Бумеранг: Наказват горските, написали акта на дядо Асен

Санкцията му за отсечено дърво се оказа некоректна
21
Бумеранг: Наказват горските, написали акта на дядо Асен
Снимка: Bulgaria On Air

Дядо Асен, който продаде магаренцето си, за да плати акт за отсечен изсъхнал дъб от собствената му градина, е бил глобен некоректно. Това показва проверка на Югозападното горско предприятие, съобщиха от пресцентъра му. 

Цялата актова преписка за констатирани на 14 януари нарушения от дядото от село Церово Асен Канджев е изготвена необективно, сочи още проверката.

Още по темата

Актовете са съставени от горския надзирател Пламен Александров и старши лесничея инж. Костадин Мадолев.

Отговорност за това има и директорът на горското стопанство в Благоевград, който своевременно не е проверил изложените факти и обстоятелства.

"Очаквам писмени обяснения от горските служители, след което ще предприемем действия за налагане на наказания", заявява директорът на предприятието инж. Дамян Дамянов, цитиран в съобщението.

Югозападното държавно предприятие ще възмезди Асен Канджев по начин, предложен от него, допълва Дамянов.

Същевременно статистиката на съставените актове в района на благоевградското териториално поделение сочи, че близо 1/3 от нарушенията са в землището на село Церово, като изцяло практиката е да се транспортират незаконно добитите дърва на самар с магарета.

Проверката в горското стопанство в Благоевград за осигуряването на дърва за огрев на местното население от с. Церово е показала, че в това отношение няма пропуски.

Целта на проверката беше да се установят причините за създаденото обществено недоволство и появили се коментари в отделни публикации за тенденциозно отношение на горските служители към хората от селото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: Благоевграддядо Асен
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Мария Стоева преди 8 години
Този човек има много добро сърце и ми напълни душата. Поздравления за човека!
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Но горски и полицай дай му до глобява и да яде на чужда софра и за чужда сметка.
13
0
 
4
 
! Отговори
тихомир томов преди 8 години
До Анонимен 8 Магарето му е било много коректно и няма намерение да си петни името с тия *** , които се заяждат с беззащитните българи , а се крият от Галите от остров Ман и фирмите в дърводобива !
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
заплатите са им малки,но гората е голяма:)
11
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кажи му "горски" и го остави.
10
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
човека отсякъл дърво в собствената си градина и глоба, а депесарските фирми, които денонощно изнасят гората към Гърция с поощрение ...
9
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бях сигурен че това е някаква простотия. Няма как горски да глобява който и да е за това че е отсякъл дърво в дворо си. Това не е горска територия, да ходят да си вардят горите. Ама там не смеят да се покажот, щото истинските бракониери от махалата са готови да налитат на бой
8
0
 
0
 
! Отговори
онз преди 8 години
не разбрах кво общо има Гаджев с дръвата на дядото..не че не е дръво ама у печката се не лови. освен ако не е еваси гоуемата печка, човек... уродска работа...
7
0
 
33
 
! Отговори
Стоян преди 8 години
Сега тия дето му написаха акта да му купят едно мъжко магаре.А лед това дядото за благодарност да го пусне да ги опъне.
6
0
 
24
 
! Отговори
мафия преди 8 години
до 7 SharkЕ как много лесно когато си беден и беззащитен е така да не би данъка за кладенеца в двора да е нещо по-различно.
5
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нека дадат и на магарето да ги опъне.. ;))
4
2
 
45
 
! Отговори
Shark преди 8 години
Е как ще глобят човека за това че отсякъл дърво в собствен имот. Какво е това безобразие, как така ще диктуват на хората какво да правят в частните си имоти. Наглост. Добре че в този случай държавата все пак си е свършила работата и човека ще бъде овъзмезден.
3
1
 
48
 
! Отговори
Пророка от Сакар преди 8 години
Идва време за видов ден!Душите на милион старци умрели в мъки получат покой когато бъдат отмъстени за действията на либералните ентусиасти и всички чуждестранни импланти толериращи ромовските набези!
2
0
 
60
 
! Отговори
Mimi преди 8 години
И какво излиза...че ако нямаше никакво обществено недоволство, то дядото нямаше да бъде възмезден?! Това означава ли, че едни алкохолни напитки могат само да си берат, без да получават актове?
1
0
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
т.е. е била тенденциозно насочена към хората от селотоот всички актове за областта 1/3 са за това село, като във всички случай извозването е ставало с магарета!?това е дървената мафия, да знаете