Нов път, но без шахти и зебри!

Кмет иска да направи пешеходна пътека, но го чака глоба
1 мар 2016 22:15, Василия Пейчева
16
Нов път, но без шахти и зебри!
Снимка: bgonair.bg

28 милиона лева струва изграденият нов път Мездра-Елисейна. Ремонтът минава и през врачанското село Ребърково, където има чисто нов асфалт и нови знаци. Няма обаче нито пешеходни пътеки, нито шахти, въпреки желанието на кмета.

"Няма нито пътна неравност, нито пешеходна пътека, няма нищо. А това е предпоставка за инциденти", коментира кметът на с. Ребърково Петър Петков.

Петков е кмет на Ребърково вече втори мандат. След 2 години борба с институциите в селото продължава да няма начин хората да пресекат безопасно.

"Имах намерението да ги изградя сам след отказа от Областното пътно управление, но тогава в разговор по телефона с директора, бях предупреден, че ще бъда глобен с между 1000 и 5000 лв. за разпореждане с чуждо имущество", разказа още кметът.

Неволите на кмета не спират до тук. В селото има една единствена шахта, която също е незаконна, защото я няма в проекта.

Освен че е опасно, жителите на селото са поставени пред абсурдната ситуация винаги да са в нарушение, защото глобата за пресичане на нерагламентирано място е от 20 до 150 лева.

"С две малки деца съм и е чудо, никой не спира, никой не намалява даже", разказа майка от селото.

Екип на Bulgaria ON AIR потърси за коментар Пламен Ганецовски - шеф на Областното пътно управление във Враца и отговорник за ремонта, но той не пожела да застане пред камерата.

Така кметът вече заделя пари за глобата, защото е решен да изгради пешеходна пътека. Лошото е, че след нейното изграждане, ще му се наложи да я премахне - такъв е законът.

4912 гледания   |  Още видео


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хах първия коментар изби рибата... Шахти на тротоара... И какъв е смисъла от тях, като пътя ще е езеро при първия по-силен дъжд? Откъде се предполага, че ще изтича водата?
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Боко не му пука, като има гламави да гласуват за него, така ще е.
10
0
 
9
 
! Отговори
Абсурдан преди 2 години
От ден на ден България се превръща в Абсурдан...нелепости, бюрокрация, корупция и шуробаджанащина разлагат държавата.
9
0
 
5
 
! Отговори
NZ преди 2 години
А как този кмет разписа разрешителното за ползване на пътя минаващ през селото му или пътя е незаконен?
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Просто осъдете поръчителя, възложителя, проектанта и готово.
7
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аман от пешеходни пътеки!
6
2
 
10
 
! Отговори
Ники. преди 2 години
Нещата са прости. Пътят минава до училище. По закон, трябва от подходи към него да има искуствени неравности. Спокойно може да се глоби изпълнителят за неспазване на правилата за израждане ( или реконструкция ) на трасето. Кмета може спокойно ( позовавайки се на това ) да затвори пътя!
5
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво значи забравили. това е все едно да забравиш да станеш сутрин.Един професионалист не забравя такива неща. Изглежда отговорника за изграждането не е професионалист а поредната калинка с купена диплома. 23 милиона кое струва само асфалта ли ??? Това е не реална цифра щом няма канализация.При един обилен дъжд къде ще отиде тази вода освен че ще се образува възможности за аквапланинг, къщите в долната част на пътя ще бъдат наводнени.Шефа на областното пътно трябва да му се търси отговорност.
4
3
 
9
 
! Отговори
..... преди 2 години
Кметът явно не е чел закона за движение по пътищата. Всяко естествено продължение на тротоара е пешеходна пътека, така че няма да глобят никой пешеходец, а дали ще нацапа малко боя няма по никакъв начин да накара някой да спре
3
4
 
1
 
! Отговори
Либертоносец от НПО преди 2 години
БХК закриля врачанския манталитет и респективно местния офис на пътна инфраструктура!
Да пресичат па като сгазят камионите 2-3-ма може герберугите да променят нещо!
2
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре дошли!
Европейско развитие, публична личност отказала да застане пред камерите. Ниски заплати, ефтин живот.
1
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А пасарелка не може ли да изгради? О шахти, които да са под тротоара, а не на пътя?