Ловецът на мигранти Динко: Рамбо или престъпник?

Българският хелзинкски комитет подаде сигнал срещу него в прокуратурата
9 мар 2016 12:00,
453
Ловецът на мигранти Динко: Рамбо или престъпник?
Снимка: bTV

"Аз какъв съм, Рамбо ли съм? Не съм Чък Норис, аз съм един достоен човек, който се защити да не бъде премазан и да не бъде наръган", каза Динко Вълев от Ямбол, който залови група бежанци на границата и предизвика силен обществен отзвук.

От Българския хелзинкски комитет обаче вчера е подаден сигнал в прокуратурата срещу Динко Вълев, който "организирал отряди за залавянето на нелегални имигранти". Основания за сигнала са признанията му за извършени редица престъпления във връзка с тези граждански арести.

Още по темата

"Правилното е да се защитя. Ако вие се разкарвате с детето си в гората и някой скочи да ви бие, какво ще правите, ще вземете детето си и ще бягате ли? Няма ли да се опитате да се защитите по някакъв начин?", попита риторично Динко Вълев пред bTV.

По думите му е имало и положителни, и отрицателни коментари за постъпката му спрямо бежанците.

"Да погледнем реално на истината - ако мъж и жена се разкарват в гората край границата и мъжът е неподготвен физически да се справи с тези хора, какво правим? Те скочиха да ме бият, искаха да ме ръгат, аз да стоя и да ги гледам ли?", коментира Динко.

"Получават се тези неща. Аз си карам АТВ-то, той изкача от храстите, аз го заобикалям и спирам след 10 метра и се връщам пеша и той тръгва отгоре ми. Той се затича отгоре ми с нещо остро беше, нещо като пирон беше или може би са го изкарали от мрежата", разказа образно Динко.

"Изскочиха още трима човека, после аз видях че са 11. Аз никой не съм нападал, преди той да ми посегне. Когато той ми посегна, аз се опитах да се защитя. Нито съм го планирал това нещо да се случи, нито съм искал, нито съм отишъл в гората да се срещна с някакви бежанци да си усложнявам живота, да се занимавам с глупости, защо?", допълни той.

Динко разказа и че в групата бежанци е имало и едно бебе. Той дори споделил банана си с него, защото преценил, че то все пак няма вина.

"Те идват тук с децата, за да могат да ги съжаляват", отсече обаче Динко.

Адвокатът Николай Хаджигенов контрира, че граждански арест у нас няма.

"Когато става въпрос за бежанци или за мигранти, нелегалното преминаване на границата не само не се преследва, но не се и наказва. От друга страна имаме физическо насилие, побой, отвличане, имаме принуда, така наречения рекет, който се наказва с минимум 8 години лишаване от свобода и т.н., заплахи за убийство", уточни адвокатът.

"Може би на Динко трябва да му спрем кабелната телевизия или да я сменим не с американска, а с българска. Всички тези неща у нас са куп престъпления, които е извършил той. Това е законът у нас", категоричен беше Хаджигенов.

По думите на Нидал Алгафари с тези хора, които са навлезли нелагално, трябва се занимават властите и държавата.

"Този героизъм, освен върху тези нещастни хора, които кой знае колко път са минали при това и с децата си, бихте могли по същата логика да отидете да натръшкате тези, които ограбиха КТБ, защото за това трябва също смелост", предложи Алгафари и добави, че в постъпката на Динко не вижда никакъв героизъм.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


453
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
255
28
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПРЕСТЪПНИК ОБИРАЩ БЕЖАНЦИ - ТОВА Е ИСТИНАТА,ЗА ТАКИВА БЕСИЛО
254
1
 
21
 
! Отговори
Бай ви Ганя преди 8 години
Не се фащайте на номерата им. Искат да ви разделят на "за" и "против" с тази случка около Динко и така да маргинализират в обществото въпроса За и Против бежанците за да могат управляват процеса на протестите, когато почнат да влизат през границата чужденци. Така леко изместват посоката на протеста от причината му или от организаторите му.,а го насочват към следствието и така ще го използват за политически цели, които пък обслужват организаторите отново. За толкоз прости ни смятат.
253
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Mutts & Trafikant?!?!?!
252
2
 
