Еколюбителите да благодарят, а не да недоволстват!

Зеленогорски: Смятат, че плажовете са резервирани за тях
2 мар 2016 10:07,
21
Еколюбителите да благодарят, а не да недоволстват!
Снимка: Архив Булфото

Вместо да ни благодарят, природозащитниците протестират, въпреки че за първи път българският парламент реши три плажа - Корал, Иракли и Карадере, да не бъдат давани на концесия и да останат девствени. Това заяви в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR Найден Зеленогорски от Реформаторския блок.

"Тази победа на природозащитниците не се харесва, защото те искат тези плажове да са резервирани за тях с палатки и каравани", допълни още депутатът.

По думите му голяма част от дивокъмпингуващите не почистват след себе си и 16 тона боклуци се извозват след сезона на Карадере. Зеленогорски предположи, че протестиращите сигурно почистват след себе си, но допълни, че никъде в Европа не е разрешено къмпингуването по този начин.

"Не може да си на къмпинг без тоалетна, без течаща вода, без топла вода. Къде се къпят тези хора, къде ходят до тоалтна?", запита Зеленогорски и добави, че след къпингуващите е като "след война".

Той подчерта и че нудистките плажове трябва да се обособят. "Моето дете трябва ли да гледа нудисти?", запита риторично той.

По повод обвиненията, че законът ще създаде условия за застрояване на плажовете, Зеленогорски каза, че това са "глупости, лъжи и популизми".

"Поемам ангажимента, който има сигнал за незаконно строителство, аз ще отида лично на място да реша въпроса. Няма да допуснем незаконно строителство. Най-лесно е да оплюеш този, който иска да създаде регламент", категоричен бе реформаторът.

Депутатът от БСП Манол Генов заяви, че най-важното е самосъзнанието на хората дали ще спазват законодателни и етични правила.

"Всичко зависи от хората дали те ще пазят тези ествени природни дадености", заяви той и изрази мнение, че министерството на туризма няма административния капацитет да контролира и санкционира.

Димитър Байрактаров от Патриотичния фронт пък коментира слабостите в закона. Според него има спорни моменти в него и е имало нужда от повече дебати.

"Първият проблем е, че липсва формулировка какво е "къмпингуване". Текстът така е неработещ, защото не се знае какво е "къмпингуване". Ами "нощуване"?", запита Байрактаров.

"А на Джулай морнинг хората ще са нарушители, само защото са изразители на свободното мислене? Искахме дебат, но ГЕРБ решиха набързо да се вземат решенията", допълни депутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
ПЕШО преди 8 години
В СРОК ДО ДВА МЕСЕЦА ,ДА ОТПАДНАТ ДЕСЕТКИТЕ И СКЪПИ ДОКУМЕНТИ ,КОИТО СЕ ИСКАТ ЗА ОТКРИВАНЕТО НА КЪМПИНГ НА ЧАСТНА ИЛИ ОБЩИНСКА ЗЕМЯ. ЗАЩОТО ТОВА СА ЛОБИСТКИ ЗАКОНИ ,КОИТО ОБСЛУЖВАТ ТАРИКАТИТЕ ЗАСТРОИЛИ МОРЕТО С БЕТОНОВИ ПАЛАТИ . ДОСТАТЪЧНО Е В ЕДИН КЪМПИНГ, ЧЕТВЪРТА -ПЕТА КАТЕГОРИЯ ,ДА ИМА ПИТЕЙНА ВОДА ,ДУШОВЕ , ТОАЛЕТНИ И ЕЛ.ТАБЛА ЗА ЗАХРАНВАНЕ . ЕКСТРИТЕ ДА СА ЗА ПЪРВА-ВТОРА КАТЕГОРИЯ.
15
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
100% от дупетатите, гласували този закон, не ходят на бг море, за тях е все тая дали става дума за хотел, бунгало или палатка..те си взимат пари от мутрите за застрояване, а вероятно и от пишман еколози. а специално за ходещите по палатки има 2 типа - а) ***, които където и да отидат, си вадят 'думатиту' от вестника и оставят бомба след себе си; б) хорица, които с черни чували дори обират чуждите ***. проблемът не е в преспиването на плажа, а в манталитета на някои бг ***.
14
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не го харесвам Зеленогорски, но веднъж да е прав. Имам позната, която като я питаш къде ходи на море, крие за Карадере. Като я питаш защо, да не се разбирало за този плаж от повече хора, да си на спокойствие. Все едно е резервирано само за тях. С извинение - о*раха и плажа, и природата там. Това са псевдоприродолюбители, не може да си загрижен за природата и да нацвъкаш тия места.
13
5
 
