Динко АТВ-то с отряд "Пакостници" срещу мигрантите

Дружината се събира на 11 март и тръгва на поход към границата...
19 фев 2016 08:52,
188
Динко АТВ-то с отряд "Пакостници" срещу мигрантите
Снимка: Facebook, Динко Валев

Историята на Динко от Ямбол, който залови 20-тина нелегални мигранти край границата ни с Турция, предизвика лавина от коментари.

След като разказа за случката, куражлията сега събира отряд от доброволци, който да пази границата. А към него веднага решиха да се присъединят десетки доброволци.

Едноличният арест на Динко се случи на метри от границата с Турция, до село Долно Ябълково. Динко Вълев заедно с негов приятел отивали да карат АТВ.

"Изведнъж един човек изскочи пред мен, аз го заобиколих и слязох, и той се засили отгоре ми. Ударих го и той падна на земята, почна да вика: Аллах, маллах. Беше облечен с едни скъсани обувки, яке и една раница на гърба", разказа Динко.

Още по темата

От гората излизат още 11 мъже. С тях има три жени и едно дете, както по-късно става ясно - от Сирия. След "ареста" Динко подал сигнал към телефон 112. Твърди, че за трети път залавя бежанци в района на границата.

"Ако разрешат на нашия клуб - той се казва "Пакостници", с АТВ –тата да патрулираме и който си хванем, за нас остава, ще се откажат", смята Динко.

Юристи обаче определиха действията на мъжа като "незаконен арест". От прокуратурата в Средец заявиха, че няма да се самосезират за действията на Динко поради липса на доказателства за саморазправа.

Сирийците от клипа обаче не са разпитвани, тъй като обвинението не знае кои са и къде са.

Полицията дошла час и половина след подаването на сигнала. Мъжът смята, че държавата е безсилна и затова призовава други да последват примера му.

"Смятам, че трябва да има повече национализъм, защото много предатели в тази държава. Накрая ще стане така, че народът ще вземе законите в свои ръце", заяви един от тях.

Доброволците смятат да задържат хора без насилие и без оръжие. Те се събират на 11 март и тръгват на поход към границата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво на Динко! Трябва да има повече хора като него, иначе няма как да се справим!
81
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Егати и коментарите, не ви ли е срам бе! Сигурно и датата каква е днес не знаете!Иначе - браво на мъжагата! Като няма държава - опълчение ще трябва да се прави!
80
16
 
9
 
! Отговори
. преди 8 години
Нали гледах клипа ...наредил няколко стареца и едно дете да лежат на земята и се тупа в гърдите , типичен селчо ... обаче да каже някаква адвокатка , че да пресичаш национална граница е незаконно , освен ако не търсиш убежище е много глупаво и опасно и , който и да и дава хляб трябва да я пренасочи към копане на земята , това звучи много зловещо , всеки който реши да влезе на наша територия (дори талибани) може да си влиза през полята , без лична карта и да казва ,че търси убежище ...законно?
79
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
поредния ***
78
11
 
4
 
! Отговори
Мен преди 8 години
"който си хванем - за на остава.."Това какво тряба да значи ? Става негова собственост ли.. или... Верно, не е много умен тоя.
77
12
 
