Ловки и бързи: Купуват, връщат, мамят...

Собственици на магазини издирват мошеници, които ги обират със собствен стил
22 фев 2016 07:00,
31
Ловки и бързи: Купуват, връщат, мамят...
Снимка от охранителна камера

Ловки и бързи мошеници шетат из магазините в Пловдив и задигат пари по собствена система.

Бандитите са направили серия от удари в обекти за алкохол и цигари. Двамата мъже са заснети от охранителни камери, но все още са на свобода и продължават с набезите си. Собствениците на обектите ги издирват.

Мошениците се отличават със собствен стил.

"Влизат по двама, за да създадат усещане за опашка, много са бързи – купуват нещо за 1-2 лева и после започват да връщат банкноти и да искат по-едри. Така няколко пъти си сменят мнението какво точно искат и накрая си тръгват с между 30 и 100 лева повече", разказа пред Dnes.bg продавач-консултантът от Пловдив Теодора Стойкова.

Охранителни камери показват лицата на мъжете, които заблуждават продавачи в Пловдив.

Те обикалят предимно обекти, разположени на оживени места в район Северен и в повече случаи си тръгват от тях с лесно заработени пари.

"От полицията ни обясниха, че трябва откраднатата сума да надвишава две минимални работни заплати и да бъде подадена колективна жалба, за да може да се стигне до ефективна присъда за мошениците, но за нас дори и 20 лева са много, защото за толкова работим", разказва още Теодора.

Ловките мошеници са уловени от охранителните камери в няколко магазина в Пловдив и един в Пазарджик. Подвели и собственик на заложна къща.

"Ловки са, бързи в ръцете, самоуверени са и когато зад касата е млад човек, особено момиче, не трепват", споделя още продавачката от Пловдив.

Двамата мъже се издирват от органите на реда.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"От полицията ни обясниха, че трябва откраднатата сума да надвишава две минимални работни заплати и да бъде подадена колективна жалба, за да може да се стигне до ефективна присъда за мошениците, но за нас дори и 20 лева са много, защото за толкова работим", разказва още Теодора.Ako ima niakoi koito raboti za 20 leva - triaa da se grumne !!!
23
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АМИ КАТО ИМА КОЙ ДА ИМ СЕ ВРЪЗВА ЩЕ ГИ ПРАВЯТ НА БАЛАМУРНИЦИ. АЗ ДА НЕ СЪМ БАНКА ЧЕ ЩЕ ИМ УЕДРЯВАМ ИЛИ НАСИТНЯВВАМ ПАРИ? ДА ОТИДАТ В БАНКАТА И ДА ГИ ПРЕДАВАТ ТЕЗИ НОМЕРА. КОГАТО КАЗВАМ ЧЕ ТУКА СА ОСТАНАЛИ САМО УМНИЦИ КАТО ТИКВАРА ОТ БАНКЯ НИКОЙ НЕ МИ ВЯРВА. ПРОСТИТЕ СЕ ИЗНИСОХА ОЩЕ ПРЕЗ 90-те ГОДИНИ.
22
6
 
16
 
! Отговори
Лош преди 8 години
Искам си бай Тошо.
21
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А Жан Валжан от "Клетниците" го осъдили за един хляб. Мъка-аа, мъка-аа
20
1
 
12
 
! Отговори
1000 преди 8 години
Не обвинявайте продавачката. Това е много стар трик и действа на почти физиологично равнище, разумът на измамения просто няма шанс да се включи. Освен това някои от тези крадци имат хипнотизаторски възможности.
19
1
 
12
 
! Отговори
От ЕС с любов преди 8 години
До Бягай те!О, има, има. В Европа има доста държави, в които не се търси престъпника или не се повдига обвинение. Ако сте по-тъмничък имигрант от друг континент, разбира се. Ако сте местен кадър горите.
18
0
 
11
 
! Отговори
Вело преди 8 години
До Предположение 10Да, затова не търсят откраднати велосипеди. Освен това ще ви разкарват вас и даже могат да ви наложат някакви санкции, ако не се разкарвате. Просто в България кражбите са разрешени.
17
0
 
11
 
! Отговори
ДА-ААА преди 8 години
До майнаДа, по някакви законови разпоредби е така. Срещу кражба под еди-колко си крадеца не се съди. Всеки многократно обиран селянин го знае.
16
0
 
11
 
! Отговори
Браво, законотворци преди 8 години
Значи законът просто разрешава да се краде на дребно. Ако 2Х420=840 е дребно разбира се. Явно на този, който е приел закона, това са му джобните.Какво се чудя, гарван гарвану око не вади.
15
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ?!Как да повярвам за двете минимални заплати. СЧЕТОВОДИТЕЛКАТА МИ МЕ ЗАВЛЕЧЕ 32 000 лева и прокуратурата отказа да образува дело ................. Нямало достатъчно улики , като съм представил купища такива .......Марияна Петрова ........Бургас е въпросната личност
14
0
 
20
 
! Отговори
?! преди 8 години
Има ли нещо нормално в нашата държава?
13
1
 
15
 
! Отговори
За преди 8 години
съжаление е така.Ако кражбата или щетата е на стойност по-малка от минималната работна заплата(говорим за пострадало лице или семейство) дори и при събран доказателствен материал,прокуратурата прекратява преписката!
12
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боко нали е шеф и на МВР.
11
3
 
17
 
! Отговори
Тинев преди 8 години
То по тази логика и ГЕРБ щом крадат / НА КНИГА / по-малко от 2 / ДВЕ / минимални заплати НА СЕКУНДА са невинни.
10
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи ако крада само 20 лв, не нарушавам закона.
9
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Естествено трябва да си откраднал повече от 840 лв, за да има с какво да си платиш рушвета, иначе за какво си им на полицаите.
8
0
 
42
 
! Отговори
Предположение преди 8 години
Така било! Затова бандюгите пребиват пенсионери за 12-20 лв. , защото знаят че полицията изабщо няма да ги търси.Егати законите. Затова ли не търсят и откраднати велисипеди ? Борисов да се задейства веднага и тука.
7
0
 
22
 
! Отговори
светнат преди 8 години
Номерът със смяна на рестото е стар като света. Даже е заснет в някои американски филми. Коментар номер 1 е изключително точен - всъщност могат ли касиерките да смятат?
6
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре че са медиите и Фейсбук, за да има надежда, че такива ще си получат заслуженото. Ясно е, че на полицията не може да се разчита в такива случаи. А на правосъдието - още по-малко.
5
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те не крадат! Те просто си вземат...... като има кой да им дава :))