23
 
! Отговори
Изклатил Надал преди 8 години
Българската държава, ако държи на себе си, трябва категорично да игнорира сигнала на БХК! Този сигнал в прокуратурата да бъде сбутан под масата или да бъде разгледан в посока на липса на извършено престъпление. А на въпросният Нидал Алгафари, Българският Саракт ясно заявява: "По име и фамилия, ти не си етнически Българин, затваряй си, устата и акъл какво да става, може да даваш само в Армения, тук е България!"
251
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
не бе минке 20 манастира е построил, не един. И сълзите му лекуват рак. И благотворителни мероприятия прави всеки ден. Скривайте се платени драскачи и стига го хвалихте тоя КОЛЕКТОР, РЕКЕТьОР и ДИЛЪР че станахте банални.
250
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Динко е построил манастир! А неговите обвинители какво са построили за хората? Или само знаят да крадат!?
249
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След разговора, който гледах сутринта по бтв останах отвратен и потресен от трите жалки човечета, които се бяха нахвърлили като хищници срещу момчето едва ли не с обвинението, че не е разрешил да го пребият. Онези хора са влезли нелегално, нарушили са законите на България ,нали?? Преди години граничарите пазеха както се пази национална граница и имаше държава България!!!!
248
0
 
10
 
! Отговори
Сандо преди 8 години
нека му докажат че не е било самозащита ... гърмят го, слягат му един нож в ръката и - нападна ме
247
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Един въпрос ако може някой да ми отговори-по мое време в казармата на границата ако мине един такъв убавец -контролен в въздуха и следващия в тиквата-сега не се интересувам няма ли караули там -каква е тая граница всеки си мава както иска -нещо не ми е ясно наи има профисионална армия -който иска да минава през КПП другите на място
246
4
 
24
 
! Отговори
ръмбуф преди 8 години
да защитим Новия Герой от BTV то и *** *** водещ !!!
245
23
 
5
 
! Отговори
номер2 преди 8 години
Като му гледам физиономията...***!
244
32
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Динко трябвало да те опукат там на место,тези хора не бягат от добро.Гн Борисов защо не бяга,защото муе много гот.Налапал е кокала до уши.Отивай в Ирак като си толкоз голям бабаит.
243
6
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Човека просто се е защитавал от диваците!
242
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДАНС и ГДБОП, миналата седмица направиха истински цирк на границата с Гърция, а на турската има само мир и любов, и Динко да им свети по погрешка! Та кой е българина в съдебния процес по бтв - арменеца, сириеца, адвоката на римляните или подсъдимия? Срам!
241
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вземети си ги в квартала като ги защитавате .
240
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя с Burzum-а да напише историятя на тоя където се е кръстил,че тогава да коментира.
239
17
 
7
 
! Отговори
укра преди 8 години
Да не са луди да минават през КПП-тата ?Нали там хем ще ги оберат до шушка ,хем ще ги регистрират и след това дори да достигнат някоя нормална държава като Германия или Швеция-пак могат да ги върнат в този ад тука. Когато човек се измъкне от помийна яма.той не иска да пропада в друга помийна яма.400 хиляди българи са били същите бежанци като тези сега- с деца,със старци бягали от мародери като този на снимката през 1912 година.
238
3
 
37
 
! Отговори
пателан преди 8 години
на някой да му е мъчно или да съжалява прокудените български деца от родината, които немили недраги се скитат в чужбина, или пък съжалява за разбитите бг семейства, за разбитото детство на децата на разделени семейства, или пък за бг. жени които кой ли не чужденец не ги изклати. Не милеете за нашите си тръгнали сте да защитавате чуждите.
237
1
 
18
 
! Отговори
Е, па... преди 8 години
Аааа, за баба Меркел, за ПреЦедента ни и за хАмрикансите НПО е престъпник!Щото е трябвало да им даде и парите и колата си, а ако са били афектирани от дългото пътуване, то този господин е трябвало да им позволи освен да го ограбят, то и да го начушкат колкото пъти е трябвало, за да може "бежанците" да снемат стреса от преживяното тежко "пътешествие!Е, за обикновения недозрял все още либерално-демократичо бг народ тоз чиляк си е баш ербап Мъжкар и герой!!!
236
36
 
6
 
! Отговори
укра преди 8 години
Това ли ви е кумирът ?-един обикновен мародер,който с две други мутри обикаля горите и търси беззащитни майки с деца и старци за да им обере последните стотинки ?Вие не знаете ли че тези бежанци въобще не са заплаха за България-те искат да преминат транзит и да си спасят живота.Това не е престъпление а неотменно право.Пожелавам на раз балканска *** среща с истински джихадист,а не да тръшка майки с деца и бременни.