Превозвачите ни – заложници, това е тероризъм!

Контраблокадата остава, категорични са превозвачите
17 фев 2016 17:37,
16
Превозвачите ни – заложници, това е тероризъм!
Снимка: Архив Булфото

Малка е вероятността да падне блокадата на българската граница от гръцките фермери. Те се чувстват силни, тъй като към тях се присъединиха основните синдикати в страната. Фермерите са максимално екстремни в действията си, за да бъдат чути. В същото време добре си дават какво причиняват на българските превозвачи, но не ги интересува човешкия фактор. Така очерта ситуацията по границата международния редактор Лъчезар Вълев.

Като ответна мярка българите направиха контраблокада на границата.

"Контраблокадата няма да я вдигнем преди гръцките фермери да приключат с протестите. Дори мислим навсякъде границите с Гърция да бъдат затворени. Щом е ясно, че те ще правят каквото си искат, по-добре всички да знаят, че няма граница с Гърция и да си търсят алтернативни маршрути", заяви пред Bulgaria ON AIR изп. директор на Съюза на международните превозвачи Йордан Арабаджиев.

Той допълни, че нервите на българските превозвачи не са издържали, тъй като гръцката страна е предприела всички мерки това да се случи.

"Нашите шофьори на границата стоят без храна, без пари, престояват на границата с дни. Превозвачите губят стотици евро, губят пазари", допълни той.

Арабаджиев изтъкна, че нашето правителство трябва да осъществи всички контакти и да принуди гръцкото правителство да си свърши работата.

"Проблемът е в гръцкото правителство, което не желае да влиза в конфликт с гръцките фермери и се оказа, че една малка група от хора могат да правят каквото си искат", коментира още той.

Георги Цанов от Съюза на международните превозвачи също е на мнение, че гръцката държава е абдикирала и гръцките власти не поемат ангажимент.

"Нашите шофьори са станали заложници, това си е един вид тероризъм. В момента загубите са за над 10 млн. евро и търсим начин да заведем искове, защото трябва да бъдем обезщетени по някакъв начин", заключи Цанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Nowhow преди 8 години
Tova e holandska investicia v bg.
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Крайно време е, да ни върнат Кавала.
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гръцките фермери да вдигат блокадата от границата и да се преместят няколко километра по надолу на първият разклон след Промахон. И тогава какво правим?
6
0
 
21
 
! Отговори
Българин от Германия преди 8 години
Утре Бойко Борисов да постави ОСТРО ВЪПРОСА на срещата в Брюксел, а не да се усмихва само угоднически на Лицемеркел и на Люксембургския ***.Имам чувстввото, че Б.Б. се готви за личен Бодигард на Ангела, след като тя бъде принудена да напусне Германия и избяга отвъд океана.
5
0
 
20
 
! Отговори
Гневен преди 8 години
Вече се ядосвам, Бойко къде си, за пенсия ли се готвиш, отиваш си, ОСТАВКА!
4
1
 
11
 
! Отговори
покрепям! преди 8 години
цитат: "Арабаджиев изтъкна, че нашето правителство трябва да осъществи всички контакти и да принуди гръцкото правителство да си свърши работата."Смятам, че не е много сигурно дали гръцкото правителство не си върши работата. Всичко прилича на заядливо-завистлив номер на комшиите. Не ги уважавам повече.
3
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами има и алтернатовен път, ...през гората, само трябват малко умения, да не те хванат граничарите..
2
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ааа къде са нашите отраслови синдикати ТИКВАТА ги изби като риба в мътна вода.Така се отсояват интереси дори с риск някой да загуби.
1
0
 
19
 
! Отговори
Дебилизъм преди 8 години
Досега как не се намери един журналист да отиде и говори с ръководителите на синдиката на тези фермери, защо смятат че като тероризират български шофьори , тяхното правителство ще им обърне внимание на техните искания ?!? Това е все едно да искам увеличение на заплатата от българското правителство и да затворя нашата граница за гърците...