65-годишна от Якоруда даде над 5 хил. за колет

Баба от Силистра пък "плати" радиатори с 2 400 лева
6
65-годишна от Якоруда даде над 5 хил. за колет
Снимка: Dnes.bg

65-годишна жена от Якоруда предала на телефонни измамници около 5 200 лв. и към 300 долара.

Вчера следобед й позвънил мъж, който й заявил, че е необходимо да заплати капаро от името на неин познат за доставка на колет, съобщиха от полицията.

По подобна схема е измамена й 81-годишна жена от Силистра, която вчера дала 2 400 лева на телефонни измамници.

Парите били като предплата за покупка на маслени радиатори, "поръчани" от внука на жената, за приятели на когото се представили измамниците.

"Капаро" за радиатори за неин близък дала и 73-годишна бургазлийка, която платила на измамниците 1000 лв.

 

 


 


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
Жан Габен преди 2 години
Еми да не е давала. Цялата държава реве "НЕ ДАВАЙТЕ ПАРИ НА НЕПОЗНАТИ, НЕ ХВЪРЛЯЙТЕ ПЛИКОВЕ С ПАРИ ПРЕЗ ТЕРАСИТЕ. аКО ВИ СЕ ОБАДЯТ НЕПОЗНАТИ И ИСКАТ ПАРИ ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА БЛИЗЪК, ЗА ТОВА ЧЕ ВАШ БЛИЗЪК Е ЗАДЪРЖАН В ПОЛИЦИЯТА И Т.Н., ПЪРВО СЕ ОБАДЕТЕ НА РОДНИНИ". Ама не, пенсиите дават ли дават пари. Ми да не е давала, боли ме оная работа за тоя бабишкер, кво ми го пишете тука???
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А получилиа лие колета
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ot 3 godini mojebi i povece prodiljavat tia izmami zasto skapanoto ni pravitelstvo ne pravi nisto po slucaya tova ako bese se slucvalo v zapada otdavna stiaha da se vzemat merki
2
0
 
1
 
! Отговори
Стоян преди 2 години
Всеки ден има измамени хора,има токова много реклами,защо не пуснат някакво съобщени или объщение по всички ТВ прогами,за да се предотвратят тези измами.
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На 65 години хората масово още работят, така че не може да се говори, че жената е стара. Ясно е, че всеки може да бъде измамен, така че хайде стига с внушенията, че лъжат само старите хора. Аз лично видях как измамиха един мой съсед , който тогава беше на около 28-30 години и имаше фирма, въртеше бизнес, все гледаше да не го преметнат, но ... го измамиха по виртуозен начин.