Ограничават скоростта в Бургас до 35 км/ч

Имало много жалби от граждани, училища, детски градини...
1 мар 2016 08:30,
90
Ограничават скоростта в Бургас до 35 км/ч
Снимка: архив, Bulphoto

В Бургас обмислят да ограничат скоростта за шофиране в града до 35 км/ч. Идеята е на местната администрация и ще бъде пилотно въведена в районите с концентрация на пътни инциденти.

До мярката се стига след множество жалби на граждани, директори на училища и детски градини, обяви кметът на Бургас Димитър Николов.

"Много от бургазлии са недоволни от високата скорост на движение в някои участъци, особено в междублоковите пространства. Предстои поставянето на необходимата сигнализация, която да указва новата позволена максимална скорост от 35 км/ч. Надяваме се, че ще успеем да намалим значително пътните инциденти", обяви градоначалникът.

По думите му към днешна дата в Бургас има над 200 000 автомобили, а възможност заразширение на бургаските улици почти липсва, съобщи "Дарик".

"Не можем да успеем да осигурим големи пространства за скоростни отсечки. Затова и взехме това решение. Ако тази инициатива се окаже успешна ще я приложим и в останалите жилищни райони", допълни още Николов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 85,продължавам да твърдя, че не желаеш да четеш, ами само пишеш небивалици напомпани с самочувствие без покритие на майстор на шофирането и на тълкуването на ЗДВживеем в град който се пука по шевовете, хората няма къде да паркират поради натрупани проблеми с годините в големия град, но специално за майстора на шофирането който желае да кара с 50км/ч по кварталните улички ще ти освободят някоя от пренаселените улички за да докажеш твоята недоказуема теза
67
0
 
5
 
! Отговори
До 84 преди 8 години
Продължаваш да не четеш какво пиша и пръскаш слюнки. Никой не спори с теб, че по тесните улички между блоковете или в кварталите трябва да се шофира внимателно. Но тук ти настъпи мотиката, смеси неспазването на Закона за движение по пътищата с искането ти за ограничение от 35 км/час, вместо да искаш по-простото и по-доброто - да се спазва закона. На тази улица Златовръх, принципно не трябва да се паркира според Закона, но се паркира и то от двете страни и за теб неспазването на Закона е основани
66
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 80,ясно е, че не четеш какво пиша, но това е за твоя сметкасъщо така имаш комплекси и се бройкаш за голям майстор на пътя и си мислиш, че можеш да караш безопасно по двупосочни квартални улички с паркирани от двете страни автомобили с 50 км в час при положение, че майките с деца няма как да минават по тротоарите защото и там има паркирани коли - това е реалноста в центъра на София и в по-гъсто населените кварталитам ограничението 35км/ч си е задължително
65
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Странно това ограничение от 35 км/час. В сегашният закон за движение по пътищата има ограничение от 20 км/час в жилищните зони. Тези 35 км/час ще отменят ли записаното в закона ограничение от 20 км/час? Може би ограничението от 35 км/час ще важи за всички улици в Бургас. Ако е така да са им е честити задръстванията, псувните и каквото се сетите още.
64
1
 
5
 
! Отговори
До 81 преди 8 години
"държавни хрантутници придвижващи се с автомобили" са и:пожарникари, лекари, МВР, учители, ... да продължавам ли? Ти вероятно си от тези, които като отидат в общината, за да ти издадат някакъв документ, не знаеш какво искаш, не носиш необходимите документи за целта, но крякаш с пълна сила, че там си клатят краката и нищо не правят и трябва да бъдат уволнени. Е, за разлика от теб, на мен навсякъде почти винаги ми се усмихват, любезни са и винаги са ми свършвали работата, за която съм отишъл.
63
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз пък предлагам за всички държавни хрантутници придвижващи се с автомобили, максималната скорост на движение да се ограничи на десет километра в час. Така или иначе тези мърди нищо не вършат и по цял ден се мотат,сега поне ще имат оправдание.
62
0
 
