Ловецът на мигранти Динко: Рамбо или престъпник?

Българският хелзинкски комитет подаде сигнал срещу него в прокуратурата
9 мар 2016 12:00,
453
Ловецът на мигранти Динко: Рамбо или престъпник?
Снимка: bTV

"Аз какъв съм, Рамбо ли съм? Не съм Чък Норис, аз съм един достоен човек, който се защити да не бъде премазан и да не бъде наръган", каза Динко Вълев от Ямбол, който залови група бежанци на границата и предизвика силен обществен отзвук.

От Българския хелзинкски комитет обаче вчера е подаден сигнал в прокуратурата срещу Динко Вълев, който "организирал отряди за залавянето на нелегални имигранти". Основания за сигнала са признанията му за извършени редица престъпления във връзка с тези граждански арести.

Още по темата

"Правилното е да се защитя. Ако вие се разкарвате с детето си в гората и някой скочи да ви бие, какво ще правите, ще вземете детето си и ще бягате ли? Няма ли да се опитате да се защитите по някакъв начин?", попита риторично Динко Вълев пред bTV.

По думите му е имало и положителни, и отрицателни коментари за постъпката му спрямо бежанците.

"Да погледнем реално на истината - ако мъж и жена се разкарват в гората край границата и мъжът е неподготвен физически да се справи с тези хора, какво правим? Те скочиха да ме бият, искаха да ме ръгат, аз да стоя и да ги гледам ли?", коментира Динко.

"Получават се тези неща. Аз си карам АТВ-то, той изкача от храстите, аз го заобикалям и спирам след 10 метра и се връщам пеша и той тръгва отгоре ми. Той се затича отгоре ми с нещо остро беше, нещо като пирон беше или може би са го изкарали от мрежата", разказа образно Динко.

"Изскочиха още трима човека, после аз видях че са 11. Аз никой не съм нападал, преди той да ми посегне. Когато той ми посегна, аз се опитах да се защитя. Нито съм го планирал това нещо да се случи, нито съм искал, нито съм отишъл в гората да се срещна с някакви бежанци да си усложнявам живота, да се занимавам с глупости, защо?", допълни той.

Динко разказа и че в групата бежанци е имало и едно бебе. Той дори споделил банана си с него, защото преценил, че то все пак няма вина.

"Те идват тук с децата, за да могат да ги съжаляват", отсече обаче Динко.

Адвокатът Николай Хаджигенов контрира, че граждански арест у нас няма.

"Когато става въпрос за бежанци или за мигранти, нелегалното преминаване на границата не само не се преследва, но не се и наказва. От друга страна имаме физическо насилие, побой, отвличане, имаме принуда, така наречения рекет, който се наказва с минимум 8 години лишаване от свобода и т.н., заплахи за убийство", уточни адвокатът.

"Може би на Динко трябва да му спрем кабелната телевизия или да я сменим не с американска, а с българска. Всички тези неща у нас са куп престъпления, които е извършил той. Това е законът у нас", категоричен беше Хаджигенов.

По думите на Нидал Алгафари с тези хора, които са навлезли нелагално, трябва се занимават властите и държавата.

"Този героизъм, освен върху тези нещастни хора, които кой знае колко път са минали при това и с децата си, бихте могли по същата логика да отидете да натръшкате тези, които ограбиха КТБ, защото за това трябва също смелост", предложи Алгафари и добави, че в постъпката на Динко не вижда никакъв героизъм.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


453
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
61
 
! Отговори
Някой преди 8 години
Някакъв родоотстъпник спами срещу човека в коментарите, но както и да е... Аз съм горд че има такива хора като него както трябва и всички българи да сме горди. Като ЛИПСВА държавата хората сами се оправят, че сега и отговорен ще го държат.
14
49
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Динко е една Ямболска пръчка и с толкова мозък, ако иска да се бие да иде в някой клуб да се доказва
13
34
 
