Село Мечка обезверено, няма спасение от апашите

Крадците бият възрастни хора, чупят прозорци с тръби
18 фев 2016 10:07,
169
Село Мечка обезверено, няма спасение от апашите
Снимка: Нова тв

Село Мечка пак настръхна срещу крадците. Набезите и побоите над беззащитни хора в плевенското село отново са ежедневие.

70-годишна жена се барикадира в къщата си, след като бе бита и ограбена в нощта срещу понеделник. Самотни хора се правят на заспали като видят крадец в дома си, за да не пострадат. Полиция и жандармерия отново ще се срещат с местните. Те обаче са обезверени от безсилието на правораздавателните органи.

За жителите на плевенското село Мечка в началото на 2016 година страхът е ежедневие. Поредният пример е от преди три дни. В нощта, когато е пребита възрастната жена, крадци нахлуват за пореден път и при 75-годишния Ванко Цветков.

"През нощта беше, в 3:30 часа. Аз ги усетих като разбиха. Скочих и те избягаха. Не ги видях. От Нова година досега 3 пъти са ме обирали. А за последните три години - 20 пъти. Три крави за миналата година ми откраднаха... Това са техните железа. С водопроводни тръби са отваряли. Гледам го на един метър от мен и не смея да мръдна. Иначе ще ме удари", разказва възрастният човек пред Нова тв.

Тази сутрин в селото има две патрулки, а около 10 униформени обикалят Мечка.

А със страха възрастните хора в Мечка се борят с все повече ключове и катинари. И заспиват с надеждата, че вратите им са здраво заключени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
2
 
9
 
! Отговори
до 90 преди 8 години
Хайде бе живеели като при комунизма даже и по добре от тогава защото освен ,че си запазиха социалните придобивки не вършат никаква работа за разлика от тогава когато имаше обходни двойки пеша а днес не слизат от патрулката.
74
2
 
7
 
! Отговори
до 70 преди 8 години
Работех в една фирма и 6 месеца след като напуснах ме викат в полицията защото някои обрал фирмата !Отидох в районото заедно с колегата с които напуснахме Следователя каза знаете ли защо ви извиках защото са обрали фирмата и моя колега му отговори много се радвам . Писахме обяснение къде сме били на тази дата и ни снеха отпечатаци без да имат никакви доказателства за наше участие в обира даже ни питаха дали не сме казали на някои да го направи .
73
2
 
19
 
! Отговори
До 70 преди 8 години
Преди година ми откраднаха кучето,хъски на 3 месеца.Оведомих селския полицай,направих сам разследване,намерих си хъскито след 2 седмици,казах на полицая в кой е бил и той само кимна очудено и отвърна добре тогава.Кво добре бе,наказание за престъпниците кога?
72
2
 
7
 
! Отговори
бг преди 8 години
Ами тогава да се премахнат данъците за хората по селата,които са възрастни щом като бг.граждани и данъкоплатци нямат права и държавата нехае и не им осигурява полицейско присъствие по селата! Битовата престъпност г-жо Бачварова!Полицаите с огромни правомощия,ранно пенсиониране,придобивки,а върши ли си работата?
71
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Единствените ми контакти с полицията са били като шофьор и винаги ме е било страх от тях ,но не е така с престъпниците защото си делят откраднатото.
70
3
 
6
 
! Отговори
Нали? преди 8 години
Нали властите от лъв нагоре все им обещават защита? Нали великият генерал нареди да не се закачат възрастните по селата. Нали преди 3-4 години поредният вътрешен министър - Цветанов - отиде лично да се поклони на престъпните кланове в това многострадално село. Дали им е целувал обувките не знам. Може на друго място да е целувал.
69
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докато съм на работа, нямам право да обидя дори ром, дори да го погледна накриво. Нямам право да го задържа без доказателства, че е направил нещо. Дори да намеря вещ крадена, 100 роми казват че това си е негово, нито един българин не казва нищо.Веднъж ме спряха полицай и АЗ като ме обвиниха се опитафх да се защитя ,но те ми казаха да стоя мирно и да не говоря !!! После защо не казваме нищо .
68
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прочетете коментар 70 и разберете ,че този проблем няма да се реши от полицията а всичко зависи от вас.Доста робство и тиранство всички на ...
67
3
 
