Ловецът на мигранти Динко: Рамбо или престъпник?

Българският хелзинкски комитет подаде сигнал срещу него в прокуратурата
9 мар 2016 12:00,
453
Ловецът на мигранти Динко: Рамбо или престъпник?
Снимка: bTV

"Аз какъв съм, Рамбо ли съм? Не съм Чък Норис, аз съм един достоен човек, който се защити да не бъде премазан и да не бъде наръган", каза Динко Вълев от Ямбол, който залови група бежанци на границата и предизвика силен обществен отзвук.

От Българския хелзинкски комитет обаче вчера е подаден сигнал в прокуратурата срещу Динко Вълев, който "организирал отряди за залавянето на нелегални имигранти". Основания за сигнала са признанията му за извършени редица престъпления във връзка с тези граждански арести.

Още по темата

"Правилното е да се защитя. Ако вие се разкарвате с детето си в гората и някой скочи да ви бие, какво ще правите, ще вземете детето си и ще бягате ли? Няма ли да се опитате да се защитите по някакъв начин?", попита риторично Динко Вълев пред bTV.

По думите му е имало и положителни, и отрицателни коментари за постъпката му спрямо бежанците.

"Да погледнем реално на истината - ако мъж и жена се разкарват в гората край границата и мъжът е неподготвен физически да се справи с тези хора, какво правим? Те скочиха да ме бият, искаха да ме ръгат, аз да стоя и да ги гледам ли?", коментира Динко.

"Получават се тези неща. Аз си карам АТВ-то, той изкача от храстите, аз го заобикалям и спирам след 10 метра и се връщам пеша и той тръгва отгоре ми. Той се затича отгоре ми с нещо остро беше, нещо като пирон беше или може би са го изкарали от мрежата", разказа образно Динко.

"Изскочиха още трима човека, после аз видях че са 11. Аз никой не съм нападал, преди той да ми посегне. Когато той ми посегна, аз се опитах да се защитя. Нито съм го планирал това нещо да се случи, нито съм искал, нито съм отишъл в гората да се срещна с някакви бежанци да си усложнявам живота, да се занимавам с глупости, защо?", допълни той.

Динко разказа и че в групата бежанци е имало и едно бебе. Той дори споделил банана си с него, защото преценил, че то все пак няма вина.

"Те идват тук с децата, за да могат да ги съжаляват", отсече обаче Динко.

Адвокатът Николай Хаджигенов контрира, че граждански арест у нас няма.

"Когато става въпрос за бежанци или за мигранти, нелегалното преминаване на границата не само не се преследва, но не се и наказва. От друга страна имаме физическо насилие, побой, отвличане, имаме принуда, така наречения рекет, който се наказва с минимум 8 години лишаване от свобода и т.н., заплахи за убийство", уточни адвокатът.

"Може би на Динко трябва да му спрем кабелната телевизия или да я сменим не с американска, а с българска. Всички тези неща у нас са куп престъпления, които е извършил той. Това е законът у нас", категоричен беше Хаджигенов.

По думите на Нидал Алгафари с тези хора, които са навлезли нелагално, трябва се занимават властите и държавата.

"Този героизъм, освен върху тези нещастни хора, които кой знае колко път са минали при това и с децата си, бихте могли по същата логика да отидете да натръшкате тези, които ограбиха КТБ, защото за това трябва също смелост", предложи Алгафари и добави, че в постъпката на Динко не вижда никакъв героизъм.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


453
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
275
6
 
24
 
! Отговори
+++ преди 8 години
Този самозван адвокат е срам за България и за българската адвокатура. Нека Висшия адвокатски съвет му отнеме правмата - той е предател на Родината. Никой не може да преминава границата когато и където си иска. Има КПП-та, след представяне на паспорт и документ за самоличност - влизащ в държавата. Нека това адвокатче да мине през границата на демократичните американски щати.... дали няма да го застрелят като куче. Аман от "правозащитници".
274
4
 
9
 
! Отговори
Охранителят преди 8 години
Ами мили защитници на незаконните мигранти,нека ние Българите да мигрираме и да ви иставим с тези мигранти,който повярвайте ,повечето от тях не ще се социализират с нормалният начин на живот в правова държава ,та тогава оставайки с тях си пазете задните части :-)
273
5
 
5
 
! Отговори
не трето! преди 8 години
Начи дълг е като срещнем гащници налазващи през границата! Да хварчат *** и шалвари, а под фереджетата по един твърд мазен за уважение!
272
3
 
1
 
! Отговори
не трето преди 8 години
Нито инди нито турк пич, от ботевски произход!
271
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българеещото се копанарче от Ямбол иска да става известен в махалата
270
3
 
