На война срещу винетките: 97 лева в жълти стотинки

Недоволни от цената на стикерите се заканват, че протестите продължават
24 фев 2016 14:52,
67
На война срещу винетките: 97 лева в жълти стотинки
Снимка: bgonair.bg

В Казанлък се проведе нестандартен протест срещу цените на винетките. Двама души закупиха стикерите си с жълти стотинки. Направиха го в подразделението на АПИ в Стара Загора.

Те са категорични, че протестите срещу високите цени на винетките ще продължават. Те настояват едногодишните стикери да важат от датата на закупуването им.

Соня, Людмил и Пламен закупиха двегодишни винетки буквално с жълти стотинки.

"Тук са 97 лева. Точно колкото струва новата годишна винетка. Събирали сме ги по една и по две стотинки", обясни Людмил.

"Това е нашият протест срещу цената на винетките, която не отговаря на качеството на пътя. Не сме спрели да протестираме вече четири месеца, само че управляващите се правят, че не ни виждат. И нямаме намерение да спрем да протестираме", добави Соня.

Служителят на Пътната агенция не отказа жълтите стотинки. Той прие почти 4 килограма монети на доверие без да ги брои. Спор предизвика искането му на ЕГН при издаването на документите, при положение, че в търговските обекти в България няма такова изискване.

"Добре, покажете ми тази наредба, която изисква да вземете лични данни", помоли Людмил.

След няколко телефонни позвънявания, служителят не успя да цитира точния текст, който изисква вписването на ЕГН при закупуване на винетка. Организаторите на протеста за пореден път заявиха своето искане.

"Настояваме цената на винетката и самият срок на стикера да е от датата на закупуване до датата на следващата година, което ще улесни много от водачите на пътни превозни средства", призова Людмил.

От АПИ потвърдиха, че могат да издадат сертификат за винетките, ако стъклото на колата е откраднато и счупено, но за целта трябва да има полицейски протокол от инцидента.

Вижте повече във видеото на Bulgaria ON AIR:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
НИКАКВА ВИНЕТКА---ДАВАМ 10 ЛЕВА И МИНАВАМ---ЛИЛЕТО НЕКА 4АКА
51
0
 
1
 
! Отговори
АTAKICT преди 8 години
До naco ПРОПУСНАЛ СИ И ГОТВЕНИЯ ДАНЬК --ВЬЗДУХ---СЬВМЕСТЕН ПРОЕКТОЗАКОН ЗЕЛЕНИ 4ЕРВЕНИ БИМБЯНИ БНОСИТЕЛ ---ЦАЦ4ЕВА
50
10
 
2
 
! Отговори
пенсионер преди 8 години
Винетките за някои са скъпи а за други не са---равни хора няма и това е най-нормално. На когото не му е изгодно да ползва друг вид транспорт.
49
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За мен цената на винетките не е висока. Добрите пътища и магистрали след като се построят се налага и да се поддържат в добро състояние. А това без пари не става.
48
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ВИНЕТКИТЕ НЕ СА СКЪПИ,А НА КОЙТО НЕ МУ ОТЪРВА ДА ХОДИ С АВТОБУС,ПЕША ИЛИ КАКТО СИ РЕШИ. НИКОЙ НАСИЛА НЕ ГО КАРАТ ДА СИ КУПУВА.
47
2
 
4
 
! Отговори
naco преди 8 години
ВИЖДАТЕ ли,ЧУВАТЕ ли г-жо "министър" Лиляна ВИНЕТКОВА?! Каква я ЗАБЪРКАХТЕ?! Сега дочуваме "работите" и по ЦЕНАТА на ВОДАТА?! СПРЕТЕ се!!! ПОМИСЛЕТЕ!!! И още не е КЪСНО да се КОРЕГИРАТЕ!!! Ако не можете,ВЪРВЕТЕ си !!! "Отличнички" като Вас ,колкото искаш!!!
46
2
 
6
 
! Отговори
Дедо преди 8 години
Данък върху;-лютеницата,туршията,компотите,джапанките,късите панталони,въздуха,дъжда,вятъра,снега,зелената трева,пролетните цветя,малките и големите деца и..........върху всичко останало,за което се сетите.Честито зомбита наведени.
45
11
 
4
 
! Отговори
DreamTheater преди 8 години
Винетките са евтини.Би трябвало да са на цена 250лв.Пътищата са скъпи съоръжения.Който иска да кара по добри пътища трябва и да плаща.
44
2
 
