Нов път, но без шахти и зебри!

Кмет иска да направи пешеходна пътека, но го чака глоба
1 мар 2016 22:15,
16
Нов път, но без шахти и зебри!
Снимка: bgonair.bg

28 милиона лева струва изграденият нов път Мездра-Елисейна. Ремонтът минава и през врачанското село Ребърково, където има чисто нов асфалт и нови знаци. Няма обаче нито пешеходни пътеки, нито шахти, въпреки желанието на кмета.

"Няма нито пътна неравност, нито пешеходна пътека, няма нищо. А това е предпоставка за инциденти", коментира кметът на с. Ребърково Петър Петков.

Петков е кмет на Ребърково вече втори мандат. След 2 години борба с институциите в селото продължава да няма начин хората да пресекат безопасно.

"Имах намерението да ги изградя сам след отказа от Областното пътно управление, но тогава в разговор по телефона с директора, бях предупреден, че ще бъда глобен с между 1000 и 5000 лв. за разпореждане с чуждо имущество", разказа още кметът.

Неволите на кмета не спират до тук. В селото има една единствена шахта, която също е незаконна, защото я няма в проекта.

Освен че е опасно, жителите на селото са поставени пред абсурдната ситуация винаги да са в нарушение, защото глобата за пресичане на нерагламентирано място е от 20 до 150 лева.

"С две малки деца съм и е чудо, никой не спира, никой не намалява даже", разказа майка от селото.

Екип на Bulgaria ON AIR потърси за коментар Пламен Ганецовски - шеф на Областното пътно управление във Враца и отговорник за ремонта, но той не пожела да застане пред камерата.

Така кметът вече заделя пари за глобата, защото е решен да изгради пешеходна пътека. Лошото е, че след нейното изграждане, ще му се наложи да я премахне - такъв е законът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хах първия коментар изби рибата... Шахти на тротоара... И какъв е смисъла от тях, като пътя ще е езеро при първия по-силен дъжд? Откъде се предполага, че ще изтича водата?
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На Боко не му пука, като има гламави да гласуват за него, така ще е.
10
0
 
9
 
! Отговори
Абсурдан преди 8 години
От ден на ден България се превръща в Абсурдан...нелепости, бюрокрация, корупция и шуробаджанащина разлагат държавата.
9
0
 
5
 
! Отговори
NZ преди 8 години
А как този кмет разписа разрешителното за ползване на пътя минаващ през селото му или пътя е незаконен?
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Просто осъдете поръчителя, възложителя, проектанта и готово.
7
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аман от пешеходни пътеки!
6
2
 
10
 
! Отговори
Ники. преди 8 години
Нещата са прости. Пътят минава до училище. По закон, трябва от подходи към него да има искуствени неравности. Спокойно може да се глоби изпълнителят за неспазване на правилата за *** ( или реконструкция ) на трасето. Кмета може спокойно ( позовавайки се на това ) да затвори пътя!
5
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво значи забравили. това е все едно да забравиш да станеш сутрин.Един професионалист не забравя такива неща. Изглежда отговорника за изграждането не е професионалист а поредната калинка с купена диплома. 23 милиона кое струва само асфалта ли ??? Това е не реална цифра щом няма канализация.При един обилен дъжд къде ще отиде тази вода освен че ще се образува възможности за аквапланинг, къщите в долната част на пътя ще бъдат наводнени.Шефа на областното пътно трябва да му се търси отговорност.
4
3
 
9
 
! Отговори
..... преди 8 години
Кметът явно не е чел закона за движение по пътищата. Всяко естествено продължение на тротоара е пешеходна пътека, така че няма да глобят никой пешеходец, а дали ще нацапа малко боя няма по никакъв начин да накара някой да спре
3
4
 
1
 
! Отговори
Либертоносец от НПО преди 8 години
БХК закриля врачанския манталитет и респективно местния офис на пътна инфраструктура!Да пресичат па като сгазят камионите 2-3-*** може герберугите да променят нещо!
2
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре дошли!Европейско развитие, публична личност отказала да застане пред камерите. Ниски заплати, ефтин живот.
1
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А пасарелка не може ли да изгради? О шахти, които да са под тротоара, а не на пътя?