Без драми по гръцката граница, превозвачите ни нащрек

Започва описване на загубите, ще се търсят обезщетения
29 фев 2016 10:14,
4
Без драми по гръцката граница, превозвачите ни нащрек
Снимка: БТА, архив

Всички гранични пунктове с Гърция са отворени за преминаване. Към момента няма информация дали в по-късните часове пунктовете няма да бъдат затваряни, съобщава "Фокус".

Междувременно българските превозвачи остават в готовност да блокират всички пунктове с Гърция при най-малка индикация за нарушаване на споразумението, заяви председателят на Българската асоциация на сдруженията  на автомобилния транспорт Миролюб Столарски.

Той посочи, че към момента никъде няма блокирани камиони и напрежение по границите. Столарски бе категоричен, че превозвачите ще търсят обезщетения за загубите, в резултат на продължилата повече от месец гръцка блокада.

"Ние сме направили организация, дали сме телефони, където може всеки един да се свърже, да пита какви документи, точно какво трябва да се събере, за да може действително да съберем повече и да можем заедно един колективен иск да предявим към гърците. Пак призовавам – всички превозвачи да не се притесняват, а да си дадат абсолютно всички загуби, които са получили през този период – 45-50 дни", каза Столарски.

Той обясни, че има варианти за доказване на загубите - с тахографски данни, неосъществени курсове, отказани заявки.

"Исканията първо ще бъдат насочени към гръцките фермери и към профсъюза на гръцките фермери, след което ще предявим иск и към самата държава, както и към синдиката на гръцките фермери в ЕС", уточни той.

Според Миролюб Столарски превантивни действия в подобни случаи трябва да бъдат предприети от гръцка страна. По думите му българското правителство и парламент са направили всичко възможно за разрешаване на проблема.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
0
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Единственото смислено решение - Затваряне гр. пунктове за туристическия сезон! Не догодина, а СЕГА!
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А ще затворите ли границата по 3-ти март? Нека гърчолята да имат и те загуби от по-малко туристи по празниците.
1
0
 
9
 
! Отговори
еделвайс преди 8 години
Някой обеща да ви купи колело. Ама друг път.