Всеки седми българин се шири в над 100 квадрата

Близо милион са домовете в страната с 4 и повече стаи
2 мар 2016 07:17,
32
Всеки седми българин се шири в над 100 квадрата
Снимка: flickr

Всеки седми у нас се шири в жилище с площ над 100 квадрата, сочат данните на Националния статистически институт (НСИ). Близо милион са домовете в страната с 4 и повече стаи, пише "Монитор".

Над 50 на сто тях - почти 484 хил. са в градовете, а други половин милион просторни жилища са в селата.

Логично лидер по брой на големи жилищни имоти е столицата, където има 47,4 хил - 4-стайни, почти 11 хил. - 5-стайни, и още толкова домове с 6 и повече стаи.

Брокери от София прогнозират, че в следващите години има възможност делът на големите апартаменти да продължава да расте, защото и търсенето за тях върви нагоре.

Общо просторните жилища в градските райони на столицата надвишават 69 хил., сочи още официалната статистика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
3
 
! Отговори
еделвайс преди 8 години
Преди демокрацията на семейства с две и повече деца се даваха ведомствени 3- стайни апартаменти. По- късно всички имаха възможност да си ги закупи. Така си беше. С парното, с топлата вода и никакви проблеми. Както споменах - преди демокрацията.
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Mutrite bogartaschite 600 700 kV da ne honoris sa vilite i Kaschmire im Maisonette Po 3 et 700 kV sluginite 4istat schofiorite gi Karat a Normalnia bal. S miseria jivee na stud sedi sa pensionierte da ne govitim
22
0
 
4
 
! Отговори
ме преди 8 години
Че 100 квадрата много ли са бе? Хол и 2 спални... :D
21
0
 
2
 
! Отговори
Shark преди 8 години
Много ли ви е мъчно, а???
20
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ама 100 квадрата старо строителство или ново? че има разлика в нотариалният акт с новото , гледаш двустайна кутийка и ти казват "108 квадрата", пак я гледаш и с вакум не можеш да ги направиш тия квадрати, ама ти допълват "това е с общите площи" ама факт че в акта ще ти пише 108 а не 70 чисти и 38 общи както едно време ;)+ статията е пълна извадка на спазъм рано сутрин във WC-то.
19
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези платени статии от ГЕРБ да се убедим колко добре живеем ми дойдоха до гуша. Фактите са ясни - България е на последно място по доходи в Европа. Не смятам, че има нужда от коментар.
18
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прочитайки глупостите, написани във въпросната "статия", се сетих за казармения виц : В едно поделение войниците имали за обяд постно зеле, командния състав обядвал свинско печено, средно статистически в поделението са обядвали свинско със зеле.
17
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
О Боже мой какво ширене бе !? Аз се свивам в тия 100 квадрата те ширели сме се ? Искам помощи за да си разширя панелката. Къде се намира адреса на Ширпотреба да поискам помощи ?
16
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сред моите познати никой не живее в апартамент над 100 квадрата.Как така всеки седми? Ако се вземе един мезонет според статистиката ще се окаже,че трима души живеят в над 100 квадрата. Доколкото знам в Ирландия или Исландия средната жилищна площ на човек е над 100 квадрата.
15
0
 
19
 
! Отговори
zeus преди 8 години
Хаха, няма такава манипулативна статистика, то хубаво 100 квадрата, ама колко хора живеят средно в едно жилище? Като трябва да се смята средна заплата се дават средни стойности, а тук абсолютни ;)
14
0
 
25
 
! Отговори
Кратун преди 8 години
Всеки 7ми....а останалите 6-*** се гърчат в малки жилища при скотски условия. Малко по малко и съвсем неусетно теснотията формира психиката и мисленето на подрастващото поколение. За да мисли човек нашироко, той обикновено е отраснал нашироко. Затова един съвет към младите семейства - за децата е по-добре малка къща с двор, макар и по-далеч от града, отколкото двустаен в централен район.
13
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много са ширите бе у.шанки ?
12
1
 
4
 
! Отговори
senseipetz преди 8 години
До Анонимен 14Много точно описание, само че "обикновенните" хората нямаме този лукс да решаваме за къде сме се забързали.. ние сме роби на парите и трябва да скачаме според тоягата.. за съжаление изхода от такава "позиция" е само като дойде една голяма война като преди почти 80 години, да е всичко сринато до основи и да се гради наново.. за да има потребление и да се рестартира лакомията...
11
3
 
6
 
! Отговори
Неа преди 8 години
Е не съм от щастливците ...тц
10
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И какво означава развитие, растеж. Много се спекулира и с тези термини. Днес повечето хора не усещат как отминава живота им в темпото наложено от стремежа към непрекъснат икономически растеж и печалба. Те дори не се запитват закъде бързат? Вие знаете ли? За къде бърза човешката цивилизация, къде трябва да стигнем, кой ни води натам? А какво ще стане ако не бързаме, ако забавим темпото, ако повдигнем глава и се огледаме, ако поемем дъх и поседнем да видим докъде сме стигнали?
9
2
 
10
 
! Отговори
Шаран БГ преди 8 години
Нема страшно, к...ье! Едни към Индия - други към САЩ, трети към Германия..... И тука 5-6, хайде от мен да мине, 20 хиляди чорбаджии ще се ширят на 111,000 км2!Да ги питам, как и колко ще плаща всеки на НАП за 5,550,000 м 2
8
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво айде още 1-2 млн. *** да емигрирират и ще се разширим още.
7
1
 
14
 
! Отговори
до 10 преди 8 години
Колко глупости в два реда си написала сигурно си блондинка. Останалите се ширят в 400 квадратни метра.
6
4
 
42
 
! Отговори
Непозната преди 8 години
В Канада, в която съм живяла, никой не би определил като ширене такъв факт. Напротив, статията би била критична, защо само всеки седми може да си го позволи, т.е. защо стандарта на останалите е толкова нисък. Но виж, в балканска България... И журналистите прости.
5
0
 
18
 
! Отговори
Българи преди 8 години
ду-*** да Ви е яко!Данъци европейски, заплати - мизерни!