Българските превозвачи вдигат контраблокадата, обяви Московски

Но ако гърците пак блокират границата, нещата ще излязат извън контрол
21 фев 2016 16:30,
87
Българските превозвачи вдигат контраблокадата, обяви Московски
Снимка: БТА

Нашите превозвачи вдигат контраблокадата по граничните ни пунктове с Гърция. Това обяви в Бургас на пресконференция Ивайло Московски - министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Още по темата

Министърът обяви, че той е призовал българските превозвачи да вдигнат блокадата, което по думите му ще започне до час, при това на всички пунктове.

Българските превозвачи са се съгласили на този компромисен вариант при разговори днес, добави Московски, цитиран от БТА. Той каза, че има потвърждение, че на всички пунктове това ще се случи.

Ако обаче след това гърците отново блокират границата, "честно казано не знам кой може да носи отговорност. Категорично нещата от българска страна ще излязат извън контрол", заяви министърът.

Вчера транспортният министър беше категоричен, че блокадата на родните превозвачи ще продъжи. "Ако трябва, ще стоим с българските превозвачи до премахването на блокадата. Взел съм си дрехи", заяви Московски.

Провалените преговори вчера пък той определи като "подигравка". "Никога не съм виждал такова безобразие и подигравка с България. Просто съм възмутен от дъното на душата си" каза Московски.

На пресконференцията днес той направи кратка ретроспекция на проблема.

"Към ден днешен официалните власти на Гърция твърдят, че това е незаконен протест, но е извън техния контрол", каза Московски. А от вчера твърденията от гръцка страна са, че вече българските превозвачи създават проблем. Затова с тях е договорен компромисният вариант да вдигнат контраблокадата.

Министърът добави, че опашката от камиони на границата с Гърция се увеличава, а хуманитарният проблем се задълбочава. Хората бедстват. Има припаднали, постоянно се викат линейки и това трябва да спре. Освен наши превозвачи има и чужди и те са около 50 процента.

Всички те търпят огромни загуби. Нашата страна в момента проучва възможностите за компенсации. Единият вариант е Европейската комисия да реши въпроса, а другият - чрез гръцки съдилища.

Московски пристигна в Бургас, за да се включи в китайска делегация. Тя е тук, за да проучи възможностите за инвестиции. В делегацията има представители на големи китайски компании.

По време на обиколката си днес в пристанището в Бургас гостите са проявили интерес към контейнерните превози и към условията за изграждането на магистралната връзка Бургас-Варна, добави кметът Димитър Николов по време на пресконференцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Умнико 63, изобщо не става дума за гръцките пенсии и заплати, ако някой не е разбрал. Те не могат да имат проблеми с администрацията си и да протестират на нашата граница, това се прави всяка година! Не разбирате ли, че това е една открита гавра с нас, не само от страна на Гърция, но от страна на европейските институции, които ако беше за някой друг, веднага щяха да вземат мерки, но за нас-да се оправяме! Това не е нормално!
50
1
 
3
 
! Отговори
1231 преди 8 години
Прекарайте си тировете през приятелска Турция бе!Гърците си отстояват правата, а *** мрънка, че гърците му пречат да работи за 500 лева на месец... мъка, мъка, мъка... Е за тва никой никъде не ни обича, и като чуят "българин" все едно си гледат червата. Щото бай *** не мисли как ще живее утре с 200 лева пенсия - за него по-важно е да направи сечено на гръка, който протестира че пенсията му е намалена от 1000 на 700 ЕВРО.... ама няма нищо. *** днес пак ще изкара за 1 кутия цигари и 1 ракия.
49
0
 
5
 
! Отговори
Kарпузан преди 8 години
Нито един гербомафиотски тир не бива да бъде пуснат в Гърция. Защо унищожиха морските портове и БДЖ и ходят да пълнят кесиите на гръцките корабособственици?Продажна ***.
48
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стига с тоя Путин бе, не ни интересува
47
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин няма скоро да дойде в България и слава Богу! Недейте да пускате лъжливи слухове.
46
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кво общо има джуджи тука?
45
15
 
9
 
! Отговори
До 51 преди 8 години
Айде стига с тоя Путин бе кaлъф!!! Кво сте се разлигавили русофилите, темата е друга не го ли схваща празната ти червена чутура. Родолюбец си утре, ти си най-обикновен празноглав ***!
44
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
у фейса само глупости
43
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** *** от ГЕРБ за пореден път лигавят гевезето Митьо ***.Тоя бургаски лигльо няма угаждане. Няма да миряса докато не изтръгне всички проекти от Варна!
42
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Москов питай рунгела от твое ляво колко милиона потроши за Трапезица/Бургас.. де/ за нулевият ефект от безумното тясно кръгово?задръстванията останаха..след време нова реконструкция ,нови пари!
41
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
шири се корупция!
40
1
 
1
 
! Отговори
До 45 преди 8 години
Ти пиян ли си или си мaлоyмен?
39
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
гърците са *** а ние сме *** та затова
38
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
затова ни смятат за *** в европа и ни дават най-черната работа, защото знаят, че не мрънкаме, изпълняваме и не си отстояваме мнението. истински балъци.
37
1
 
3
 
! Отговори
Fery преди 8 години
Korabite ne plavat vseki den...aide, aide, saberete se oste malko da napalnite edin korab ...i togava....a, dokato chakat bg kamionite da sa saberete, mogat da izigraiat oste edin teatar na protest...:-):-):-)
36
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За пет стотинки няма мозък българинът(кух тираджия), който не разбира за какво е стачката в Гърция. И защо се спират само камионите.Д.ебилните наши тираджии обаче ще спират всичко, кухи ***.
35
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 35 умнико, най-добре ще е нашите шофьори да не преминават през Гърция, да спрем вноса на плодове и зеленчуци и бойкот на курортите им. През м. юни - септември периодично затваряне на границата. Само че за това трябва "дупе", а ние го нямаме, за разлика от гърците.
34
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябва да си ***, ако не се срамуваш че гърците ни правят на пет стотинки и то не за първи път.
33
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ШибиРиби, ако им пуснем бубулечки и някой "jack", нали се сещаш. че после ***, сестра ти, жена тии половин България ще пламне.
32
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама те гърците не са спрели да протестират бе м и ш о к просто утре са на преговори с Ципрас за които преговори много и помогнахте ти и шофьорите като затворихте границата напълно иначе преди си минаваше по някой и друг камион и АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ леки автомобили и автобуси. Ама хайде сега да видим как ти господин Московски ще им помогнеш на същите тия шофьори които те послушаха когато почнат гръцките кактаджии да им прибират номерата на камионите за пътни нарушения.Сигурно ти ще платиш глобите?