Село Мечка обезверено, няма спасение от апашите

Крадците бият възрастни хора, чупят прозорци с тръби
18 фев 2016 10:07,
169
Село Мечка обезверено, няма спасение от апашите
Снимка: Нова тв

Село Мечка пак настръхна срещу крадците. Набезите и побоите над беззащитни хора в плевенското село отново са ежедневие.

70-годишна жена се барикадира в къщата си, след като бе бита и ограбена в нощта срещу понеделник. Самотни хора се правят на заспали като видят крадец в дома си, за да не пострадат. Полиция и жандармерия отново ще се срещат с местните. Те обаче са обезверени от безсилието на правораздавателните органи.

За жителите на плевенското село Мечка в началото на 2016 година страхът е ежедневие. Поредният пример е от преди три дни. В нощта, когато е пребита възрастната жена, крадци нахлуват за пореден път и при 75-годишния Ванко Цветков.

"През нощта беше, в 3:30 часа. Аз ги усетих като разбиха. Скочих и те избягаха. Не ги видях. От Нова година досега 3 пъти са ме обирали. А за последните три години - 20 пъти. Три крави за миналата година ми откраднаха... Това са техните железа. С водопроводни тръби са отваряли. Гледам го на един метър от мен и не смея да мръдна. Иначе ще ме удари", разказва възрастният човек пред Нова тв.

Тази сутрин в селото има две патрулки, а около 10 униформени обикалят Мечка.

А със страха възрастните хора в Мечка се борят с все повече ключове и катинари. И заспиват с надеждата, че вратите им са здраво заключени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
15
 
! Отговори
има спасение преди 8 години
Има спасение! Кучето скача според тоягата! Да им назначат кмет като този на с.Буковлък Плевенска област и проблемът ще се реши!
14
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Криворазбраната демокрация доведе до калапс. Нападат възрастни хора, че той може инфаркт да получи, и после какво - дело срещу неизвестен извършител. Полицията и тя е докарана до безсилие, с разните му там реформи, промени в законоте, кьораво и сакато става полицай. Съда и той по същия начин. Вина имат само и единствено ние, които избораме политиците. Не е лут този, който яде паницата, а този, който му я дава. Промяната тръгва от хубавата сграда с надпис съединението прави силата.
13
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Който не е ходил в казармата да се записва в "толерантните" легиони с рокерите!
12
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойко що не се разходиш до мечка да резнеш и там една лентичка?Явно е до парламента не ходиш.
11
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега разбирате ли защо хората в село Галиче преизбират за кмет Ценко Чоков мисля за 5 път. Там кражби няма. И тия дето подеха кампания срещу него са точно престъпниците.
10
5
 
13
 
! Отговори
Имате ли или не? преди 8 години
Като немате Муда имате гърбинини....
9
3
 
62
 
! Отговори
Край преди 8 години
Стари хора да ги бият по селата - това обезсмисля българската държава, прави излишно народното събрание, армия, полиция, съдилища даже Бойко Борисов е излишен при положение че това се случва. Боя се че прави излишни български мъже и мен включително щом не намираме начин да сложим край на това уродливо явление. СРАМ МЕ Е от тези възрастни хора.
8
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На практика излиза че държавата подклажда този проблем,вместо да се справи с него.А каква е целта ще видим,може би да се унищожи българското население!
7
5
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По важното е да се дъни телевизията за прерязаната спирана тръбичка на колата на Мартинчо, отколкото за ежеминутните страдания на хората по селата.
6
20
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде са сега онези като селския *** мутрафон от Ямбол, дето залавял бежанци с голи ръце? Организират ловни дружинки срещу дрипльовци с деца по горите, а за наглите крадци, които беснеят от години по селата се крият като мишки..
5
3
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има огромен риск ако възрастните хора се защитят да бъдат съдени за нарушаването на евроатлантическите демократични права на престъпниците.
4
5
 
42
 
! Отговори
(НМ) Народна Милиция преди 8 години
Явно държавата не желае да се справи с проблема.не съм аз този,който ще дава съвети,но хората от Мечка трябва да се организират в доброволни отряди.Патрули по двойки и система за оповестяване на другите,които почиват.
3
6
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде си бе ДЪРЖАВОООО.... къде си....????Ако един седне на стола, и овладее поне битовата престъпност в тази държава, ще управлява до смърта си....
2
4
 
60
 
! Отговори
Стефанов преди 8 години
Докато не се реши проблема с битовата престъпност изобщо не можем да говорим за демокрация, растеж, стабилност, европейски ценности, свободи и т.н. Когато не можеш да просъществуваш чисто физически - тогава какво ти остава?Когато държавата не може да те защитава нека поне разрешат на хората сами да се защитават, те ще намерят начин, сигурен съм.
1
4
 
56
 
! Отговори
Пак преди 8 години
ще помоля г-жа Бъчварова за коментар!