13
 
! Отговори
Така е преди 8 години
С такива единични протестни акции нищо няма да постигнем. Трябва всички да излезем на улиците и да се премахнат винетките изобщо.При всеки закон или наредба на първо мусто се изисква да има справедливост. Тук има равнопоставеност като при соца. по добре да се повиши акциза на горивата и който кара повече плаща повече.Просто и справедливо.
43
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
идва реферндума ще им пръснем пърделките скъсани всички заедно срещу тираните изедници
42
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** ***. Наказали са некаква лелка на касата, да бори стотинки. Боли го фара некой над нея.
41
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПРИ ВСИЧКИ ПОЛОЖЕНИЕ ПРИХОДИТЕ ОТ ЛИЛЕТКИ ЩЕ СА В ПЪТИ ПО МАЛКО ОТКОЛКОТО ПРЕДИ ДА ГИ ВДИГНАТ. ПОЗНАВАМ МНОГО ХОРА КОИТО НЕ СИ КУПИХА ГОДИШНИ ЛИЛЕТКИ КАКТО ОБИКНОВЕНО ПРАВЕХА. ТЕЗИ КОИТО СИ КУПУВАХА ГОДИШНИ МИНАХА НА СЕДМИЧНИ. ВМЕСТО ВСЕКИ МЕСЕЦ ДА ПЪТУВАТ ДО РОДНИТЕ СИ СЕЛЦА ПО 4 ПЪТИ СЕГА ЩЕ ПЪТУВАТ САМО НА ТРИ МЕСЕЦА ВЕДНЪЖ. ПО ТОЗИ НАЧИН МУТРИТЕ ГУБЯТ И ОТ ЛИЛЕТКИ И ОТ ЗАРЕЖДАНЕ НА ГОРИВА. Е КОЙ КАКВОТО САМ СИ НАПРАВИ ЦЕЛО СЕЛО НЕМОЖЕ ДА МУ ГО НАПРАВИ СВИНЕТКЕ!!!
40
0
 
30
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
Свинетка е доволна !
39
1
 
20
 
! Отговори
до 38 преди 8 години
Могат да те глобят за това че си намалил видимостта на колата с две винетки.
38
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този му е искал егн-то, за да го докладва на банкянския убавец. И после да бъде обявен за враг на народа и обвинен в подривна дейност. Все пак боко е виден комунизогербераст.
37
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Престанете да купувате винеткиАко има патриоти сред служителите на МВР ги моля да не глобяват водачи без винеткаНека работим заедно и нека да не ни крадат законно парите
36
1
 
14
 
! Отговори
Петърчо преди 8 години
Е няма що, сега Павлова няма да може да заспи от мъка по горките продавачи на винетки, които ще трябва да броят стотинките. Демек не тези дето взели решението цената на винетките да се вдигне са виновни, ами тези дето ги продават. Логиката на някои хора може да им служи само за да трошат камъни с нея. Не желязна а диамантена логика! Еми да си карат те с винетките купени с 97 лева в стотинки, и да не се оплакват че нещо в тази държава не е както трябва. Когато не могат коня самара бият.
35
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По принцип няма лошо държавата да има повече пари. Стига да не се краде. Хората които работят в пътно подържащите фирми ще имат повече пари и работи, ще караме по здрави пътища. Икономията е майка на мизерията. Мен не ме притеснява че винетката е 2 пъти по-скъпа, притеснява ме че пътищата едва ли ще станат 2 пъти по-хубави, по вероятно е определн кръг от хора да станат 2 пъти по-богати
34
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само затруднявате работата на служителите. Престанете да купувате винетка. Ако 500 000 човека не си купят винетка това ще повлияе върху цената е тя ще спадне
33
21
 
9
 
! Отговори
Георги Димитров преди 8 години
Тоя умник дето е изсипал торба стотинки трябва да му ги броят някой женички, които сигурно работят за по-малко пари от него и също са си купили винетки. Като иска да протестира - да не си купува винетка и да не ползва пътищата. 100лв. са 20 кутии цигари. Защо не протестираме срещу пушачите. Хем ни тровят, хем пилеят пари. Много са се разглезили хората. Колкото имаш с толкова ще живееш. Като не ти стигат - работи повече. Пък и трябва да се протестира срещу злоупотребите, а не срещу цените