Шезлонги, чадъри, волейбол – без пари на бургаския плаж

И тази година общината ще е стопанин на ивицата
22 фев 2016 11:44,
3
Шезлонги, чадъри, волейбол – без пари на бургаския плаж
Снимка: Булфото, ахрив

И през идващия топъл сезон летовниците ще могат да се възползват от безплатни чадъри и шезлонги на централния плаж в Бургас. Това е възможно, защото общината в морския град ще продължи да стопанисва ивицата.

В момента има процедура по прехвърляне на плажовете от МРРБ на Министерството на туризма, което предполага, че ще се забави евентуален конкурс за концесия.

"Очакваме по-силен сезон, защото имам категорично уверение от Летище Бургас, че резервациите за чартърите са завишени много. Което значи, че категорично по Южното Черноморие ще има повече туристи и в тази връзки радостното за нас е, че ще стопанисваме Бургаския плаж", заяви пред "Труд" кметът на Бургас Димитър Николов.

По думите му общината го стопанисва временно, докато той се отдаде на концесия. Кметът увери още, че всичко, което се намира на територията на плажа, ще бъде безплатно.

Директорът на Общинското предприятие "Спортни имоти" Живко Иванов коментира, че ще бъде подготвено всичко необходимо за ивицата - водноспасителни и медицински екипи ще бдят над летовниците, а на плажа ще има оформени игрища за плажен тенис и волейбол.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
11 преди 8 години
На бургаски плаж всичко струва пари... "И тази година" плажуващите ще си плащат, както и предишната! Безплатно, ама друг път!!!
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
миналата година пак имаше новина тук че ще са безплатни, а имаше 1 дето обикаляше и събираше...
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Централен плаж "Нефтохим"