Горивата при Марешки падат с още 30 стотинки. А другаде?

"Картелът прави всичко възможно да бъде убит моят бизнес"
20 фев 2016 13:00,
192
Горивата при Марешки падат с още 30 стотинки. А другаде?
Снимка: Reuters

Газовата асоциация твърди, че цените на горивата ще паднат с 2 – 3 стотинки, "аз ще ги опровергая – в най-близко време ще има още бензиностанции в страната и не с 2 – 3 стотинки, а с 20 – 30 стотинки ще паднат горивата".

Това коментира пред bTV бизнесменът Веселин Марешки, който добави, че скоро ще има бензиностанции и в София.

"Най-късно до края на годината ситуацията с цените в голяма част от държавата ще бъде нормализирана", зарече се той.

Още по темата

"Картелът прави всичко възможно да бъде убит моят бизнес и по този начин да се попречи на интереса на варненци", каза още той.

Бизнесменът категорично отрече слуховете, че прави манипулации на бензиностанциите си.

"Аз съм тръгнал да се боря срещу тези измами, за да може да влиза повече ДДС, повече акциз в държавата, хората да живеят по-добре, а не да ставам поредния крадец", настоя той.

За последните двайсетина дни цените на масовия бензин А-95 е паднала с десетина стотинки до 1,84 лв. за литър, сочат данни на сайта fuelo.net.

В четвъртък горивото се предлагаше по бензиностанциите в страната от 1,77 лв. до 1,91 лв./л. Само в 3 от веригите обаче цената му бе под 1,80 лв. Малко по-евтино - от 1,70 лв. до 1,85 лв. за литър се предлагаше дизелът.

Повечето търговци го продаваха под 18,0 лв./л, като само при две от веригите цените бяха над тази граница. Бензинът А-98 в четвъртък вървеше средно по 2,04 лв./л, като цените се движеха в широки граници от 1,92 лв. до 2,14 лв./л.

Средната цена на пропан-бутана за автомобили в четвъртък бе 83 ст. за литър, сочи още статистиката на сайта. Най-ниската бе 0,75 лв., а най-високата - 0,88 лв./л. Под 80 стотинки автогазта можеше да се намери в 3 от веригите. Метанът се продаваше от 1,28 лв. до 1,49 лв. за килограм.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От години следя цената на суровия петрол. Когато има срив на пазара, бензина пада с 2-3 ст., когато има лек ръст, веднага скача 5-6 ст. 2008 беше 150 долара, бензинът 2,44. После падна цели 5 пъти до 30 долара, а бензина падна едва малко под 2 лв. После се качи на 110 долара, а цените на бенизна пак стана 2,40, както при 150 долара. Сега е 30 долара, а ако не беше Марешки пак щеше да е малко под 2 лв. Правил съм си сметки и съм убеден, че реалната цена е под 1,40 и то без примесите, които добавя
62
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички транспортни фирми и изобщо всякакви производители вдигаха цени с аргумента, че горивата поскъпваха. Сега поевтиняха почти наполовина, обаче никой не е казал, че ще смъква цените, защото вече му е по-евтино да ги произвежда. Подозирам, че след време ако пак поскъпнат на старите си цени, всички ще зареват и ще последва скок на цените на всичко.
61
3
 
20
 
! Отговори
чудото преди 8 години
Предизборно. Нали ще се кандидатира за президент, А след това ?
60
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не съм експерт в темата, но погледнато отстрани изглежда сякаш Марешки им бръкна под лъжичката. Според мен за момента Марешки е откровен.Каквато и да е истината такива са фактите.
59
0
 
28
 
! Отговори
Karpuzan преди 8 години
В САЩ цената падна до 70 цента за литър - всяка стойност над 1.30 лв. е спекула в момента
58
2
 
24
 
! Отговори
Karpuzan преди 8 години
В САЩ цената падна до 70 цента за литър - всяка стойност над 1.30 лв. е спекула в момента.
57
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 109До 109Аман от феодални глупости. Бориш се за клиента със зъби и нокти. Всяко нещо струва толкова, колкото някой, в определен момент е готов да плати за него. Печелят тези, които имат лоялни клиенти. Другите напускат пазара. Общо взето това е пазарната икономика: Търсене и предлагане.
56
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Печели се от оборот, не от цени. Човекът го е проумял, за сметка на повечето пишман бъгарски бизнесмени.
55
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз знам една поговорка...........безплатен обяд няма .Има някаква игра тука,Марешки не е балък
54
0
 
38
 
! Отговори
тихомир томов преди 8 години
Не може да съществува картел без политически чадър и то широк ! Свободната търговия и конкуренция съществуват само в учебниците по икономика !
53
1
 
17
 
! Отговори
До 102 преди 8 години
Ми примерно в дружба на еко е толкова. Има и по евтин даже.
52
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само той се осмелява да теъгне срещу всички монополни обирджии.Дано не го засрелят някъде. Иначе го уважавам за това, което прави. Хората трябва да осъзнаят, че хич не е малко. Прави го от години с лекарствата. Не е PR. Сигурен съм че тези цени ще се запазят и лавинообразно ще коригират пазара....ако не го застрелят.
51
1
 
19
 
! Отговори
Кевин преди 8 години
В Стара Загора има газ и по 0.69 ст
50
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде е този метан за 1,28?! Такава цена няма! Природния газ не спира да пада обаче метанът си седи скъп здраво! Къртела е на лице на всички фронтове.
49
2
 
51
 
! Отговори
това си е мафия преди 8 години
Картела и държавата играят заедно срещу народа и едните и другите нямат сметка от ниски цени. Първите губят пари кеш ,а държавата губи от ДДС-то така ,че могат и някой номер да му спретнат.
48
29
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В повечето случаи евтиното рано или късно ти излиза скъпо.Така че очаквайте евтините горива на Марешки под някаква друга форма ще ни струват скъпо.
47
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Do Anonimen 94 Imat Makedoncite rafineria. Okta na helenik petroleum mejdu skopje I kumanovo.
46
23
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Снощи АТАКА изпълни поредната поръчка от Борисов и Пеевски а тя бе да освиркват и крещят оставка когато започна речта на Плевнелиев,АТАКА ссе опитва да помгне на Борисов и Пеевски да заменят Плевнелиев със Марешки
45
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 90. В сащ си го произвеждат бензина и дизела затова е 39 ст....А Македонците въпреки че си внасят горивата преработени пак съм им два пъти по евтини от българските. Въпреки че ние си го преработваме а те го вкарват готов и дизела и бензина. В македония няма рафинерия за преработка на суров нефт.
44
2
 
77
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Намаля ли цената?Намаля я! Няма какво да говорим. По действията ще ги познаете... И с лекарствата е същото.Продава. най-евтините лекарства... Две от най обременяващите стоки, лекарства и гориво, той ги продава на най-ниски цени в България!!!! Може да е всякакъв, но по-добър от него не виждам за сегА.