8
 
! Отговори
до 4 преди 8 години
Като прочета или чуя : "понеже гражданчетата са силни само по коментарите" и се кефя колко тъпо е народо населението.Силен си когато спазваш закона, а не когато безчинстваш!Силен си когато помагаш на слабият, а не когато го тъпчеш!Силен си когато даваш без да очакваш да ти се върна!Кое от тия неща си ти и този на снимката?Това е криворазбран патриотизъм и криворазбрана законност!!!Представяте ли си този ако полицай, прокурор или да не дава Господ съдия?
12
0
 
60
 
! Отговори
тотко преди 8 години
Антибългарския Хелзински комитет и темподобни *** организацийки извън закона и вън от България.
11
4
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НЯ МАМ ДУМИ , ТО БИБВА БИВА АМА ДА НАПАДАШ Е ДИН БЪЛГАРИН И ДА ЗАЩИТАВАШ ТЕЗИ ДЕТО НЕЗАКОНО ПРЕМИНАВАТ ГРАНИЦАТА , И ОТ ГОРЕ НА ВСИЧКО ГИ ХРАНИ ПО ТРИПЪТИ НА ДЕН ,ОТ НАШИТЕ ДАНЪЦИ , НАДАЛИ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ИМАТ ОСИГОРЕНА ХРАНА СУТРЕН ОБЕД И ВЕЧЕР , БЪЛГАРИ БЕСРАМНИЦИ , ПРОДАЖНЕЦИ , САМО ТАКА МОМЧЕ , КОЙТО НЕМУ ХАРЕСВА ОБРАТНО
10
5
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Провален Адвокат, говори небивалици.Заедно с Алгафари искат да затрият Християнството в България
9
2
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това адвокатче има сериозни психически проблеми,или е гей или има яки проблеми виште какъв нездрав външен вид има ,а злобата му..ууу тоий е мерило за омраза и злоба а как мрази МВР ,всички полицай са *** според него и всички трябва да са в панделата само ТОЙ да е на свобода защо му давате думата той е луд за връзване има си заболяване човечеца.. А що се отнася до Динко...СМАЧКАЙТЕ ГО И ТИ ХАКИМЯНЕ ДУШИЧКА ЖАЛКА сложи и ти сноп съчки на кладата на Хуса а после питай защо няма мъже у нас
8
24
 
14
 
! Отговори
акули в Тунджа преди 8 години
Истината е, че Динко от Джамбол лови не само по 20 човека наведнъж с голи ръце! По същия начин той лови едновременно и по 5 мечки-стръвници. Паралелно с мечките лови с голи ръце и по пет-шест акули. (Само някой да посмее да каже, че в Тунджа няма акули!) С голи ръце, в четири посоки едновременно лови и диви зайци. Зайците са на по 5 километра един от друг. Лови и мухи, и балъци, но това вече е друга тема.
7
3
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя адвокат какви доказателства има че това са бежанци? Може да са терористи и избягали затворници? Тоя сега терористите ли подкрепя или нормалните хора.Позор за БТВ,че канят такива талибани в предаване и въобще им дават да говорят.
6
60
 
11
 
! Отговори
прокто лог преди 8 години
Динко не го интересуват бежанците. Динко го интересува удоволствието от побоя на хора, които са по-слаби от него. Интересува го, че с мълчаливото съгласие на властите, той се гаври с беззащитни хора, бягащи от такива като него.
5
2
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Антибългарския-Хелзинкски комитет... трай народе, *** си до безкрай
4
0
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дрън дрън та пляс. БХК си седят тихо и като сътворят някоя простотия - чак ни удивляват. Инопланетяни ли са тези, какви са, откъде се пръкнаха. Карлуково да си ги прибира.
3
59
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знам БХК какви са, но този е типичен селски бабаит.За него правилата не важат, можел да си прави каквото си иска и да ходи където си иска.Този *** така ще го отнесе, че не е истина...Много е лесно да набиеш, издевателстваш или унижаваш слабият и беззащитният.Типичен туземец, какъвто е и Бащицата на държавата.Те затова си го избират, искат да са като него.
2
40
 
8
 
! Отговори
спонсор на МВР преди 8 години
Рамбо е и убиец и престъпник!
1
2
 
84
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Наритай сътрап от БХК, спаси България!