Полицията погна демонстративната лична охрана

Проверяваха барове и дистокети, намериха и наркотици
27 фев 2016 14:25,
36
Полицията погна демонстративната лична охрана
Снимка: Dnes.bg

Мащабна полицейска операция се проведе тази нощ на територията на цялата страна тази нощ. Тя беше насочена срещу личната охрана и кортежите на вип личности. Проверяваха се още непълнолетни, издирвани лица, както и заведения. Бяха правени обиски за оръжие.

В Пловдив в мащабна полицейска акция взеха участие над 600 полицаи. Те едновременно спряха музиката във всички нощни клубове и дискотеки под тепетата. "Проверяват охраната и бодигардовете на вип гостите ни", разказа пред Dnes.bg един от собствениците на нощен клуб в Пловдив.

По-късно от полицията обясниха, че поводът за проверките са зачестилите случаи на опасно и рисково поведение на водачи на моторни превозни средства, застрашаващи останалите участници в движението, както и присъствието на лица, ползващи демонстративно охрана и ескортиращи автомобили.В рамките на два часа бяха проверени 15 заведения, 125 автомобила и 916 лица.

"Установени са два случая на посетители в нощните клубове, ползващи лична охрана според регламента на Закона за частната охранителна дейност", съобщиха от МВР-Пловдив.

В обектите са засечени петима непълнолетни без придружители. Констатирани са 16 нарушения на Закона за движение по пътищата. Съставени са 15 акта, а с фишове са глобени 24 души. Двама са били задържани срок до 24 часа за притежание на наркотици, а по случаите са образувани досъдебни производства.

В същото време в Раковски се проведе мащабна акция за присъствие на малолетни и непълнолетни в баровете и за сервирането на алкохол на лица под 18 години. Бяха констатирани десетки нарушения. В района има и най-много смъртни случаи на загинали при катастрофи след запой.

"Има много зачестили случаи на непълнолетни, които управляват МПС-та, тази година в Белозем едно младо момче почина и затова смятам, че трябва да бъде осъществен контрол", заяви пред Dnes.bg зам.-кметът на Раковски Йовко Романов.

Първата подобна акция в Раковски се проведе съвместно с Трафик Секюрити, които изпълняват функциите на общинска охрана. Беше оказано съдействие и от полицията.

Самоличността на децата беше установявана, след което бяха викани техните родители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
17
 
! Отговори
анонимна. преди 8 години
Нека органите на реда да проверят и училищата - пример Икономически техникум Пазарлджик