Ранните резервации от Русия – с 20% повече

Според туроператори в Москва морето ни ще е бестселър
7 мар 2016 07:49,
57
Ранните резервации от Русия – с 20% повече
Снимка: архив Булфото

С 20 на сто са повече ранните записвания от руснаци за лятна почивка в България. Това съобщи шефът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов.

Той обясни, че общо направените записвания от Русия представляват 4 на сто от броя туристи, които се очаква това лято да дойдат от там на черноморските ни курорти, пише "Монитор".

Според Майя Ломидзе, изпълнителен директор на Асоциацията на туроператорите в Русия (АТОР), руснаците се приспособяват към обезценяването на рублата, правейки по-рано записванията си за почивка. ”За разлика от преди 2-3 месеца търсенето не се влияе много от колебанието на валутните курсове. Няма вече паника”, обяснява тя, цитирана от РИА Новости.

Според Ломидзе е трудно да се очаква руснаците да продължат да пътуват и почиват в чужбина, както са го правили преди 2014 г. Едновременно с това обаче тя смята, че в сравнение с началото на миналата година много повече са ранните резервации за курортите извън Русия.

Причина за това е и поевтиняването на самолетните билети, стимулирано от падащите котировки на петрола. Средното понижаване на цените на авиопревозите за вътрешните полети в Русия е почти една пета, а за чужбина - над 16 на сто, уточнява Lenta.ru.

Туристически експерти прогнозират, че най-голям интерес от страна на руснаците за летуване ще има към Кипър, България, Гърция и Испания. По информация на сайта atorus.ru отстъпките за ранните записвания в Русия за почивка в нашите летни курорти достигат до 30-40%. Според руски туроператори, цитирани от портала България това лято ще стане бестселърът за братушките. Причината са по-достъпните цени, даващи възможност за по-дълга почивка от 11-14 дни.

"Обикновено братушките, подобно на българите се записват в последния момент", обяснява Румен Драганов. „Всичко е въпрос на народопсихология. Част от тях може би изчакват евентуално поскъпване на петрола да повиши курса на рублата и така почивката да им излезе по-евтино.

"Англичаните са най-предвидливи и по-голямата част от тях си резервират почивката за лятото от предишната година. Германците се записват за летуване през януари. Гражданите на страните от Централна Европа Чехия, Полша и Унгария го правят в момента. Досега са се записали около 6 на сто от чуждите туристи, които според прогнозите биха летували по нашите черноморски курорти”, уточни Драганов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 53 Извиняюсь,действительно был не прав! полазил по YOUTUBE и нашл вот это видео :Гласът на народа- връх Шипка 03.03.2016Есть люди в Болгарии которые помнят Историю.Браво.Если кого-то обидел ещ раз приношу извинения. Приятно было посмотреть это видео.
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 46Дурень ты, запалчивый при том! Никто Едогона не приглашал, в никчемной газетке кто-то написал, с издевкой над нашими управляющими, журналист какой-то ваш подумав, что болгарского знает, решил, что пришел его звездный час и нажал на паник-бутон. "Тут пошла херьня такая, раздавили попугая!". Вот и все! Колеги, извинете ме, но трябваше да го напиша така, че обидчивото русначе да разбере, че и при тях има такива, на които като им кажеш "журналист", повече да не ги обиждаш!
36
0
 
2
 
! Отговори
Даскалов преди 8 години
До Анонимен 47И что вы едите в Крым? Рыбку жаренную, шашлычки? Абе научете го този език, не е труден, братски език! Надо было написать "едем", а не "едим"..
35
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма ли руски турист, това за *** е провален сезон...
34
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 48 В Луганск и Донецк ездим постоянно там наши братья матери и сстры,отцы и деды а в КРЫМ чисто отдыхать.
33
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е-е-е Не. Пак ли тия гнусни ватенки.
32
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 47: "Едим в КРЫМ в этом году"...може и в Луганската или в Донецката НР !
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Едим в КРЫМ в этом году.
30
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
К вам не поедут,тем более после вашего праздника на днях...В России все помнят кого вы героями посчитали освободителями. Турков ждите в гости и беженцев.Я Раньше уважал вас и ездил к вам НО это было раньше..
29
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Очаквайте руските бежанци да дойдат като туристи !
28
1
 
4
 
! Отговори
БРЕЙ преди 8 години
ЗАЩО ТАЗИ ГОДИНА НЕ ДОЙДАТ ТУРИСТИ ОТ БРЮКСЕЛ И ЕВРОПЕЙСКИТЕ ДЪРЖАВИ. НАЛИ ТЕ СА НАШИТЕ НОВИ " ПРИЯТЕЛИ ". ЗАЩО НЕ НИ ИЗПРАТЯТ МАЛКО АМЕРИКАНЦИ. ЗАЩО РАЗЧИТАМЕ ПАК РУСИЯ ДА НИ СПАСИ ДА НЕ УМРЕМ ГЛАДНИ ? ЗАЩО ???
27
0
 
10
 
! Отговори
Гергана преди 8 години
Очаквайте следваща новина:"Туристическият бранш алармира за предстоящ слаб сезон!"
26
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Миналата година се заговорихме със семейство руснаци дошли на почивка у нас в Созопол. Самите те бяха от Нижни Новгород. Казаха че са настанени в хотела апартаментен тип в който бяхме и ние само че нашата почивка беше 10 дена цена 1000 лв а те били за 1 месец. Просто не мога да си представя колко пари ще платят може би им правят отстъпки но дири и да е така ние не може да си позволим такива почивки а уж изкарваме добри пари.
25
0
 
7
 
! Отговори
333 преди 8 години
Българската държава да осигури охрана на руските туристикакто на израелските, защото има предпоставки от провокации иатаки на терористи и засегнати.
24
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Един от най-кратките вицове е :Руски турист.
23
2
 
4
 
! Отговори
хахахахааааа.... преди 8 години
"Според туроператори в Москва морето ни ще е бестселър"МЕЧТИ..............МЕЧТИ................
22
3
 
8
 
! Отговори
Гошу преди 8 години
Ами ще дойдат, къде ще ходят. Скараха се с турците, сега щът-не щът пак при нас клекнаха. Нали и на нас ни *** ни беше наложил запор заради Южен Поток уж да не идват колхозниците му на нашето черноморие, ама сега като се изпокара и с Турците, си прави оглушки уж че нищо не е казвал навремето за България
21
2
 
5
 
! Отговори
bluesky1 преди 8 години
Като не искате руски туристи, да не би да ви дойдат такива от САЩ...хах... На гол тумбак чифте пищови...икономиката ни и доходите африкански, но иначе нещяли руски туристи пфууу...
20
5
 
4
 
! Отговори
До 24 преди 8 години
Руснаците, които хвърлят пари ходят на други места да почиват. Тук пристига утайката на руските туристи - пазарят се дори на касата в "Кауфланд", искат отстъпки постоянно и за какво ли не, искат доп. услуги, които не искат да заплащат, скандалджии и алармаджии. Не случайно западни туроператори при настаняване на техни клиенти имат изискване да няма руски туристи в хотела.
19
0
 
5
 
! Отговори
хахахахааааа.... преди 8 години
"Ранните резервации от Русия с 20% повече"Богати българи чакат за "бедните" руски туристи......