Младеж бере душа след катастрофа с мотор

20-годишният карал с висока скорост и се забил в кола
Обновена: 1 мар 2016 04:05 | 29 фев 2016 22:43,
44

Снимка: Dnes.bg

20-годишен моторист е с опасност за живота в болница след тежка катастрофа тази вечер в Пловдив. Инцидентът стана на един от натоварените булеварди в града.
 
Мотористът се е движел с висока скорост по булевард "Цариградско шосе" в посока центъра, когато се забива в лек автомобил.

От удара младежът е паднал на пътното платно, а моторът продължил да се пързаля още 20-30 метра.

"Първи му помогнах, държах му главата, докато дойде линейката", разказа пред Dnes.bg приятел на момчето.

В момента пострадалият е в болница и се намира в кома. Той е с тежка черепно-мозъчна травма и счупено бедро.

"Едва утре ще може да се каже какви са шансовете за пациента", заявиха за Dnes.bg от УМБАЛ "Св. Георги"-Пловдив.

Медиците в момента полагат всички усилия, за да стабилизират състоянието на младежа.

В ударената кола са пътували още жена и дете.

"Изведнъж ме връхлетя отзад и изтласка колата напред, задното стъкло се счупи, а съпругата и внучето ми се изплашиха", разказа шофьорът на автомобила, в който се забил мотористът.
 
Полиция прави оглед на местопроизшествието и разследва причините за инцидента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Такива ненормални като вас които говорят простотии вие заслужавате да сте за чаркове... нямате право да съдете момчето.... незнаето нещо за него
23
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде е летял??? Всички мотористи се мушат между колите и карат като ненормални, а после 'Пазете мотористите". Ако сами не се пазят, няма кой!Никъде в закона и правилника за движение по пътищата няма описано мотор да се вре между колите!!! НИКАДЕ!!! Моторите трябва да си се движат в лентите, както и колите. Трябва да се спазват ограниченията! Трябва да са облечени с предпазни екипи!Ще ме извинявате, ама всичките тарикати за мен сте просто донори на органи.
22
0
 
2
 
! Отговори
Кина преди 8 години
Хората в автомобила също са можели да пострадат при удар с такава скорост. Късметлии.
21
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Първата работа на болницата е определяне на състоянието на органите, експресно определяне на кръвна група и донорска съвместимост.
20
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това със сигурност е добра новина за хилядите, чакащи трансплантация. Всичко, освен мозъка му, предполагам, може да свърши по-добра работа другаде.
19
6
 
8
 
! Отговори
моторист преди 8 години
До АнонименАми аз съм моторист и спазвам както закона, така и правилника. Защо обаче болшинството водачи на автомобили не ги спазват, ако има такива, да ми отговорят.
18
0
 
11
 
! Отговори
Горан преди 8 години
Ами така ще е, като младоците се опитват направо да тичат преди да са проходили! Едно време минавахме през балканчета, симсонки, mz-ти, и други и постъпково качвахме кубатурата, сега се мятат директно на мощните изтребители, които набират от 0 до 100 за под 3 секунди, и естествено нито могат да ги управляват, нито пък да спират. Мислят се за Валентино Роси, ама Роси ги прави тия на писта, а и е тръгнал да кара от малък, пък и си е талант.
17
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Може ли да попитам, ако има някой моторист във форума, винаги ми е било интересно, защо мотористите считат, че законите не важат за тях ? (Специално Закона за движение по пътищата и правилника ) ?
16
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това му е третата катастрофа от нова година насам. Като няма никой на горния етаж, няма как да си вземеш поука.
15
8
 
5
 
! Отговори
Загрижен преди 8 години
Много злоба.... в тез малки душички - къде я събирате?А случайно да знаете такива безсмъртни възрастни хорица как спазват правилата?Оглеждат се, подават сигнал ПРЕДИ да направят маневра ВИНАГИ! Но помислете трезво, не на 1л ракия: - Не ви ли прави впечатление къде е удара? За мен няма спор кой е убиеца в случая.Ако младежа е неправоспособен, без документи, карал е с превишена скорост - накажете го - има правилник. А този дето 'гледал' в огледалото мотора да ходи наляво надясно няма да комен
14
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Оня ден преди Плевен бял джип ме изпревари с около или над 200км. в час. До сега не бях виждал такава скорост. Аз карах с 85. Случайно съм жив сега. Спусках се по малък хълм, а джипа се движил зад мен изкачвайки се по хълма. Мислех да изпреваря кола и добре,че не го сторих, защото щях да бъда блъснат отзад. такива хора са за затвора.Изпревариха ме и трима мотоциклетисти, движещи се с подобна скорост. Караха по осевата лента изпреварвайки всичкии без да се интересуват от знаците.
13
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 6 абе сагласен съм че проблема не е само в мотористистите ама говорим за 20 годишно *** и до колкото помня книшки за мошните мотори даваха след 21
12
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Екстра,скоро ще бере цветя от към корените.
11
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жалко, че сме толкова злобни.Има *** както на 2, така и на 4 и 8+ гуми. В последните 2 дни ме сякоха 2 пъти камиони, докато изпреварвам нормално с кола и пуснат мигач.Мотористите като направят глупост обикновенно само те страдат от последствията, но колко автомобилисти газика и убиваха невинни хора и на пешеходни пътеки вкл.?
10
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво означава да "береш душа"? Що за махленски изказ е това и нямате ли малко уважение към тези хора, "берящите" душа?
9
2
 
36
 
! Отговори
И аз съм моторист преди 8 години
Дано се оправи момчето! Стискаме палци. Но трябва да се помисли някак си да се регулира това. Да се започва от 150 сс мотор със задължително време за каране поне 1 год. ако искаш да минеш към по-голяма кубатура - 250, после изпит за 500 сс. и така след 3 год. реален опит да се качваш на по-мощни мотори. Плюс допълнителни изисквания за машини над 900 сс и нагоре.Не може пикльовци да се качват на 1000дарки, те не са карали и Симсон преди това, нямат уважение към мощта на машината и края-известен!
8
0
 
7
 
! Отговори
полугений преди 8 години
някакъв шанс да го спасим преди да го вземат за части. имам впредвид човека и мотора. другия месец си идвам ама ще съм с кола и ме е страх да карам вече като гледам какво става
7
3
 
24
 
! Отговори
Ивчо преди 8 години
Добре де...добра новина като цяло..аз като карам само трепера защото не се знае някой луд като тоя в новината няма да ме изпраска не по моя вина...И пак ДА СЕ ПРАСКАТ в дървета..стълбове..бетонни стенни..защото в противен случай като се праснат в кола другият шофьор тярбва да се занимава с глупости заради някъв 20 годишен мутрафон гъзар..само 1 час висене докато дойде кат..после каскота маскота..огледи глупости..после ремонти...а недай си боже ако нямаш каско , а си само с ГО..
6
6
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Живея на място от където почти всяка нощ чувам гадовете с мотори и коли да си правят гонки. Форсират двигатели и пилят гуми. Е как да ги жалиш тия?! Докато си правят кефа на примитивните мозъци цял квартал не може да спи. Да ***!
5
8
 
27
 
! Отговори
Тотка пилотка преди 8 години
До Анонимен 4Така и така идва сезона на мотористите ще да е полезно да се внесе реформа с която Категория А - водач на мотоциклет да се смята за доброволна декларация за донорството!Същото трябва да е и за водачи на БМВта от миналия век ,VW - Audi и т.н. над 90к.с. по ОСТА НА ЗЛОТО Петрич-Перник-Враца