Бетон огражда смъртоносната писта в Сливен

Тя ще се използва само за регламентирани състезания
Обновена: 23 фев 2016 10:01 | 23 фев 2016 09:44,
19
Бетон огражда смъртоносната писта в Сливен
Снимка: ОД на МВР Сливен

Пистата на бившето летище "Бършен" край Сливен ще бъде оградена с ровове и бетонови съоръжения по 2 тона, за да се спре нерегламентираният достъп до нея, съобщи зам.-кметът Стоян Марков пред "Труд".

Целта е да секнат смъртоносните незаконни гонки на автомобили, които от години се провеждат на въпросната писта.

При такова състезание на 21 февруари на място загинаха Невен Богоев (21 г.) и Галин Димов (20 г.) от Бургас, а други трима младежи бяха ранени.

Още по темата

Теренът около бившето летище е от близо 5000 дка, а самата писта е дълга 2,5 км. Преди години, когато общината получила имота, на входа на пистата били поставени прегради, но напористите участници в гонките ги изтегляли с колите си.

"Намеренията са районът на бившето летище да се използва за спортни състезания, но само при спазване на закона. Там вече е изградена мотописта за двуколки, имало е и състезания по драгрейсинг при спазване на безопасността, строг контрол и медицинско осигуряване. Дори на самата сграда на летището е окачен ценоразпис за използване на терените", каза още зам.-кметът.

Районът на летището е поверен на общински охранители. Във фаталния ден дежурният пазач забелязал, че на пистата има хора и коли, но докато се обади в полицията, сблъсъкът между БМВ-то на младежите от Бургас и Мерцедес-а с двамата сливенци вече бил станал.

В Закона за движение по пътищата няма текст, свързан с незаконните гонки с автомобили, коментираха юристи след трагедията.

Образуваното дело е за причинена по непредпазливост смърт на повече от едно лице при управление на МПС. За това НК предвижда от 2 до 6 г., а в тежки случаи - от 3 до 10 г. затвор.

Още се изяснява при какви обстоятелства е настъпил ударът между двата автомобила.

"Ще бъдат назначени експертизи, извършват се разпити на свидетели и е възможна промяна в правната квалификация на деянието",  коментира наблюдаващият прокурор от окръжната прокуратура Виолета Калайджиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
4
 
! Отговори
Мирослав преди 8 години
Всичко може да се организира, стига да има желание от страна на хората! Едно време на калояново ходихме стюарди без пари, ей така за спорта дет се вика. Плащаше се на мед екип и на пожарна. Гледахме дали хората искащи да карат имат книжка и си плащаха за да карат. Но повечето "рейсъри" като чуят, че трябва да плати 5-10-20лв за да кара, а тоя дето иска да гледа 5лв да речем и почват да мрънкат... Това е скъпо удоволствие! Кефа цена няма! Като искат да карат, трябва и да плащат!
15
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Късно е либе за китка"!Да бяхте го направили отрано, вместо да си бъркате в носовете!
14
2
 
1
 
! Отговори
1 преди 8 години
След дъжд - качулка! Някои си мислят, че са безсмъртни, но не така!
13
2
 
5
 
! Отговори
Естествен подбор преди 8 години
Това се начира естествен подбор. Не мога да разбера защо държавата трябва да се намесва - оставете ги тези *** сами да се изтребят.
12
2
 
1
 
! Отговори
Кон преди 8 години
До 10. Подкрепям изказването ти. Обаче изглежда, че кметът е решил да вземе комисиона от разходите за ограда. Толкова им е акъла на управниците последните 20-тина години - да пречат. Бетон там няма къде да се постави толкова, защото ще застраши полетите. А гонки трябва да организират по-често, но от тези разходи не може да се краде.
11
2
 
10
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 8 години
Интересно решение, типично българско - дай да направим нещо там за да се отчете дейност.Тази писта е най-безопасното място за гонки. Екстремните изпълнения с коли обикн ги правят на летище - широко, равно, без други коли, без деца, без крайпътни дървета.Къде искате да ги правят гонките - на централния булевард?? Или на пътя Сливен-Шумен през балкана, където ще се претрепят с по-добра вероятност. Или някой смята че ей ся гонките ще спрат :)
10
2
 
3
 
! Отговори
акуд преди 8 години
къв бетон ве. той пак ще е за сметка на данъкоплатеца. малцинствата трябва да научат за какво е закона
9
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За затвора са тия cлaбoyмници.
8
3
 
11
 
! Отговори
<><> преди 8 години
Най-лесния начин да се спре това избиване е като се организират законни гонки малко по често, а не на годината 1-2 пъти ! Кмета ако има малко акъл може да прави всеки месец законни гонки с всичко необходимо за да са безопасни ....ще удари един вход на желаещите и готово , разходите за стюарди , мед екип , полиция ала бала ще са покрити даже и от горе ще има за Кмета да си купи нов телефон примерно !
7
2
 
5
 
! Отговори
НЕКА преди 8 години
ПРОДЪЛЖАТ ДА СЕ ТРЕПЯТ НА ТАЯ ПИСТА,А НЕ ДА УБИВАТ НЕВИННИ ХОРА!НО СЕГА ТРЯБВА ДА ПЛАТЯТ ВСИЧКИ РАЗХОДИ , НЕ НИЕ ДА ПЛАЩАМЕ ЗА ИД И О Т И И Т Е ИМ.
6
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Точно така! Затворете я. Сега ще започнат да правят същите изцепки по улиците и нас да газят. Много прозз народ ходи по тая земя българска еийй!!!!Направо се чудя, как може ВСИЧКО по най-грешния начин да го правим :(
5
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нека да я оставят пистата отворена! Който иска да се трепе - да го прави по безопасен за другите начин!
4
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ревете когато се кара бързо по пътищата (и с право). Сега ревете, че се кара бързо на безлюдна писта - да се забрани!!! Който иска да натисне малко газта само на официално състезание...Нищо, че никога не е карал бързо, на състезанието ще се научи...Най-добре да се сложи ограничител на скоростта на всеки автомобил и да се продават само малолитражки.
3
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има интерес към такъв род забавление, има удобно място! Ами направете го законно. Нека има охрана, авариен екип и каквото трябва. Който иска да кара плаща, този дето иска да гледа също. Май не се сещате колко пари има в този спорт.
2
5
 
20
 
! Отговори
Строител преди 8 години
Знаете ли колко са два тона бетон? Едно нищо...
1
3
 
36
 
! Отговори
s преди 8 години
Браво бе. И като им затворите летището нали ще излязат по пътищата и там ще затриват невинни хора?! Що за ***?! На пистата поне се избиват помежду си!