Горивата при Марешки падат с още 30 стотинки. А другаде?

"Картелът прави всичко възможно да бъде убит моят бизнес"
20 фев 2016 13:00,
192
Горивата при Марешки падат с още 30 стотинки. А другаде?
Снимка: Reuters

Газовата асоциация твърди, че цените на горивата ще паднат с 2 – 3 стотинки, "аз ще ги опровергая – в най-близко време ще има още бензиностанции в страната и не с 2 – 3 стотинки, а с 20 – 30 стотинки ще паднат горивата".

Това коментира пред bTV бизнесменът Веселин Марешки, който добави, че скоро ще има бензиностанции и в София.

"Най-късно до края на годината ситуацията с цените в голяма част от държавата ще бъде нормализирана", зарече се той.

Още по темата

"Картелът прави всичко възможно да бъде убит моят бизнес и по този начин да се попречи на интереса на варненци", каза още той.

Бизнесменът категорично отрече слуховете, че прави манипулации на бензиностанциите си.

"Аз съм тръгнал да се боря срещу тези измами, за да може да влиза повече ДДС, повече акциз в държавата, хората да живеят по-добре, а не да ставам поредния крадец", настоя той.

За последните двайсетина дни цените на масовия бензин А-95 е паднала с десетина стотинки до 1,84 лв. за литър, сочат данни на сайта fuelo.net.

В четвъртък горивото се предлагаше по бензиностанциите в страната от 1,77 лв. до 1,91 лв./л. Само в 3 от веригите обаче цената му бе под 1,80 лв. Малко по-евтино - от 1,70 лв. до 1,85 лв. за литър се предлагаше дизелът.

Повечето търговци го продаваха под 18,0 лв./л, като само при две от веригите цените бяха над тази граница. Бензинът А-98 в четвъртък вървеше средно по 2,04 лв./л, като цените се движеха в широки граници от 1,92 лв. до 2,14 лв./л.

Средната цена на пропан-бутана за автомобили в четвъртък бе 83 ст. за литър, сочи още статистиката на сайта. Най-ниската бе 0,75 лв., а най-високата - 0,88 лв./л. Под 80 стотинки автогазта можеше да се намери в 3 от веригите. Метанът се продаваше от 1,28 лв. до 1,49 лв. за килограм.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
0
 
19
 
! Отговори
PRAVQO преди 8 години
А КОГА ЩЕ ПАДНАТ ЦЕНИТЕ БИЛЕТИТЕ. Когато цъфнат теменугите. Бееее, бееее беее. Блете народе в тази робска земя ще да минат много поколения/
102
1
 
17
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 8 години
Нали не можеше !?!
101
1
 
18
 
! Отговори
Вангос преди 8 години
До Девил Трябва да са ЖИВИ и ЗДРАВИ тези хора! Те са БЛАГОСЛОВЕННИ ОТ БОГ И ВСИЧКИ ИЗВЪНЗЕМНИ!!Смърт за ПОЛИТИЦИ във КОРУПЦИЯ!
100
1
 
18
 
! Отговори
A!erican преди 8 години
A gallon for 1.85. Or. 50/cents per litre
99
1
 
38
 
! Отговори
Девил преди 8 години
Баси, като се има предвид качеството на държавата и приомите за справяне с конкуренцията, направо се чудя как още е жив тоя човек...
98
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ПравчоКато искаш сметката му да не излезе, зареждай по 3 лева. Защото другите президенти са били чисти, честни, добри и щедри бизнесмени. ***.
97
21
 
19
 
! Отговори
Правчо преди 8 години
Добре си е направил сметката тариката, но някой не го разбират.Влиза в борбата за президент и сега предварително започва изведнъж да се прави на борец за справедливост, анти корупция и анти монополист. От крадец и рекетьор изведнъж честен бизнесмен!? Надява се на няколко неща. Да стане президент и да си върне загубите от тези намаления и то 100кратно. Ако не стане се надява останалите бензиностанции да не издържат на ниските цени предлагани от него и да фалират.
96
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво правим сега хора, как ще защитим интересите на руснаците ?
95
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интересно какво ще коментират у.шанките по случая.
94
1
 
32
 
! Отговори
вашия човек преди 8 години
Казанлък-до Хидравлика 75ст.газ,Ст.Загора-до разклона за Метро 69ст.газ.Вместо да се зяпа,може да се пише полезно инфо.Другите бензиностанции да го...
93
1
 
21
 
! Отговори
Хохо преди 8 години
"Повечето търговци го продаваха под 18,0 лв./л"Така си е...
92
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво на 152, не на 150!Това е най-важният довод. Обявавам край на дискусията.
91
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво на 150! Това е най-важният довод. Обявавам край на дискусията.
90
8
 
18
 
! Отговори
Шмлпш преди 8 години
Това също така се казва и инвестиция. Той утре пак ще се кандидатира и повече реклама не му трябва, всеки ще го знае...въпросът е дали идеалната цел е такава докрай или е параван за пъкли планове. Дилема-система-хризантема!
89
1
 
112
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мен пък не ме интересува нито какво цели Марешки, нито какво говори, а КАКВО ПРЕДЛАГА! А ТО Е КАКВОТО МЕ УСТРОЙВА. Всички инакомислещи, да ходят да зареждат по 2.50 кинта и точка! Супер излишни локуми в коментарите.
88
4
 
26
 
! Отговори
Стоян преди 8 години
От няколко дни дизела е 1.45 лв. на Лукойл / бул. Хр. Ботев , гр. Варна ,преди Аспарухов мост/ .
87
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
146, ти нормален ли си? Не съм казал, че не мога да купя храна, а че не винаги мога да купувам скъпа храна. Иначе съм гл. счетоводител. Кола нямам, просто защото не ми е необходима, имам си служебна, дадох го просто като пример. Не се притеснявай за дъщеря ми, яде възможно най-прясната храна и с най-малко химия и не е хайвер. Мерси за загрижеността.А за Марешки - обърна палачинката. Сега проблема бил какво говорел. Ми той да си говори, не ми пречи. Важното е да предлага каквото искам.
86
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
за какво да гледам зеленчуци? Предпочитам това време да го отделя за семейството си, за себереализация ида си повиша доходите? Много се изместихем то темата. Цялата работа е, че се припознаваш в конкурентите на Марешки и знам колко ти е неприятно, но пак ти казвам никой не ви е длъжен да ви хрантути, ако не му предлагате, каквото иска. Върти го, сучи го, това е истината, а именно, че никой не ти е длъжен. Ти сам си си виновен, че можеш да отговориш на конкуренцията, а не клиентите.
85
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво има да те дразнят? Човекът си е направил сметката, че ще му оттърва и си продава на такава цена. Знам, че за конкурентите е кофти, ама всеки си прави сметката - както клиентите, така и той, така и конкурентите. Ако не могат да предложат тази цена, никой не им длъжен да ги хрантути, нали се сещаш? Всеки предпочита да храни семейството си, вместо лоши бизнесмени, които нямат капацитета да си понижат себестойността.
84
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
157, ти не си много умен май. Какво значи да не купувам, бе ич. Вкъщи на дъщеря си какво да и кажа? Храните са гадни, сотй гладна, така ли? Все нещо трябва да се яде. Ако мога да си позволя качествено, купувам качествено. Ако не купувам, това което мога. Ако мога без него не го купувам. Ама без храна не мога, не съм усвоил фотосинтезата още. Без горива не мога, защото няма да мога да ходя на работа, и без дрехи не мгоа, защото ше ме е срам по улиците.