Блокада на "Кулата" – и българи, и гърци не отстъпват!

Границата ще е затворена за неопределено време
Обновена: 17 фев 2016 08:47 | 17 фев 2016 08:41,
17
Блокада на "Кулата" – и българи, и гърци не отстъпват!
Снимка: Reuters, архив

Продължава пълната блокада на пункт "Kулата".  В понеделник преди обед български шофьори и превозвачи устроиха контраблокада на границата, заради неспазен пропускателен режим от протестиращите гръцки фермери, припомня Нова телевизия.

Още по темата
На пътя останаха блокирани стотици камиони и десетки леки коли и автобуси. В сряда контраблокади се очакват на всичките ни гранични пунктове с Гърция. Нашите превозвачи са категорични, че няма да отстъпят, докато гърците окончателно не изтеглят тракторите си от браздата.
 
"Блокадата на "Кулата"  ще продължи, докато не се намери решение да се премахнат гръцките трактори от границата", коментира един от протестиращите шофьори от българска страна. 

Превозвачите разчитат на подкрепата на политиците за решаването на проблема и напомнят, че има алтернативни маршрути през Македония.
 
"Границата ще остане затворена за неопределено време", категорични са и протестиращите превозвачи близо до граничния пункт "Капитан Петко войвода".

Въпреки това по информация на агенция Фокус трафикът на пунктовете "Капитан Петко войвода", "Маказа", "Златоград" и "Ивайловград" е нормален.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 4Не баце нещо не си разбрал. Нашите стачкуват, затова че не ги *** кви проблеми имат византийците и да не си ги прехвърлят на нас. Всеки да си знае гьола.
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ma tea gartsi ne sa naiadoxa be.vse iskat,iskat,ama kato stane vapros ne davat.to ne moje vse da iskat,triava i da dadat.da si sta4kuvat v gartsiata,na bg zemia niamat nikakvo pravo.6to ne zatvoriat granitsata s albania e....................6to,6toto 6te iadat boi ot albanitsite,tam ne gi uvarta.boiko predi godini otide na granitsata s helikopter-sega kade e,6to ne pravi ni6to....boiko napravi ne6to....triava edin to6ko jivkov i 6ti kaja az ...6teti dam edni gar4ulia 4e aide.........
8
6
 
8
 
! Отговори
111 преди 8 години
До Анонименгърците протестират срещу края на готовите пари вече който работи ще има а ние не сме им виновни за проблемите толкова години само лежат и пеят сега като им стана зле дойдоха да тормазят нас на границата а тези българи дето ходят да им подкрепят икономиката и туризма да си помислят дали всъщност не са срещу нашата държава
7
5
 
21
 
! Отговори
Чичо Кольо преди 8 години
17.02.2016 | 11:06 Браво! Точно така: "Каквото повикало-това се обадило" е казал народът. Момчета, това трябва да стане и за 3-ти март и Великден-нито един българин в Гърция. Ние ще ги храним с нашите пари, а те се гаврят с нас! През лятото нито един гръцки домат в България от тези фермери. Византийци гадни!
6
2
 
20
 
! Отговори
biko bo преди 8 години
Един път и ний да покажем топки
5
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много странни протести по границата. Хората не трябва да пречат на себеподобните си, а да блокират сборищата на собствените си управници - тип сталинградска блокада, докато държавните мъже изпосталеят от глад и им дойде просветлението как да управляват с акъл, воля и почтеност.
4
26
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
гърците стачкуват срещу високите данъци, а ние протестираме срещу протеста на гърците, т.е. сме за високи данъци
3
30
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
нашите злета и те решиха да се правят на маймуни. смотани тираджии.
2
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да се закарат багери и да изкопаят ров за да няма път вече. И да взривят кпптата и закриваме гранизата завинаги и да си прекратиме отношенията също. Това е решението бг юнаци юнаци
1
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако и сега се огънем, никой няма да ни брои за нищо...