Българските превозвачи вдигат контраблокадата, обяви Московски

Но ако гърците пак блокират границата, нещата ще излязат извън контрол
21 фев 2016 16:30,
87
Българските превозвачи вдигат контраблокадата, обяви Московски
Снимка: БТА

Нашите превозвачи вдигат контраблокадата по граничните ни пунктове с Гърция. Това обяви в Бургас на пресконференция Ивайло Московски - министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Още по темата

Министърът обяви, че той е призовал българските превозвачи да вдигнат блокадата, което по думите му ще започне до час, при това на всички пунктове.

Българските превозвачи са се съгласили на този компромисен вариант при разговори днес, добави Московски, цитиран от БТА. Той каза, че има потвърждение, че на всички пунктове това ще се случи.

Ако обаче след това гърците отново блокират границата, "честно казано не знам кой може да носи отговорност. Категорично нещата от българска страна ще излязат извън контрол", заяви министърът.

Вчера транспортният министър беше категоричен, че блокадата на родните превозвачи ще продъжи. "Ако трябва, ще стоим с българските превозвачи до премахването на блокадата. Взел съм си дрехи", заяви Московски.

Провалените преговори вчера пък той определи като "подигравка". "Никога не съм виждал такова безобразие и подигравка с България. Просто съм възмутен от дъното на душата си" каза Московски.

На пресконференцията днес той направи кратка ретроспекция на проблема.

"Към ден днешен официалните власти на Гърция твърдят, че това е незаконен протест, но е извън техния контрол", каза Московски. А от вчера твърденията от гръцка страна са, че вече българските превозвачи създават проблем. Затова с тях е договорен компромисният вариант да вдигнат контраблокадата.

Министърът добави, че опашката от камиони на границата с Гърция се увеличава, а хуманитарният проблем се задълбочава. Хората бедстват. Има припаднали, постоянно се викат линейки и това трябва да спре. Освен наши превозвачи има и чужди и те са около 50 процента.

Всички те търпят огромни загуби. Нашата страна в момента проучва възможностите за компенсации. Единият вариант е Европейската комисия да реши въпроса, а другият - чрез гръцки съдилища.

Московски пристигна в Бургас, за да се включи в китайска делегация. Тя е тук, за да проучи възможностите за инвестиции. В делегацията има представители на големи китайски компании.

По време на обиколката си днес в пристанището в Бургас гостите са проявили интерес към контейнерните превози и към условията за изграждането на магистралната връзка Бургас-Варна, добави кметът Димитър Николов по време на пресконференцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
9
 
! Отговори
taipai преди 8 години
Много умно . След като хората страдаха 6 дни , а някои хора си правиха реклама . Гърците се борят за пенсии . А ние го духаме
30
3
 
11
 
! Отговори
Мiro преди 8 години
Не ми е ясно защо плювате гръцката стока. Давам ви един пример: Аз имам един много добър приятел, който е химик. Един ден реших да му възложа една задача. Сравнихме български оранжериен домат с гръцки оранжериен. На вкус горе-долу еднакви. Но като химически състав българския съдържаше торове 3 пъти над нормата. А гръцкия домат нямаше никакви покачвания над нормата на използващи се в повече торове... Правете си изводите вие.
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Айде,бе.....
28
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Гърция се е зародила демокацията и ето това е пример за това.
27
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На гърците тракторите скоро ще им трябват на полето и затова вдигнаха блокадата...Нашите налапаха голата кука без стръв.
26
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жалко!Слаби сме и всеки ни бие както може.Не сме гърците. Не сме дори сирийци. Мекотели сме.
25
4
 
16
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 8 години
То беше ясно гърците само да тропнат с крак и наще веднага ще си съберат ръждясълите и строшени камиони от границата!!!!убава работа ама българска!по големи пумияри от нас в европа няма!!!!!
24
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
УУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ! За пореден път политиците ни доказаха, че са импотентни!Кастрати, не мъже с топки!!!! Такъв е и народът ни!
23
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В много страни протестират хората, но пред своите парламенти и по своите площади и улици, а не затварят границата си със съседни държави, без да се съобразяват дори и с министрите на тези държави. Къде другаде по света го правят това? Нахални са защото знаят, че ще им отстъпят отново и отново. Няма ли кой да ги научи да уважават другите, защо си мислят, че всички са длъжни да се занимават с тях?
22
1
 
