Ловецът на мигранти Динко: Рамбо или престъпник?

Българският хелзинкски комитет подаде сигнал срещу него в прокуратурата
9 мар 2016 12:00,
453
Ловецът на мигранти Динко: Рамбо или престъпник?
Снимка: bTV

"Аз какъв съм, Рамбо ли съм? Не съм Чък Норис, аз съм един достоен човек, който се защити да не бъде премазан и да не бъде наръган", каза Динко Вълев от Ямбол, който залови група бежанци на границата и предизвика силен обществен отзвук.

От Българския хелзинкски комитет обаче вчера е подаден сигнал в прокуратурата срещу Динко Вълев, който "организирал отряди за залавянето на нелегални имигранти". Основания за сигнала са признанията му за извършени редица престъпления във връзка с тези граждански арести.

Още по темата

"Правилното е да се защитя. Ако вие се разкарвате с детето си в гората и някой скочи да ви бие, какво ще правите, ще вземете детето си и ще бягате ли? Няма ли да се опитате да се защитите по някакъв начин?", попита риторично Динко Вълев пред bTV.

По думите му е имало и положителни, и отрицателни коментари за постъпката му спрямо бежанците.

"Да погледнем реално на истината - ако мъж и жена се разкарват в гората край границата и мъжът е неподготвен физически да се справи с тези хора, какво правим? Те скочиха да ме бият, искаха да ме ръгат, аз да стоя и да ги гледам ли?", коментира Динко.

"Получават се тези неща. Аз си карам АТВ-то, той изкача от храстите, аз го заобикалям и спирам след 10 метра и се връщам пеша и той тръгва отгоре ми. Той се затича отгоре ми с нещо остро беше, нещо като пирон беше или може би са го изкарали от мрежата", разказа образно Динко.

"Изскочиха още трима човека, после аз видях че са 11. Аз никой не съм нападал, преди той да ми посегне. Когато той ми посегна, аз се опитах да се защитя. Нито съм го планирал това нещо да се случи, нито съм искал, нито съм отишъл в гората да се срещна с някакви бежанци да си усложнявам живота, да се занимавам с глупости, защо?", допълни той.

Динко разказа и че в групата бежанци е имало и едно бебе. Той дори споделил банана си с него, защото преценил, че то все пак няма вина.

"Те идват тук с децата, за да могат да ги съжаляват", отсече обаче Динко.

Адвокатът Николай Хаджигенов контрира, че граждански арест у нас няма.

"Когато става въпрос за бежанци или за мигранти, нелегалното преминаване на границата не само не се преследва, но не се и наказва. От друга страна имаме физическо насилие, побой, отвличане, имаме принуда, така наречения рекет, който се наказва с минимум 8 години лишаване от свобода и т.н., заплахи за убийство", уточни адвокатът.

"Може би на Динко трябва да му спрем кабелната телевизия или да я сменим не с американска, а с българска. Всички тези неща у нас са куп престъпления, които е извършил той. Това е законът у нас", категоричен беше Хаджигенов.

По думите на Нидал Алгафари с тези хора, които са навлезли нелагално, трябва се занимават властите и държавата.

"Този героизъм, освен върху тези нещастни хора, които кой знае колко път са минали при това и с децата си, бихте могли по същата логика да отидете да натръшкате тези, които ограбиха КТБ, защото за това трябва също смелост", предложи Алгафари и добави, че в постъпката на Динко не вижда никакъв героизъм.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


453
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
215
17
 
4
 
! Отговори
МАЯ преди 8 години
До АнонименКОЙ СИ ТИ БЕ, ТА ПЛАШИШ С ТЯСНА СОФИЯ!ПОРЕДНИЯ СЕЛСКИ ПРЪЧ КАТО ДИНКО, КАТО СТЕ ГОЛЕМИ МЪЖАГИ БИИТЕ СЕ СРАВНИ НЕ С БЕЖАНЦИТЕ!***, СЕЛСКА *** МУЦУНА Я СЕ ВИЖ В ОГЛЕДАЛОТО БЕ ТО ТИ Е ИЗПИСАНО КОЛКО СИ *** И ЖАЛЪК КОМЛЕКСАР!
214
0
 
12
 
! Отговори
Безродниците ли преди 8 години
По коментарите ще ги познаете.
213
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не се страхувай,Динко.Няма да позволим да те осъдят.Ти си смел мъж,от малкото останали по тези геогравски ширини.
212
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нарекоха го престъпник и определиха присъдата: 8 ГОДИНИ ЗАТВОР! При толкова разхождащи се доказани убийци...
211
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво Динко!Само ако се опитат да те съдят ще дойдем хиляди в твоя защита.Само напиши кога е делото и на някои ще им се види тясна София.
210
4
 
