Границата с Гърция – затворена, превозвачи се разцепиха

Опашката на "Кулата" вече е 8 километра
Обновена: 24 фев 2016 09:02 | 24 фев 2016 08:38,
48
Границата с Гърция – затворена, превозвачи се разцепиха
Снимка: БТА

Движението на камиони през българо-гръцката граница отново е блокирано. Гръцките фермери спряха пропускането им на пунктовете "Кулата" и "Илинден".

Още по темата
Опашката от тирове на "Кулата" е около 8 километра тази сутрин, съобщава Нова телевизия. В редиците на българските превозвачи има разцепление. Превозвачите, които вчера пуснаха движението по пътя, са срещу тези, които не искат да отстъпят.
 
Вчера вечерта за няколко часа на "Кулата" беше спряно и пропускането на автобуси и леки коли, но около 21:30 часа нашите превозвачи вдигнаха контраблокадата си.

Днес те ще се срещнат с транспортния и външния министър, за да обсъдят ситуацията по границата.
 
Нашите транспортни фирми призовават за бойкот на гръцкия туризъм от страна на българите и са категорични, че ще си търсят компенсациите до последно. След срещата с министрите най-вероятно ще стане ясно и какви действия ще предприемат нашите превозвачи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
5
 
! Отговори
до империалист преди 8 години
Питам се, кога ли ще влезнат в Гърция КАЧУЛАТИТЕ от България и да смелят от бой т. н. фермери.--------хе хе , излез от панелката де , да те видим колко си отворен .
33
1
 
2
 
! Отговори
Втори флот преди 8 години
До Анонимен 41 Никой не може да ти изцеди мозъка, поради липса на такъв. Гръцката пропаганда активизира своите мекерета от Катерини и други исконно български земи.
32
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гърция е любимата ми дестинация.Обичам гръцките плажове,храната,прясната морска риба приготвена по вълшебен начин.Не се е родил оня ,който може да бойкотира желанието ми да почивам в Гърция.Само бог е всесилен.В живота си не се ръководя от злоба и отмъщение,което изцежда до капка енергията ти.Не го правете и вие ,ако се обичате поне малко.
31
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Balgarite dovolni ot Boiko garzite ne dovolni ot zipras na Geanizata Taschaka e Golem bG kasina rabotat pe4albi sa mutrite schofiorite im Palnat guschite igrajat Po Kasinata do Granizite i ne im Puka sa bG 6ofiori.
30
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименДрън, дрън, та пляс. Министърът се държа мъжки и на място и каза нещата с истинските им имена. Читав е!
29
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До СтършелНе им давай акъл , ти погледни това посмешище ББ дето сме го сложили за премиер
28
2
 
14
 
! Отговори
Стършел преди 8 години
Сега разбирам защо хан Крум е отрязал главата на Никифор през 811 година.....то бива търпение, но всяко нещо си има граници на търпимост. Не съм за рядането на глави на гръцки фермери, но на тези трябва да им се натрие носа и да вземат да се укротят малко. След като не искат да спазват основния закон на Европейския Съюз за свободно движение на хора и стоки, да го напуснат.
27
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще ходим в Хърватска , Черна Гора и Македония и пак няма да ходим във фекалиите на нашето Черноморие ......
26
14
 
15
 
! Отговори
Венко преди 8 години
Стига сме захранвали икономиката на северна Гърция! Къде е половин България по празниците? В Гърция. Къде ходи половин България на море? В Гърция. Е айде стига!
25
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ми българска ни работа, какво очаквате?
24
4
 
15
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 8 години
Питам се, кога ли ще влезнат в Гърция КАЧУЛАТИТЕ от България и да смелят от бой т. н. фермери. Защо не затворят другите си КПП-та, а само Българските, ами защото ще ядът дебелия...
23
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
оловината от шофьорите са гласоподаватели на ГЕРБ. Московски се правеше на отворен, че уж ги подкрепял, накрая му сктъцнаха със зъби от Брюксел и накара шофьорите да вдигнат блокадата. Той не помогна с нищо, напротив, създаде разцепление между тираджиите и ги насъска едни срешу други. Типично по герберски.
22
0
 
25
 
! Отговори
До столичанина преди 8 години
Абе дървена главо.....във тяхно право е да си търсят правата.....но защо не блокират столицата си,защо не блокират морската границата от където изнасят стоката си за Европа и останалия свят със кораби.....тогава тяхното правителство ще седне да преговаря...защо блокирват сухопътна граница където Гърция няма интерес....това може да продължи до безкрайност....но хората са го казали дървен шоп със гумена глава.....
21
6
 
5
 
! Отговори
реконтраадмирал преди 8 години
Блокади и контраблокади. Око за око, зъб за зъб! Какво ще спечелите, като останете без очи и без зъби?
20
2
 
21
 
! Отговори
кмет от ГЕРБ преди 8 години
Нека да последваме думите на министър Московски и ние да блокираме границата като отговор на липсата на държавност в Гърция. Нека да дадем пример на Гърция, като имат проблем с фермерите, имат и полиция, нека полицията им да си свърши работата. Да последват нашия челен опит при такива ситуации: полицията да събере данните на протестиращите, да ги запише, после да ги разпръсне и по живо по здраво всеки да си ходи.
19
0
 
3
 
! Отговори
браво, бе преди 8 години
ами помоли се щом искаш
18
24
 
6
 
! Отговори
столичан преди 8 години
Право на гърците е да си защитават правата, но нека да направят компромис за празниците другата седмица. Все пак може да проявят малко признателност и да почетат националния ни празник като махнат блокадата за 4 дни за да може да отидем на почивка и да се върнем. Редно е, човек като работи да може да си почива от време на време на по-добро място за да събере сили за следващите месеци. Нека поне да се помолим на гърците за разбиране.
17
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гръцката блокада е глупост. Обаче нашата контра-блокада е идиoтизъм от световна величина.
16
13
 
5
 
! Отговори
Браво преди 8 години
Въпросът с бежанците и емигрантите е много сложен и опасен и гърците вземат мерки чрез всеки възможен начин да опазят страната си. Единни са, умни са, и ще успеят ако не напълно, то поне в голяма степен. България е кофти държава с още по- кофти население. И ще се плаща жестоко
15
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нямаше да са българи, ако не се разцепят... очаквайте скоро и вторични фракции да възникнат.