9
 
! Отговори
до 70 преди 8 години
Кой иск беззъба полиция !?Видях как арестуват един пенсионер повишил тон на контрольорка в градския транспорт . Сложиха му белезниците двама тлъсти полицаи и го прибраха никои не го защити на спирката дори и мен ме беше страх от тях.
66
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Плевналиев каза за всеки бежанец дом така ,че махайте се от България за да има къде да ги настаняват.
65
2
 
3
 
! Отговори
Веселина преди 8 години
До Анонимен 69 - ти не знаеш ли, че на терминалите има класово и възрастово ограничение: по някакъв повод там бедни пенсионери над 70 не пускат.
64
2
 
11
 
! Отговори
до 70 преди 8 години
А имаш право да биеш протестиращи майки и деца,баби и дядовци на жълтите павета !?Не се оправдавайте защото след като не си вършите работа напуснете бе защо седите
63
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Държава няма!!! Има една политическа върхушка, която хищно и безогледно граби, а законът е на нейна страна.
62
2
 
6
 
! Отговори
ами защо преди 8 години
До 70не излезете да протестирате срещу законовите разпоредби които ви пречат на работата ? протестирате само ако ви отрежат от заплатата,отпуската... ами нали ако оправят законите ще трябва да работите наистина !!! за това си траете. а иначе имате право но вие знаете къде са проблемите а не народа...вие трябва да поведете промяната...но не я иската
61
2
 
10
 
! Отговори
Евала преди 8 години
До Анонимен 69Относно, че жителите на Мечка трябвало да се изнесат през терминалите на летището, ако не им харесва.Евала им на мечкари, корави българи излязоха и не си оставиха селото! Поклон и пред този истински българин, който продължава да гледа крави в тези условия и пред възрастната жена, която не си е оставила дома. Проклятие до девето коляно на онзи, който вместо да иска изселване на престъпната ***, гони българите от родните им огнища.
60
3
 
4
 
! Отговори
Неда преди 8 години
След като няколго години поред ми обираха малката селска къща, престанах да я заключвам и дори сложих на вратата малка бележка, че е отворено с надеждата поне да не разбиват ключалките с ритник. И, о чудо, от тогава престанаха да безчинстват връсните му долни твари. Не че го предлагам като рецепта, но при мен сработи.
59
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Проблема в това село е от години до кога мислят само да се жалват по телевизията и нищо да не правят да изгледат филма Великолепната седморка и да си наемат 7 убийци да ги пазят няма да стане по друг начин и без това парите им ги вземат по добре сами да ги дадът на хора които да ги отърват веднъж за винаги от тези.
58
2
 
4
 
! Отговори
По-нагоре гледай преди 8 години
До Анонимен 65Да, бе, мързи ги полицаите в Мечка. Един толкоз го домързя, че застреля един от местните крадльовци и насилници, онзи умря в болницата и после цялото село събира подписи да не съдят полицая, накрая не разбрах какво стана, защото не съм следил случая по-нататък.
57
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименМързел или алчност, комбинирана със страх владее магистратите?За парии лиии???
56
7
 
9
 
! Отговори
12 преди 8 години
Докато съм на работа, нямам право да обидя дори ром, дори да го погледна накриво. Нямам право да го задържа без доказателства, че е направил нещо. Дори да намеря вещ крадена, 100 роми казват че това си е негово, нито един българин не казва нищо. Нямам правото да влизам без заповед в дома на ром. Доказателства няма, свидетели няма. Ромите вадят брадви като видят патрулката. Така е защото дървени философи като вас искат беззъба полиция, която да подритват с присмех. Е, на ви, оправяйте се.