Българските превозвачи вдигат контраблокадата, обяви Московски

Но ако гърците пак блокират границата, нещата ще излязат извън контрол
21 фев 2016 16:30,
87
Българските превозвачи вдигат контраблокадата, обяви Московски
Снимка: БТА

Нашите превозвачи вдигат контраблокадата по граничните ни пунктове с Гърция. Това обяви в Бургас на пресконференция Ивайло Московски - министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Още по темата

Министърът обяви, че той е призовал българските превозвачи да вдигнат блокадата, което по думите му ще започне до час, при това на всички пунктове.

Българските превозвачи са се съгласили на този компромисен вариант при разговори днес, добави Московски, цитиран от БТА. Той каза, че има потвърждение, че на всички пунктове това ще се случи.

Ако обаче след това гърците отново блокират границата, "честно казано не знам кой може да носи отговорност. Категорично нещата от българска страна ще излязат извън контрол", заяви министърът.

Вчера транспортният министър беше категоричен, че блокадата на родните превозвачи ще продъжи. "Ако трябва, ще стоим с българските превозвачи до премахването на блокадата. Взел съм си дрехи", заяви Московски.

Провалените преговори вчера пък той определи като "подигравка". "Никога не съм виждал такова безобразие и подигравка с България. Просто съм възмутен от дъното на душата си" каза Московски.

На пресконференцията днес той направи кратка ретроспекция на проблема.

"Към ден днешен официалните власти на Гърция твърдят, че това е незаконен протест, но е извън техния контрол", каза Московски. А от вчера твърденията от гръцка страна са, че вече българските превозвачи създават проблем. Затова с тях е договорен компромисният вариант да вдигнат контраблокадата.

Министърът добави, че опашката от камиони на границата с Гърция се увеличава, а хуманитарният проблем се задълбочава. Хората бедстват. Има припаднали, постоянно се викат линейки и това трябва да спре. Освен наши превозвачи има и чужди и те са около 50 процента.

Всички те търпят огромни загуби. Нашата страна в момента проучва възможностите за компенсации. Единият вариант е Европейската комисия да реши въпроса, а другият - чрез гръцки съдилища.

Московски пристигна в Бургас, за да се включи в китайска делегация. Тя е тук, за да проучи възможностите за инвестиции. В делегацията има представители на големи китайски компании.

По време на обиколката си днес в пристанището в Бургас гостите са проявили интерес към контейнерните превози и към условията за изграждането на магистралната връзка Бургас-Варна, добави кметът Димитър Николов по време на пресконференцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да спрат да им копуват продукцията,да видим на кого ще продават мандарини ,портокали и домати с молци.Да си заврът дините на сянка,пъпеша също
10
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това ще е под мъдрото ръководство на Герб ..отмъстителност ву викали после трактористите пак ще блокират и така до безкрай ...
9
4
 
23
 
! Отговори
не сме народ преди 8 години
Е това е най-тъпата новина! Ние вдигаме блокадата ама те не. Да я затворят границата с Гърция и да не я отварят въобще. Да ги видя тогава отворковците, кои ще иде да почива при тях. Превозвачите ще използват други канали. Ама на ни сега - да я вдигнем блокадата, щото сме човечни, а като са нечовечни с нас какво?
8
0
 
27
 
! Отговори
Димо преди 8 години
Май пак ще ни изработят.
7
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Роби,роби!Крайно време е да си преименуваме територията на Балканска Робска Територийка,а населението,Териториална овча порода.
6
1
 
8
 
! Отговори
Straik преди 8 години
Bravo! Europeiskata solidarnost za belgiiski 20 000 euro minimalen godishen dohod v eu bez oblagane raboti perfektno!Vechna drujba na bulgarskite shofiori i elinskite fermeri!:-):-):-):-):-)
5
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да отиват на границата ''Герб-Лелки'' да улабят пиените шафьори
4
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 1Ти какъв си?
3
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аспарух,като е дошъл с прабългарите, вече е знаел, че съседи ще му бъдат тогавашните византиици и е приел този факт, нали.
2
0
 
13
 
! Отговори
здрасти преди 8 години
слуга на българите си се родил, робе
1
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи пак ще тръгнат контрабандните горива и амфетите.Това е голям успех за мафията ГРОБ, която доста се поизнерви последните дни.