2
 
! Отговори
ПРИЗИВ преди 8 години
Даите,тея тримата в гората на Долно Ябълково,да посрещат бежанци.Даите им хляб,праз,сланина,една манерка акцизна ракия и кутия MOONT без бандерол.Аз ще поканя Динко да ги приветсваме там
269
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
не се казва булгари, а бЪлгари пловдивски пръч от турски произход, или индийски...
268
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
българия на българите, всички останали зда си знаят мястото и да не забравят, че са на гости и могат да бъдат изгонени!
267
1
 
11
 
! Отговори
не трето! преди 8 години
Какво е мирен подход с мигранти!? Просто им показваме вярната посока къмлюбезната домакиня канцлер дето ги кани! И крак асвалт!!!
266
1
 
20
 
! Отговори
Ха-Ха-Хааааа преди 8 години
бтв-новинте - предаването с Динко @ 19:48-----------------------------------------------------------------------------Динко: Не стига, че е влезнал в България, а и иска да ме набие....Дай да му свалям шапка и да му се кланям.Адвокат: Още малко ще кажете, че са ви заплашили с изнасилване.Динко: Теб могат да те заплашат с изнасилване, мен не....аз съм по-симпатичен от теб, между другото.
265
3
 
9
 
! Отговори
не трето! преди 8 години
Като дойде народната власт този път трябва да почне първо от адвокатите!
264
4
 
16
 
! Отговори
не трето! преди 8 години
Чудно дали Алгафари и тва адвокатче щяха да са такива хуманисти ако тези измети бяха попаднали на хубавите им булки вместо на пръта Динко!? Много ми е интересно!
263
3
 
7
 
! Отговори
вълк чакал преди 8 години
БТВ на Мърдок/г или на умрял дог.Ами следващия път няма да предаде,Динко на... /ами то няма на кого/мигрантите.Като му посегнат,остават там и ...до там.Динко,разбра ли,че в Родината на Ботев и Левски,управниците са ПРЕДАТЕЛИ
262
3
 
10
 
! Отговори
дибелката преди 8 години
Какъв хелзински комитет бе,какъв мазен адвокат-*** тук важат,та на това мъжко момче образуват неприятности.какъв Алгафари бе.Едно време за нарушаване на територията на държавната граница,наказваха сурово,дали на вън,дали навътре.Еиии заспали ми народе-СЪБУДИ СЕ.Утре на мястото на Динко,може да е всеки от нас.Да му окажем подкрепа,срещу тези изпиздени институции,които само създават неприятности на собствения си народ.Народа на чиито гръб лапат и народа които грабят.
261
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
призовавам истинските българи да изтрият бтв от телевизорите си! бабите ще минат без турски сериали! спрете тази чудовищна манипулативна пропаганда на мърдок! това са продажни медии!!!! бойкот!!! аз ги изтрих. всичките им скапани канали.
260
2
 
12
 
! Отговори
бургазлия преди 8 години
Ако Динко го считат за престъпник че с голи ръце ги заставил да мусе подчинят и принудил да налягат по очи както се полага докато дойдат от Гранична полиция То оня генерал който седмица преди това в същия район беше задържал група натръшкана по очи докато престигнат от Гранична полиция.Н между двамата има разлика в принудата да залегнат по очи .Първия под дулото на оръжието а другия с голи ръце в ръкопашна схватка.Кой от двамата е по опасен и им застрашава живота .Е ДИНИЯ ГЕРОЙ другия обвиняем.
259
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
двама емигранти и едно мекотело безполово се опитваха да се изгаврят с нашето момче. но не им мина номерът. да, прае беше динко, унисекс водещата се беше извикала приятелките, за да ги направи известни. чист ляворезбарски пиар. пълен бойкот на битиви!!!!
258
6
 
19
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 8 години
Динко е един достоен млад българин,със самочувствие,защитаващ себе си и родината от явни нарушители.Да го подкрепим,защото той е пример за всички българи,неподвластен на *** ценности,прокламиращи толерастия,за сметка на зачеркване на национални ценности,крепяли ни през вековете.Жалко за Хекимян,мислех го за непредубеден водещ,но той пригласяше на двамата в студиото,които с неприкрита ненавист плюеха младият български юнак,на който хич не му пукаше от слюнките и това ги...вбесяваше.
257
4
 
29
 
! Отговори
ХХХ преди 8 години
Ако Динко го изкарат престъпник ..........тогава значи че България е нахлузила чалммата !
256
0
 
18
 
! Отговори
СМ преди 8 години
За разлика от Германия и Австрия, където нарушаването на граница е административно нарушение,то нарушаването на българските граници мисля, че все още е криминално престъпление.Нека някой юрист да се произнесе по въпроса.А от тая история с бежанците нищо няма да излезе.