5
 
! Отговори
До 77 преди 8 години
Научи се да четеш! "Почти всички", не означава "всички" улици, особено като там се паркира в нарушения на Закона за движение по пътищата, както мисля, че е на Златовръх. Разбира се, че по двупосочните улички между блоковете в комплексите не може да се шофира с 50 км/час, както и на много други места, но мен ме подразни другото обобщение - че нямало улица с едно платно на движение в София, както и с две платна с по една лента, по която да се шофира нормално с 50 км/час, което е абсолютно невярно.
61
0
 
5
 
! Отговори
До 78 преди 8 години
Никой няма да контролира спазването на ограничението. Прав си, че почти всички шофьори шофират където трябва и с много по-ниска скорост от разрешената, но тези дето прелитат с 100 км/час това ново ограничение от 35 км/час изобщо няма да ги спре. Всички знаят, че КАТ в България не работи и резултата е масово нарушение на Закона за движение по пътищата от всички шофьори, нашите и особено от чужденците, които в България са като "отвързани".
60
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Днес завъртях градско в Бургас, изминати 25 км при средна скорост 21 км/ч (това са показанията на борд компютъра) Подкрепям намаляването на скоростта в гъсто населените жил.райони но не и по булевардите. Парадокса е в това, че и без да има ограничение, болшинството кара много бавно, предвид тесните улици и лошото им състояние. Но има една група хора, която не се спира пред нищо, тя трябва да бъде ударена целево! Остава отворен въпроса, кой и как ще контролира спазването на ограничението.
59
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 76един вид признаваш, че майстор като теб не може да развие 50 километра в час по двупосочната софийска улица Златовръх
58
0
 
6
 
! Отговори
До 73 преди 8 години
Улица Стоян Михайловски опира до ул. Златовръх. Няма две отделни платна за движение, но не ми казвай, че там не е безопасно да шофираш и с 90 км/час. Разрешената скорост там е 50 км/час, а по почина на Бургас, може и там да я направят 20-30 км/час.
57
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Повечето хора карат брички които трудно спират, защото нямат пари. Спирачният път на изправна кола и сух път при 50км в час е 7 метра плюс 0.2 секунда време за реакция * 14 метра в секунда = около 9 метра, като това, подчертавам е при изправна кола и трезвен водач. Тъй като обаче средната възраст на колите у нас е 14 години, шанса колата да спира над 15 метра е над 80%
56
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На двупосочна улица с ширина 9м, при паркирани автомобили от двете страни няма начин да се кара дори с 40 километра в час. Защо пишете недомислици?
55
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ето ти двупосочна улица - златовръх - щом си голям майстор карай там с 50км/ч
54
0
 
6
 
! Отговори
До 70 преди 8 години
Вероятно шофираш някоя стара бричка, която трудно спира, за да задаваш такива въпроси. Нямам никакъв проблем да спра веднага, когато се налага, ако се движа с 50 км/час, което си е направо бавно, но сега с толкова е разрешено. Спирането става след няколко метра, а не както при теб след няколко десетки метра.
53
0
 
8
 
! Отговори
До 70 преди 8 години
На почти всички двупосочни улици и булеварди в София е безопасно да се шофира с 50 км/час, а на доста места и с повече, но не е разрешено, а и няма смисъл. Ще ти напомня, че преди време беше разрешено с до 60 км/час в населените места и пак беше безопасно.
52
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кажете къде в София е безопасно да се шофира с 50км/ч, като изключите еднопосочните двулентови булеварди?
51
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
При толкова неграмотни шофери, само легнали полицаи помагат
50
0
 
8
 
! Отговори
До 65 преди 8 години
Всеки шофьор си съобразява скоростта, но сега искат да сложат ограничение, и за места, където безопасната скорост е по-висока от 35 км/час и е примерно до 50 км/час. При това никой не говори, че тези дето сега шофират с 70-90 км/час, са проблема, а не тези, които досега спазваха ограниченията и че и в бъдеще ще има прелитащи автомобили, които никой няма да санкционира, точно както е и сега.
49
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
99% от замърсяването на Орлов мост (едно от най-гнусните места) е от автомобилите, няма печки на твърдо гориво