Неграмотен и без книжка за 4 месеца в затвора

Мъжът не можел да чете, но пък много добре смятал
Обновена: 21 фев 2016 12:01 | 21 фев 2016 11:45, Петя Славова
31
Неграмотен и без книжка за 4 месеца в затвора
Снимка: архив, Булфото
4-месечна осъдителна присъда и 500 лв глоба постанови състав на старозагорския районен съд по дело за спипан да кара без свидетелство за правоуправление лек автомобил "Мазда" мъж .
 
Безработният и неграмотен чирпанлия Георги Е. бил спрян за проверка от служители на КАТ – Пътна полиция в центъра на Стара Загора на 4 февруари в центъра на областния град, пише "Монитор".
 
В хода на проверката младият мъж, който вече имал едно наказание за шофиране без документи признал, че заради непознаване на азбуката отново бил скъсан на изпит.
 
Заради необходимостта обаче да си изкарва прехраната в качеството си на търговски агент той отново яхнал автомобила, собственост на негов братовчед.
 
В съдебната зала Георги признал вината си и обещал докато е зад решетките да научи буквите и в последствие да положи изпит поне за основно образование.
 
По собствените му признания мъжът в юношеството си години престоял цели 4 години в първи клас, но заради напреднала възраст отпаднал от образователната система. Георги не можел да чете, но пък за сметка на това можел да смята, категорични са негови родственици от ромския квартал в Чирпан, където той бил редовен доставчик на хранителни продукти и цигари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Римлянин от швеция ....
2
0
 
37
 
! Отговори
Печелник преди 8 години
Мислите ли, че изкарва по-малко от учител с две висши? Ей затова сме на туй дередже!
1
2
 
38
 
! Отговори
пази Боже преди 8 години
Ей това е Бъдещето на България!