Горивата при Марешки падат с още 30 стотинки. А другаде?

"Картелът прави всичко възможно да бъде убит моят бизнес"
20 фев 2016 13:00,
192
Горивата при Марешки падат с още 30 стотинки. А другаде?
Снимка: Reuters

Газовата асоциация твърди, че цените на горивата ще паднат с 2 – 3 стотинки, "аз ще ги опровергая – в най-близко време ще има още бензиностанции в страната и не с 2 – 3 стотинки, а с 20 – 30 стотинки ще паднат горивата".

Това коментира пред bTV бизнесменът Веселин Марешки, който добави, че скоро ще има бензиностанции и в София.

"Най-късно до края на годината ситуацията с цените в голяма част от държавата ще бъде нормализирана", зарече се той.

Още по темата

"Картелът прави всичко възможно да бъде убит моят бизнес и по този начин да се попречи на интереса на варненци", каза още той.

Бизнесменът категорично отрече слуховете, че прави манипулации на бензиностанциите си.

"Аз съм тръгнал да се боря срещу тези измами, за да може да влиза повече ДДС, повече акциз в държавата, хората да живеят по-добре, а не да ставам поредния крадец", настоя той.

За последните двайсетина дни цените на масовия бензин А-95 е паднала с десетина стотинки до 1,84 лв. за литър, сочат данни на сайта fuelo.net.

В четвъртък горивото се предлагаше по бензиностанциите в страната от 1,77 лв. до 1,91 лв./л. Само в 3 от веригите обаче цената му бе под 1,80 лв. Малко по-евтино - от 1,70 лв. до 1,85 лв. за литър се предлагаше дизелът.

Повечето търговци го продаваха под 18,0 лв./л, като само при две от веригите цените бяха над тази граница. Бензинът А-98 в четвъртък вървеше средно по 2,04 лв./л, като цените се движеха в широки граници от 1,92 лв. до 2,14 лв./л.

Средната цена на пропан-бутана за автомобили в четвъртък бе 83 ст. за литър, сочи още статистиката на сайта. Най-ниската бе 0,75 лв., а най-високата - 0,88 лв./л. Под 80 стотинки автогазта можеше да се намери в 3 от веригите. Метанът се продаваше от 1,28 лв. до 1,49 лв. за килограм.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
4
 
44
 
! Отговори
колоездач преди 8 години
Шапка му свалям на Марешки!Ето така се прави европейска България, а не като Борисов с метлата!
22
0
 
53
 
! Отговори
Джон преди 8 години
До 58Конкуренцията Е дъмпинг, Марешки прави точно каквото трябва а картелите чрез корупционни схеми ограбват хората. Заради такива корумпирани нещастници които си мислят, че е в ред на нещата да правят далавери и да използват корупционни методи и да ограбват другия, да плащат малко а да печелят много, ето заради такива тарикати до голяма степен сме на това дередже. В Китай подобни корумпирани хора ги изкарват на площада Тянан Мън и ги застрелват в публични екзекуции.
21
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В София зареждам на 71 ст. газ. Нали се сещате, че 20 надолу си е супер. На 60 да слезе пак е добре.
20
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Повечето търговци го продаваха под 18,0 лв./л
19
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз съм твърд клиент на Марешки и зареждам само от него въпреки по-ниските цените на картелната конкуренция!!!!
18
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До NACOА във Варна как се появиха? В другите градове се услушват защото са алчни. Но като в притчата: И бой ще има , и сол ще ядат,а накрая ще си и платят.
17
13
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да не го гласят за новия Боко? Че стария се поомаца.....
16
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знам дали е реклама или не , но Марешки е единствения бизнесмен досега , който работи с реални цени и минимални надценки в аптеките си , а сега и с бензина . Когато се появи и друг такъв бизнесмен може да ми се обадите да го обсъдим . Засега той е единствен и ако стане Президент никак няма да е зле , поне разбира от бизнес .
15
11
 
20
 
! Отговори
NACO преди 8 години
Не, г-н Марешки, КАРТЕЛЪТ ви е дал РАЗРЕШЕНИЕ да правите това,за да се ЗАПАЗИ самият КАРТЕЛ!? Не е така ли? Ами защо тогава не се появи поне още един като Вас г-не,да речем в София?! НЯМА такива като Вас ли? Не,че няма,а НЯМАТ "РАЗРЕШЕНИЕ" като Вашето!!!
14
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Марешки на всеки град по 2 бензиностанции да открие цените ще се нормализират
13
2
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българите трябва да научат, че хората гласуват с портфейлите си. Печели се от ОБОРОТ, не от цени. Трябва да се бориш за клиента, а не да се опиташ да го преметнеш. Това нещо не можа да се проумей по нашите земи, и затова и бизнесът ни е на този хал.
12
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Марешки ще бъде обвинен от прикуратурата че купува от държави със санкции и ислямска държава. В България има частно-държавен картел цените да са по-високи от ЕС, но заплатите да са по-ниски от ЕС.
11
3
 
20
 
! Отговори
bez ime преди 8 години
Pichowe ne e takowa cvete za mirisane,chak prezident ne.
10
2
 
26
 
! Отговори
До 23 преди 8 години
До ПРАВ ЕТи, верно ли го мислиш това? :)И..коя от големите вериги е освободена от данъци?Дай поне един пример?Или така си говориш...чул нещо в кварталната кръчма, от някой финансов корифей, след 3-та ракия?
9
2
 
44
 
! Отговори
До 25 преди 8 години
И на мен, самият Марешки, не ми е много симпатичен, но...тезата ти издиша.Нима Лукойл и Шел не са вериги? Нима те не могат да предлагат по-евтини цени?
8
26
 
22
 
! Отговори
Марешки преди 8 години
Другаде цената няма как да падне- другите не търгуват с "Ислямска държава" чрез камуфлажни курсове на танкерите до Турция,Гърция и обратно,както правя аз.
7
7
 
47
 
! Отговори
Георги преди 8 години
Ще гласувам за Мерешки на президенските избори.
6
7
 
44
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Марешки президент!
5
6
 
59
 
! Отговори
Б. преди 8 години
И АЗ ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА НЕГО АКО Е КАНДИДАТ ЗА ПРЕЗИДЕНТ.....ДАНО ОТВОРИ И В ИСПЕРИХ БЕНЗИНОСТАНЦИЯ
4
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е ли по лесно да разкараме пречкащите се из коридорите на властта "другари" и да си подредим къщичката ,която в момента прилича повече на *** при това от руски тип