12
 
! Отговори
Перко преди 8 години
Ако са загрижени плажовете да останат девствени природозащитниците трябва да се борят да се забрани достъпа до тях и да станат резервати
12
0
 
12
 
! Отговори
втория закон е преди 8 години
да се заселят всички арабски емигранти и нашенските индийци в бетонярките по морето, да бучнат 20 палми и спокойно можем да се рекламираме като шарм ел шейх или гоа..ще бъде голяма атракция, особено когато 10 диваци си изперат килимите в морето :)..тъкмо кафявата вода от хотела ще придобие и леко червен цвят..:)
11
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На къмпинг ходя само в Гърция и горещо съветвам всички, които могат, да го направят. Истински къмпинг, с прекрасни домакини, интернет, чисти бани, собствена плажна ивица, срещу 10 евро за човек с колата му, пълна тишина и готини хора. нула пияни англичани, бг престъпници; огромен избор на къмпинги, никакви бетонни 'бомбоубежища' на депутати и перачи на пари. за съжаление, простото бг ***, което от кравар е станал министър, няма как да го разбере..
10
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Правилно, всички трябва да сме благодарни на нашия Вожд и учител и да му се кланяме доземи.
9
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
иракли е застроено, корал е пълен с мутри, а карадере няма достъп 1/2 от годината заради свлачища и дъждове. искам да разбера какво правим с хотелите на престъпниците на първа линия, които освен че нямат пречиствателни станции, са и паркинг за крадени коли, кокаино-зависими и ***? иначе 'браво' на дупетатите, напълниха северна гърция с още 200.000 български туристи това лято и изгониха още толкова румънци от жалкото ни море..
8
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вече ви забраниха и плажовете да посещавате.Всичко е само за власт имащите, а за вас един обелен "банан".Третират ви като маймуни, а вие се радвате.
7
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
имам малък парцел на морето, да не казвам миниатюрен, който не е достатъчен за къща, но е по-близо от 100 метра до водата. досега не се бях сещал да опъна палатка или да паркирам в него, но това лято категорично ще го направя и дори ще поканя приятели с още 1-2 коли..да видим как точно ще ме глобят, като няма как да влязат в частен имот?? или ще глобят и 10.000 мутри с хотели на самата плажна ивица, заедно с техните т.нар. туристи?
6
4
 
19
 
! Отговори
s преди 8 години
Е, не са резервирани за "хипитата". Резервирани са за мазни дебели чичовци, за да си строят отвратителните бетонни дворци и да ги пълнят с утайките на Европа и Русия. Девствен плаж в България е изчезващо животно, и ще изчезне не заради разни *** с палатки, дето не са си изхвърлили ***, и дето *** във водата.
5
15
 
16
 
! Отговори
:) преди 8 години
Зеленогорски: Смятат, че плажовете са резервирани за тяхЕдин път да съм съгласен с някой от Четворната коалиция! Тези хипита си мислят, че само те трябва да обитават девствените плажове и да ги мърсят с мизерията си.
4
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мутрите атакуватще застрояват и плажоветеа Зеленогорски и компания са техните лобистиобръчите от фирми са безкрайни
3
13
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не може кой където си иска да ходи и да си опъва палатки и да си паркира караваните. Като ще са девствени плажовете трябва да са такива, а не като отидеш на тях да гледаш мръсотия и каравани. Има си места за къмпингуване и те са известни на хората, които го практикуват. Не може 100 човека да викат искаме девствени плажове, а после да отидат на тях да ги ос..ат, а ние другите да лапаме мухи.
2
9
 
17
 
! Отговори
Гост преди 8 години
ОСТАВКА!!!
1
25
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тея с палатките са големи мизерници