Кметът на Мъглиж дава къщи на работещи социалнослаби

Строят два нови квартала за тях, наемът ще е 22 лв.
18
Кметът на Мъглиж дава къщи на работещи социалнослаби
Снимка: Булфото, архив

Два нови квартала ще се изграждат в община Мъглиж. В тях ще бъдат построени 100 къщи за социалнослаби семейства, които имат трудови ангажименти, съобщи кметът Господин Господинов, цитиран от БТА.

Къщите ще бъдат еднофамилни, едноетажни, с ниска себестойност и с размери от 60 до 90 квадрата.

Те ще бъдат построени върху парцели с големина от 200 до 300 квадрата. Месечният наем ще бъде 22 лева.

Общината ще стане гарант при откриването на партиди във "ВиК" и "ЕВН".

Безработицата в Мъглиж е над средната в страната. В подбалканската община преобладават жителите без образование и професионална квалификация.

"Нашата цел е да научим семействата да бъдат социално отговорни, да не разчитат на социални помощи и да планират семейния си бюджет", посочи зам.-кметът д-р Душо Гавазов.

Надяваме се да направим пилотен проект за цялата страна, който да бъде успешен, добави кметът Господин Господинов.

Той изтъкна, че по този повод вече са водени разговори в НСОРБ, в Европарламента, както и с вицепремиера Ивайло Калфин.

Кметът на Мъглиж предлага НСОРБ да изработи пълна карта на общините със сериозни жилищни проблеми и да се определи най-оптималният начин, по който да бъдат решени.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това вече сме го виждали.До една година от тези къщи няма да има и спомен ако се дават на ...Нашата цел е да научим семействата да бъдат социално отговорни, да не разчитат на социални помощи и да планират семейния си бюджет...на тези на които им се дава наготово нещо,чакат всичко да им с едава наготово.
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
браво батее, такива люде са нужни
9
0
 
1
 
! Отговори
гиги преди 8 години
Лесно е бе кмете!!Гледаш какви общински сгради имаш и ги предлагаш барабар с безработните,общинска фирма и протекции на чуждестранна компания.Пари няма да видиш,ама ще те преизберат
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ОЩЕ ЛИ НЕ СВЪРШИЯ ТИЯ *** ПАРЕ? НАЛИ ПОЖАРА КАЗА ЧЕ СА НА 90 % ПРИСВОЕНИ?! ААААА ЗНАЧИ ИМА ОЩЕ ЗА ПРИСВОЯВАНЕ! АЗ ПЪК СИ МИСЛЕХ ЧЕ ВЕЧЕ СВЪРШИХА! Е ТАКА МОЖЕ. НАПРАВЕТЕ ИМ ГИ ТО СЕ ЗНАЕ ЗА КОИ ЩЕ СА И КАТО ГИ ОСЕ.АТ И ЗАСМЪРДЯТ ЩЕ ВИ ГИ ВЪРНАТ С ИЗГОРЕНИ ПРОЗОРЦИ ВРАТИ И ДЮШЕМЕТА! ЩОТО НЕМА ДА ИМАТ ПАРЕ ДА СЕ ПЛАЩАТ ТОКА ВОДАТА И НА ВАС НАЕМА. НО ПЪК ВИЕ ЩЕ СЕ ПО БОГАТИ С НЯКОЛКО МИЛИОНЧЕТА ЕВРО! Е ЧЕСТИТИ ДА СА ВИ НОВИТЕ КЪЩИ!
7
1
 
8
 
! Отговори
Васо преди 8 години
И няма що да бързат тия кметове освен, ако не е работата да се усвоят некакви пари. Скоро време ще има свободни апартаменти колкото щеш. Младите масово бягат, па ние останалите няма да живеем вечно.
6
0
 
5
 
! Отговори
Васо преди 8 години
"Нашата цел е да научим семействата да бъдат социално отговорни, да не разчитат на социални помощи и да планират семейния си бюджет", посочи зам.-кметът д-р Душо Гавазов.Надяваме се да направим пилотен проект за цялата страна, който да бъде успешен, добави кметът Господин Господинов." Ама с ваши си пари им ги строете кмете и зам. кмете. Ние на тоя самолет не щем ни да сме пилоти, ни пасажери.
5
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали се сещате за какво става въпрос? Това са онези другите, колеги по съдба, на необразованите шуробадженакорушветчийски униформени некадърници. И едните и другите по цял ден драпат макарите, въртят синджира и чакат на държавна ясла.
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До МомоИ аз това питам
3
0
 
22
 
! Отговори
Момо преди 8 години
Кой финансира това?
2
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво Кмете!Така се прави!Само да не се окаже, че соц. слабите накрая ще придобият къщите на хората!Щото тогава ще го отнесеш Ти.Я по-добре провери за какво иде реч....
1
1
 
18
 
! Отговори
Евала, стига да успе преди 8 години
Евала, стига да успее. Само да не стане като почнат да вземат по-големи заплати да не искат да им се увеличи наема!