9
 
! Отговори
. преди 8 години
Тоя е решил да ограбва миграти.
76
0
 
18
 
! Отговори
Злостър преди 8 години
При липсата на нещо, неговото място бива неминуемо заето от друго. В природата празно няма. Т.Е. > при липса на държава и закон, тогава хората почват да се оправят частно - кой как намери. Ето защо тепърва ще ставаме свидетели на все по-силна и зачестевяща саморазправа и самораздаването на правда! Филипинците /между дунава и свиленград и калотина и черно море/ тепърва ще ядат дървото както и ония отвъд споменатите контури....
75
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"...малко хора знаят за това, когато видиш бежанци в странджата те не искат да бъдат заловени и плащат пари за това да не ги издадеш на полицията..."Хем парите ще им взема, хем полицията ще извикам. Като са луди да дават и да ми вярват...
74
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Полицаите не са дошли час и половина нарочно, за да вдене този, че трябва да ги пусне да си ходят в Германия, а не да ги харнтутим с години тук и не дай Боже да останат завинаги. Ама той не е особено умен и не е вдянал намека. Направил е мечешка услуга на България. Па и дружинка ще прави. А може и да е вдянал, но да е решил да изкара някой лев, хем да се изкара герой. Явно в продажбата на дрога не го бива, щом са го хванали, та си намерил друга ниша да се прави на герой.
73
20
 
9
 
! Отговори
bluesky1 преди 8 години
Поведението на този човек е абсолютно недопустимо. Ако има гражданска позиция и малко акъл в главата, ще отиде да протестира пред съответните институции и посолства, чиито държави са виновни за касапницата в Сирия. Лесно е да налиташ на окъсани и гладни хора бягащи от невъобразимия ужас на тази война. И да не се прави на рамбовец, щото тези дето ги бил арестувал просто не са искали да му разкажат играта щото после ще лежат по затвори и т.н....
72
7
 
2
 
! Отговори
жеко преди 8 години
малко хора знаят за това, когато видиш бежанци в странджата те не искат да бъдат заловени и плащат пари за това да не ги издадеш на полицията, затова са отишли да ги "залавят", онези които ги е издал явно не са дали никакви пари, но от всяка група от по 15-20 човека може да се вземат по 200-300 лв в турски лири обикновено плащат
71
6
 
12
 
! Отговори
Димко ловър преди 8 години
Гледах клипа на Димко. Потресоха ме думите му, но запомних най-добре две фрази: "Вижтье ги тьез, такива вльизат в България, в Русия" както и "Аз говоря пирфьектен английски" Поклон, Димко.
70
9
 
8
 
! Отговори
Чанко преди 8 години
Тоя Димко ли е, Динко ли е, не го знам, ама имаше такъв фолк изпълнител! Много му харесвах творчеството! Но тоя Димко,изглежда като типичен българин! Супер гнусен и нечистоплътен, ходи си с анцузите насам-натам. Не знам, просто не харесвам такива хора. Къпете се бе, бългалри!!!!!!!
69
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Kaкъв е тоя немит *** Димко бе???? Бегаш от ИДИЛ и попадаш на ямболски аграр, е...и късмета.
68
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво Динко! И аз бих се присъеденил към дружината ви! С вас сме лъвове! Да опазим народа си!
67
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само така-бой по амуджите,прибери им евраците преди каналджиите или граничните и си гледай кефа.Те само така ще спрат да минават през България.С блага дума и калашник в ръка,всичко се постига
66
8
 
8
 
! Отговори
до Иван преди 8 години
Динко се занимава с разпространение на наркотици. Освен това има и две убийства, но не го съдят, защото са го вербували за МРВ да порти останалите наркодилъри. Иначе майка му работи в Англия и сега като е спрял да продава дрога, харчи нейните пари.
65
11
 
7
 
! Отговори
Готина мацка преди 8 години
Пак ли тоя селски *** бе ?! Не може да пише, да чете, да смята и дори не може да говори правилен български. И защо мислите че такива като мен защитават мигрантите ? Нищо подобно. Чисто и просто тоя *** "барабар"с Ценко Чоков са поредните селски дерибейчета, които рано или късно ще напълнят някоя канавка. Има късмет, че не е попаднал на дезертьори от ИД, защото щеше да е вкочанен труп.
64
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Искам да доброволствам, моля свържете ме с Динко и компания, имам желание, ако не си пазим ние границите, никой друг няма ! време е да се опълчим
63
13
 
12
 
! Отговори
От Ямбол преди 8 години
Динко се похвалил на комшията че от тия 20 сириици си е свил 5700 евро ,но преди това ги е набил.