Село Мечка обезверено, няма спасение от апашите

Крадците бият възрастни хора, чупят прозорци с тръби
18 фев 2016 10:07,
169
Село Мечка обезверено, няма спасение от апашите
Снимка: Нова тв

Село Мечка пак настръхна срещу крадците. Набезите и побоите над беззащитни хора в плевенското село отново са ежедневие.

70-годишна жена се барикадира в къщата си, след като бе бита и ограбена в нощта срещу понеделник. Самотни хора се правят на заспали като видят крадец в дома си, за да не пострадат. Полиция и жандармерия отново ще се срещат с местните. Те обаче са обезверени от безсилието на правораздавателните органи.

За жителите на плевенското село Мечка в началото на 2016 година страхът е ежедневие. Поредният пример е от преди три дни. В нощта, когато е пребита възрастната жена, крадци нахлуват за пореден път и при 75-годишния Ванко Цветков.

"През нощта беше, в 3:30 часа. Аз ги усетих като разбиха. Скочих и те избягаха. Не ги видях. От Нова година досега 3 пъти са ме обирали. А за последните три години - 20 пъти. Три крави за миналата година ми откраднаха... Това са техните железа. С водопроводни тръби са отваряли. Гледам го на един метър от мен и не смея да мръдна. Иначе ще ме удари", разказва възрастният човек пред Нова тв.

Тази сутрин в селото има две патрулки, а около 10 униформени обикалят Мечка.

А със страха възрастните хора в Мечка се борят с все повече ключове и катинари. И заспиват с надеждата, че вратите им са здраво заключени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо полицията допуска тоя ужас
114
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен ами новите управници са децата на старите управници изедници доносници на кгб и дс рубладжии
113
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пита се в простата задачка, защо още МВР не е закрито? Така и така нищо не прави, най0-много да подпомогнат престъпниците. По-добре да не даваме тези стотици милиони за МВР, а с тях да си платим за защитата на частни фирми.
112
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако един такъв го гръмнеш,ще влезеш в затвора,а ако той те убие ще бъде изтълкувано от съда "действал при неизбежна самоотбрана".Скапана държава.
111
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Въоръжавайте се,бе.Щом няма държава,вземете нещата в свои ръце.Защо се страхувате?Щом влезе в дома ви използвайте всичкия наличен инвентар за самоотбрана и който оцелее,оцелее.Друго спасение няма.
110
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
пускайте - т о к - по огради и брави вечер ....
109
2
 
4
 
! Отговори
до 130 преди 8 години
Прав си така ще оставим без препитание крадците !От телефони измами са събрали само в Русе 290 хиляди
108
2
 
6
 
! Отговори
Весо преди 8 години
Ако някои граби от народното богатство родната полиция ни пази ! Ха ха ха
107
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Смърт на пенсионерите в България!
106
3
 
13
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
В това село както и във всички останали трябва да бъдат изключително благодарни на дереджето си най-вече на т.н. "Народни избраници" и техните партии! Те полагат огромни усилия повече от 25 години да унищожат българските села по "демократичен" начин т.е. със закони! Трябва да се признае , същите пожънаха огромен успех на който и Асад може да завиди ! Tова което той постигна с война, нашите партии и техните представители в т.н. "Народно събрание" го постигнаха с "демократични" средства!!
105
3
 
12
 
! Отговори
Е - Н преди 8 години
Ех, малко се стреля в тая държава...
104
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бъчварова краино време е да се събудиш.Тя и Бъчварова е като ""мечка".Спи зимен сън...и няма събуждане.А и нали каза вече....не могат да гарантират сигурността на всички граждани.Само на определени. Ние всички знаем кои.Горките хора! Искрено ги съжалявам. Обречени на страх и тормоз от държавата.
103
3
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
ami to4no tova 4e e 2016 godina a trqbva mai da si tarsqt voevoda katp Angel ili Petko da gi za6titava ot edin etnos koito vse se integrira i vse ne uspqva
102
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бъчварова краино време е да се събудиш .
101
2
 
25
 
! Отговори
ядосана преди 8 години
А после човек как да има вяра в родната полиция и правосъдие, щом публично печално известното село Мечка продължава да присъства в новините по този начин? И после как да сме съгласни тези същите хора да вземат по 20 заплати накуп при пенсиониране, като една голяма част от тях не са ги заслужили???
100
2
 
27
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Има лесно решение на въпроса,ама ще кажат,че не е демократично....Всички тея раз.бойници се знаят от полицията кои и какви са.Какво пречи да се мобилизират и изпратят да копаят окопи на турската граница,а и за стената ще помогнат!?Законът го позволява!Както сме в предвоенно положение,добре ще дойде!
99
2
 
26
 
! Отговори
Минчо от Михово преди 8 години
Така е - правителството се напълни с Менди, Пенди и Йорданки, Теменужки и Лилянки...Какво искате повече?
98
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
по-добре да имаш патлак и да не ти дотрябва, отколкото да ти потрябва и да нямаш-бегом по битаците за макаров по 200 лв се намбират - и всеки да се спасява както може..амин
97
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами моравите са ходили да берат ... докато не почнем да ги бесим по дърветата няма да се промени нищо. Друго си е като тръгне птладжана към селото и по пътя да види провесени няколко разложени патладжана - ей това е истинската интеграция.
96
3
 
24
 
! Отговори
Втора поправка преди 8 години
Мисля, че отговорът на всички въпроси от типа "докога ще ги търпим" и "кога полицията ще си свърши работата" вече е даден. За полицията е ясно, че щом работата не си я е свършила досега, няма да я свърши никога. За търпение - ми ще търпите докато не ви убият накрая. Изходът е да се събере групичката, взимат се съответните инструменти, набелязват се методите за идентифицирането на извършителя, наказва се подобаващо и се оставя да виси на някоя улична лампа. Пък нека полицията после да работи.:)