки в Пелопонес :)
7
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гърция и България може да заобиколят през Македония и Бойко Борисов вече поиска да се затворят границите на ЕС.
6
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
вън герб от България
5
7
 
18
 
! Отговори
se edno преди 8 години
Затварайте всички граници към всеки и ето ти УТОПИЯ
4
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо не се възползвахте от пиянството и бой с пердашката,да се чудят на следващия сен защо ги болят д у п е т а т а малаките.
3
6
 
46
 
! Отговори
Fo23 преди 8 години
Само така!Егати и византийците нагли!
2
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Крайно време беше и българите да блокират и така да подкрепят гърците и да свалят Борисов докато излезе от ЕС.
1
7
 
37
 
! Отговори
маке преди 8 години
границата требе да се блокоира с гаубици танкове и минохвъргачки