Чепеларе посрещна шампиона Радо Янков

Сноубордистът ни стана почетен гражданин на своя роден град
Обновена: 8 мар 2016 21:21 | 8 мар 2016 21:12, Красимир Ангелов
5

Снимка: БТА

Чепеларе посрещна с празнична церемония днес своя съгражданин Радослав Янков след спечелената Световна купа в сноуборда.

Още по темата
"Горд съм, че съм чепеларец, тази купа е и за вас", обърна се шампионът към жителите на родния си град. Формулата на успеха е упоритост и амбиции, коментира пред журналисти Радо Янков.

Хиляди жители на Чепеларе отпразнуваха заедно на пл. "Олимпийски" победата на сноубордиста. Централният площад носи името на друг спортен триумф на Чепеларе- олимпийската титла на Катерина Дафовска.

"В този ден усещаме, че Чепеларе е градивна част и фактор в зимните спортове в световен мащаб”, каза в словото си кметът на общината Славка Чакърова. Тя благодари на носителя на световната купа за незабравимите мигове на национална гордост, с които е дарил Чепеларе.

"Неговите високи постижения са доказателство за много труд, воля за победа и целеустременост”, заяви Славка Чакърова. Кметът пожела на Радо Янков борбеният му дух и спортен хъс да го съпътстват винаги.

Община Чепеларе връчи на сноубордиста отличието "Почетен гражданин на Чепеларе", а на  неговия първи треньор Васил Милчев бе присъден почетен знак на общината.

С решение на Общинския съвет от днес на Янков се предоставя също парична награда от 5 000 лв. и имот на територията на общината. Кметът Славка Чакърова му подари още видео камера, с която да се съхранят бъдещите му победи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Bravo na momcheto. Poveche kato nego i po-malko maloumnici s palki.
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поздравления пич, ти си гордост за нацията и всички, които обичаме снежните спортове.Респект.П.С. жалко, че под хубавите статии има само по 2 коментара, а под изцепките на волен, мутрите и кифлите има по 500.Тъжният българин обича гадни неща.
1
0
 
20
 
! Отговори
Един от нас преди 8 години
Жив и здрав да си,Радо! И олимпийска титла да ни донесеш момче!