За един самар дърва: Проверяват глобата на дядо Асен

Горските обещаха да компенсират дядото, който си продаде магаренцето
75
За един самар дърва: Проверяват глобата на дядо Асен
Снимка: Bulgaria On Air

Югозападното горско предприятие ще компенсира 80-годишния дядо Асен от село Церово, който беше глобен заради едно отсечено дърво от собствената му градина

Още по темата

За да плати глобата, възрастният човек продаде магаренцето си.

"Дори да е нарушение на закона, в крайна сметка ние имаме много по-сериозни неща да спираме и да изискаме, отколкото един самар дърва. Зависи от хода на делото – както е необходимо, ние ще направим като предприятие да компенсираме човека", съобщи директорът на предприятието Дамян Дамянов пред БНР.

Заради засиления обществен интерес към случая, започва проверка на горските служители, съставили акта.

Дядото е инвалид и взема 180 лева пенсия. Преживява със зеленчуците, които си гледа сам в двора, има и две козички, от които си дои мляко и няколко кокошчици за яйца.

След като плати разходите, сиромахът преживява с по 3 лева на ден.

Затова медийната ни група (Bulgaria ON AIR и Investor.bg) откри дарителска сметка на негово име, която ще бъде активна един месец. Междувременно десетки се обадиха и ни писаха с желанието да помогнат, за което сърдечно благодарим!

Надяваме се за това време да успеем да помогнем на един българин да стъпи на краката си и да се пребори за правата си.

Ако желате да помогнете:

Асен Боянов Канджев

ЦКБ Клон Централен,

BIC: CECBBGSF,

IBAN: BG67CECB 9790 20G3 9470 00. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
0
 
! Отговори
Камен преди 8 години
Няма такава държава просто. "Дори да е нарушение на закона, в крайна сметка ние имаме много по-сериозни неща да спираме и да изискаме" - или е нарушение на закона, или не е. Ако е нарушение е нарушение и това е. Трябва да си затваряме очите, защото има и по-тежки нарушения, така ли? Това по тази верига ще пуснем някой, който кара един камион дърва, защото има такива дето карат по 10 камиона. Че и проверка на съставилите акта ще правят. В какво ще ги обвините - че са си свършили работата?
45
0
 
1
 
! Отговори
някой преди 8 години
не разбирам,как може в собствената си градина да отсека дърво и да ме глобят.та нали това дърво е моя собственост,интересно...
44
0
 
0
 
! Отговори
някой преди 8 години
бе само да питам ако знаете със сигурност, това с банковата сметка наистина ли ще стигне до човека?
43
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Още ли не е уволнен този *** шефа на това горско дето е разписал тази глоба?Оставка,уволнение или каквото е необходимоТова е съзнателна гавра,защото същия този директор знае колко е откраднал или е помогнал да се открадне!Срам,позор!
42
0
 
10
 
! Отговори
niki преди 8 години
Ми те горските са част от дървената мафия в България... и се отчитат пред закона като глобяват ей такива дядовци!
41
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имали горски и деректор на горското беден.Майкави *** продажна,ие било дървото в сопствената му градина.Умрете по скоро,бг има нужда от това.А като краднете по стотици кобици материял.
40
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А бе защо направо не го арестуват и тикнат в затвора?! Току-виж утре този 80-годишен инвалид изприпкал в гората и съборил с бастуна десетина кубика дърва...
39
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До упоритите зелени троловеАко със същото усърдие преследвахте онези с каруците и резачките, дето влизат в гората на тумби и секат на метър от земята, защото ги мързи да се навеждат, сега арестите и затворите щяха да са пълни, а горите зелени и реките щяха да си текат нормално в коритата, а не да заливат къщи и дворове! Наврете си предупредителните протоколи и актовете за глоби...знаете къде!
38
1
 
10
 
! Отговори
реалист преди 8 години
Да, обаче, точно срещу сериозните престъпления нищо не се върши, изчезнаха цели гори и половин България е обезлесена, последните 10-тина години. Наказани да има? НЯМА!
37
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Държавните институции не си вършат работата, но трябва да се реши този проблем вместо да се толерира самоуправство и произвол. Дядото трябва бъде подпомогнат по подходящ начин, но своеволията му не бива да останат безнаказани.
36
0
 
8
 
! Отговори
? преди 8 години
Брех махнаха ми кометара само защото споменах собственика на първа инвестиционна банка нашия бивш премиер симеон сакско бурготски или още наричан царя и един от главните лесничей в смолянския край! Брех та те са доказали се ПРЕСТЪПНИЦИ бре, с престъпления широко разпространени в новините що сега не ми давате да ги напиша тук!!???
35
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Никой не може да ме убеди, че ако дядото не подпише поне предупредителен протокол за самоволно отсечено дърво, то някой следващ път няма да напълни каручката с незаконни дърва. Това е неизбежно. Ненаказването на малките нарушения води до чувство за безнаказаност и все по-големи такива.
34
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябва да се води борба както срещу едрите, така и срещу дребните нарушения. Наистина има незаконна сеч в големи размери и трябва да се вземат сериозни мерки, но не за сметка на пренебрегване на дребни случаи на самоуправство и произвол - за едрите трябва да има сериозни срокове затвор, за дребните предупредителни протоколи и глоби 50-100-200 до 500 лв в зависимост от тежестта и кратността на нарушението, но всички трябва да се наказват.
33
0
 
20
 
! Отговори
Spacer преди 8 години
Абе на един 80 годишен човечец ли ще се отваряте, бе горски? На него ли намерихте да вадите нож? Къде сте когато се изсичат стотици дървета през последните няколко дни и никой е ни чул, ни видял? Иначе зелените скачат на нож като стане въпрос за усвояване на парични средства в помощ на белоглавия дългокосмест ***, който по принцип никога не е обитавал български земи. Абе важното е да се ***! Зарежи другото...
32
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако дървото е наистина сухо то може спокойно да се вземе разрешение за отсичането му. Не може всеки да сече където му скимне и когато му скимне - като отсече едно дърво без последствия нищо не му пречи следващия път да напълни каручката с нелегални дърва. Такива хора трябва да бъдат подпомагани адекватно - нека получи безплатни дърва за зимата или ваучери или пари, но не и да се допуска произвол и самоуправство.
31
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Глобяват хора които не могат да се защитят. А на престъпниците им козируват.
30
0
 
6
 
! Отговори
do 23 men преди 8 години
точно това е дядото бе ти не си ли гледал репортажа по телевизията това му е истинска снимка от двора,,,,,,,,,,,,,, датеаааа в неподготвения изказзззз
29
9
 
3
 
! Отговори
А.В. преди 8 години
Тъпият андрешковски манталитет дели нарушителите на добри и лоши.
28
0
 
12
 
! Отговори
До 33 преди 8 години
Нелепостта е в самият закон.
27
7
 
0
 
! Отговори
1 преди 8 години
Да накажат длъжностните лица дето глобяват удобните, но с тия дарителски сметки направо се спекулира, да направят един списък на всички пенсионери с малки пенсии, за да се помага на всички нуждаещи се, а така кампанийно и изборно е направо смешно!