Салам със синьо топче едва не уби дете в Пазарджик

Консервант или боя в колбаса предизвикали опасна реакция
Обновена: 27 фев 2016 10:34 | 27 фев 2016 07:30,
67
Салам със синьо топче едва не уби дете в Пазарджик
Снимка: архив, Булфото

Салам, в който имало малко синьо топче, най-вероятно боя, за малко не умъртви десетокласник от Пазарджик и благодарение на спешната реакция на родителите му и намесата на местните лекари младежът е стабилизиран.

17-годишното момче си направило сандвич със салама и закусил с него преди да тръгне на училище, разказва Монитор. Минути по-късно той се почувствал зле, главата започнала да го боли силно и движенията му били забавени.

Десетокласникът веднага позвънил на родителите си и със сетни сили им казал, че не се чувствал добре и те веднага се обадили на тел.112, откъдето пратили екип на "Спешна помощ" в Пазарджик и момчето било откарано в болницата. Когато го настанили в интензивния сектор на детското отделение в областното здравно заведение тинейджърът бил в безпомощно състояние-клепачите на очите и устата му били подути, а кожата придобила лилав оттенък.

Лекарите констатирали, че момчето е получило алергичен шок и само бързата намеса на майката и бащата да повикат линейка го е спасила от фатален изход.  Пострадалият младеж казал на майка си, че е видял в салама някаква синя точка, но изял сандвича.

Най-вероятно става дума за някакъв консервант или химическа боя, които са предизвикали опасната реакция в организма на детето. Майката е занесла остатъка от салама за изследване в местната Областна дирекция по безопасност и контрол на храните, но за съжаление е изхвърлила опаковката от колбаса, където пишело името на производителя и срока на годност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Майката е занесла остатъка от салама за изследване в местната Областна дирекция по безопасност и контрол на храните, но за съжаление е изхвърлила опаковката от колбаса, където пишело името на производителя и срока на годност."Муахахахахах...по-голяма тъпотия не можаха ли да измислят за да прикрият фирмата се чудя. Хептен ни взеха за овце.
2
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
кой го знае какво е пушил
1
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
може добичето да е било синеоко