20
 
! Отговори
Зодия Щурец преди 8 години
*** пяна изплува от безродниците, но щом вият, значи това е правилно. Напред и нека не се смущава сърцето ни.
209
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Адвокатчето в сутрешния блок на БТВ заслужава всичко,което му пожелаха пишещите преди мен тук.Само преди няколко дни чествахме освобождението от ТУРСКО робство неуважаеми електронни медии,които срамежливо пропуснахте да отбележите от кого сме се освободили.500 години мракобесие по родните земи,което забравиха такива като продажното адвокатче.Това ли искате да ни се случи отново?
208
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да,герой е.Ако са бежанци от войната да си минат порез КПП-то и да се регистрират като такива.Всички останали са нарушители на държавната ни граница и такива като Нидал Алгафари,който се пенявеше в сутрешния блок на БТВ да си затварят устата,защото това е нашата родина,не неговата.Затова гражданите на нашата страна са дори длъжни да я защитават със всички средства докато не е станало късно.
207
0
 
19
 
! Отговори
ХЕИ преди 8 години
До АнонименАз пък не искам да знам нищо за АТВ то, защото имам по важен въпрос ти колко преселника, ще приемеш, и как ще ги храниш. Мисли му ако нещо с калориите не е наред.
206
3
 
31
 
! Отговори
Поп преди 8 години
Гледах публичния линч на Динко по БТВ. Бил ги натръшкал всички на земята. Сам човек как да натръшка 11??Аз на мястото на Динко бих ги попитал, като ти наискочат такива субекти, какво да правиш-ДА СЕДНЕШ ДА ПОМИСЛИШ, ДА СЕ ОБАДИШ НА ПРИЯТЕЛ ИЛИ ДА СЕ ПРЕДАДЕШ с високо вдигнати ръце???
205
4
 
37
 
! Отговори
един преди 8 години
На този човек трябва да му плащат заплата за това, че върши работата на няколко държавни институции. Гранична и армията къде са какво и правят ? "Дават наряди" и "прослужват време" най-вероятно.
204
4
 
30
 
! Отговори
Бг преди 8 години
Медии който насърчават преселниците мюсюлмани да идват в България са престъпници. Динко сам каза, че не се чувства герой, Алфагари обаче е герой отвсякъде много е добър, като грау Меркел. Затова след като Всички затвориха границите си вече, да има добрината да си ги приеме в къщата, двора, на полето около тях. Да не ги е канил.
203
33
 
7
 
! Отговори
bluesky1 преди 8 години
Освен това, всички които подкрепяте "героя" Динко, забравяте нещо много важно, а именно, че България вече 25 години е източник на икономически мигранти. Стотици хиляди българи работеха и работят незаконно в страни от Западна Европа и САЩ. Понеже родом съм от населено място до границата с Гърция, да ви припомня ли колко хиляди българи минаваха незаконно Българо-гръцката граница не през КПП, а през кльона и през браздата...но не съм чул за гръцки "Динков"-ци да унижават българските мигранти....
202
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименУдри Динко удри браткоудри таз безбожна гад.. СТО ПЛЮСА ДА ТИ СЛОЖА, ПАК НЯМА ДА Е ДОСТАТЪЧНО!Прочети още на: dnes.bg/stranata/2016/03/09/lovecyt-na-migranti-dinko-rambo-ili-prestypnik.295433
201
31
 
10
 
! Отговори
bluesky1 преди 8 години
Абсолютна комплексарщина е малтретирането на едни нещастници, преминали стотици километри и бягащи от невъобразимите ужаси на войната в Сирия... Динко от никого не е нападан, нито съм чул мигранти да са нападали някого досега при преминаването на българската граница... Това, което прави този мародер е укоримо, но по-жалкото е това, че за голяма част от съфорумците поведението на този човек е пример за подражание...не ви ли е срам този тлъст комплексиран мутрафон да ви е идеала за буден гражданин
200
4
 
25
 
! Отговори
as преди 8 години
герой
199
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българския хелзенски кометет да се закрие ние им плащаме и БТВ е продажна телевизия не случайно я напуснаха сумати журналисти и друго трима срещу един моля ви !И друго бежанците са го нападнали утре може и с оръжие да дойдат влизат в нашия дом и бомби да слагат нямат работа на нашите граници!!!И този адвокат е адвокат на дявола без морал ще гори в ада там пари няма да занесе на ония свят !!!
198
4
 
6
 
! Отговори
до 245 преди 8 години
Бе той хубаво, партия ще направи - те много така направиха, ама какво ще прави после, то да направиш партия не е като да ти се хилят журналистите по студиата и да ти пляскат... Той може човека само да си гледа земята и да гони с атв-то бягащи люде... На мен ми се искаше този човек да гоне не хора, а диви прасета с атв-то, като го гледам, ще му е много добре, а и на всички ни - тоже; ако всеки можеше да си върши работата и това, за което е предназначен, щяхте да се учудите, колко далеч ще идем...
197
18
 
8
 
! Отговори
БГ ТУРЧИН преди 8 години
ЗАТОВА СТЕ НА ТОЯ ХАЛ БЪЛГАРИТЕ.....ХАРЕСВАТЕ ТАКИВА ПРОСТОТИИ-ЧАЛГА,МУТРИ.....
196
3
 
15
 
! Отговори
**** преди 8 години
Давай момче,мачкай тая зган,и другият път не викай полиция или гранични,а ги спукай от бойи ги остави там да лежат.