21
 
! Отговори
Циркаджии преди 8 години
'' Провалените преговори вчера пък той определи като "подигравка". "Никога не съм виждал такова безобразие и подигравка с България. Просто съм възмутен от дъното на душата си" каза Московски.'' За това сте виновни вие от Герб , евро послушковците . Къде е кумира ви Юнкер да ви потупа по рамото
21
3
 
19
 
! Отговори
аз преди 8 години
много сте лесни бре.
20
2
 
14
 
! Отговори
Пионка преди 8 години
Министър на Транспорта, убформационните технологии и съобщения?! Какви информационни технологии за съобщения да не говорим
19
7
 
28
 
! Отговори
аз преди 8 години
вече преди да купя нещо ще проверявам да не е гръцко.
18
2
 
25
 
! Отговори
Нали бяхме ядосани? преди 8 години
В нормалните европейски държави при най-малкия проблем, създаван от съседите, се действа умно, без шум, но ефективно, например се връщат тонове плодове, зеленчуци, месо и др. под предлог/ а той винаги може да се намери/, че стоката е некачествена, не отговаря на европ.стандарти и др. Какви гръцки портокали и мандарини ядем, я да ги проверим както трябва и да спрем вноса им, да повторим и потретим това, да видим няма ли да се съобразяват! Сами трябва да се грижим за отношението към нас!
17
14
 
5
 
! Отговори
Сали преди 8 години
А бе хора в кой век сме бе ??? Стига вече с тия блокади !!! От месец понасям загуби по моя бизнес!!!Бизнеса ми е внос на плодове и зеленчуци и е пряко свързан с Гърция... От ония дни хвърлих на *** 2 палета ягоди и 2.5 палета домати
16
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо въобще се коментира кой отстъпил, кой - не. Не може с конкфронтиране и затваряне на границата да се решават проблемите.
15
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много бързо отстъпихме. Тъй и тъй загубите са огромни, да бяхме и ние блокирали граничните пунктове за 1-2 дена, да видим как ще се чувстват. А сега какво? Проведоха си протестите без да се интересуват от нас, без да уважат министрите ни, и когато ги заплашихме с ответен ход, махнаха блокадата. За колко време? Играят си подлите игрички. Има ли нота на нашия посланик там? Има ли конкретен отговор от Брюксел как ще бъдем компенсирани? Или ние сме без значение?Страхотни съседи, няма що!
14
6
 
20
 
! Отговори
еделвайс преди 8 години
Такааааааа. Да видим сега защо съвсем скоро Меркел ходи на гости при Ердоган, а изобщо не обърна внимание на протестите на гръцкия народ. Знаете че няколко пъти Гърция бе парализирана чрез общонационални стачки. Поводите бяха свързани с ЕС. Някой да обърна внимание на Гърция?! НЕ! А сега заради някакви прищевки на Камерън, се " заседава" ден и нощ. Еееее, не се прави така. Не се сърдете на гърците, колкото и трудности да изпитвате. Освен това те обявяват всичко доста по- рано. Нали така?!
13
3
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
МОСКОВСКИ НАЛИ СИ СИ ВЗЕЛ ДРЕХИ И ХЛЯБ----ХВАЩАЙ ПЬТЯ ДОРДЕ Е ВРЕМЕ ИНА4Е СИ ПОДАЙ ОСТАВКАТА---БЛОКАДАТА Е ТВОЙ ФАЛ А И МВР НЕ Е ИЗДАВАЛ ТАКАВА ЗАПОВЕД
12
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По време на гръцката офанзива ,Бойко да спретне една интрига и да затвори границата та да им гние стоката по полето,аз ако бях щях да ги изкъртя,точно на тяхната жътва