Облаци, тук-таме дъжд и температури до 11° днес

Най-топло ще е в Северозападна България
17 фев 2016 08:28,
2
Облаци, тук-таме дъжд и температури до 11° днес
Снимка: Reuters, архив

Днес в цялата страната вятърът ще се ориентира от изток-североизток, ще е умерен, а в Северна и Източна България временно и силен вятър и с него ще започне да нахлува по-студен въздух. Облачността ще е значителна, но само на отделни места, главно в Дунавската равнина ще превали слаб дъжд.

Температурите ще се понижат и максималните ще бъдат от 10-11° в северозападните райони до 20° на места в Горнотракийската низина.

Това е прогнозата на дежурния синоптик от Националния институт по метерология и хидрология(НИМХ) при Българската академия на науките(БАН), съобщава агенция Фокус.

Над Черноморието облачността ще е по-често значителна, без съществени валежи. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток – ще е умерен до силен. Температурите ще се понижат и към 14 часа ще бъдат между 9° и 12°. Температурата на морската вода е 7-9°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините облачността ще е значителна, но без съществени валежи. Ще духа умерен, по била и силен юг-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 16°, на 2000 метра – около 9°.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Ники преди 8 години
Като за февруари времето е супер!