Започна се: Полицаите стягат протестите

Първи са във Варна, още тази вечер излизат на улицата
88
Започна се: Полицаите стягат протестите
Снимка: Булфото, архив

Заради орязаните придобивки на работещите в сектора "Сигурност", заложени в промените в Закона за МВР,  както се и заканиха преди време, полицаите излизат на протест.

Още по темата

Първи ще са тези във Варна, които още тази вечер от 18 часа ще се съберат пред сградата на Общината, за да покажат недоволството си, съобщиха от Синдикалната федерация на служителите в МВР.

Следващите са от Бургас. Техният протест е насрочен за утре вечер между Съдебната палата и Паметника на Альоша.

На 14 март на улицата излизат полицаите от Плевен, Гоце Делчев и Пловдив.  В Пловдив се готвят след 18:30 ч. да направят флашмоб на кръстовището на "Чифте баня".

За 15-ти март в Пловдив пък са насрочили шествие по улиците "Райко Даскалов" и "Княз Александър Първи".

Служителите на вътрешното ведомство не приемат планираното намаляване на обезщетенията при пенсиониране от 20 на 12 заплати и намаляването на отпуските, което според тях е чист популизъм.

Финансовият ефект от редуциране на разходите ще настъпи най-рано през 2030 г., смятат синдикатите на полицаите.

Тогава новопостъпилите сега служители в МВР ще са направили 12 г. стаж и при евентуалното им напускане ще започнат да получават обезщетение от 12 вместо 20 заплати.

Синдикатите не одобряват и създаването на агенция "Пожарна безопасност и защита на населението".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
9
 
21
 
! Отговори
221 преди 8 години
Не знам ,защо спекулирате с темата и пишете само глупости и слухове?Първо МВР общо е 46 000 като от тях 14 000 са полицай.Второ в България 12 000 са населените места,това прави по 1 на населено място,така че и сега не стигат.Трето тези компенсации са давани винаги, защото им е забранено да работят допълнително,да участват във фирми,партии и др.Четвърто заплатата на току-що постъпил е 770лв, а на лекар към 850-900.Освен това всеки е с частен кабинет и изкарва допълнително!
36
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
MRAZIA POLIZAITE MNOGO SA ALCNI-AZ GIVEYA S TRISTA LEVA PENSIA I SE CUVSTVAM KONFORTNO V SOFIA.--NE PUSHA,ALKOHOL NE KUPUVAM HRANIA SE ZDRAVOSLOVNO--DORI I OT TEZI PARI ZADELIAM ZA VNUZITE.
35
5
 
10
 
! Отговори
varban преди 8 години
kato ne im otarva kato policai da stanat miniori
34
19
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БРАВО МОМЧЕТА, НЕ СИ ДАВАЙТЕ ПРАВАТА- ОТСТОЯВАЙТЕ ГИ!!!!!!!НИКОЙ НЕ ВЯРВА НА МИТОВЕ И ЛЕГЕНДИ- СТАЧКИ И ПРОТЕСТИ ТОВА ПРАВЯТ В ЦИВИЛИЗОВАНИТЕ СТРАНИ!!!!!!!!!!!!
33
8
 
20
 
! Отговори
нахални сте преди 8 години
хайде стига бе ! лекари, учители, инжинери взимат по малко заплати от вас и нямат привилегии затова избягаха в чужбина вие само едно си знаете дай дай дай подкупи ,рушвети, привилегии ... не ви ли е срам ?!
32
12
 
16
 
! Отговори
Без привилегии преди 8 години
Докога ще съществува такова разделение на обществото - работещи с привилегии и такива, работещи по КТ. На полицаите ясно ли им е, че има много професии, които са по-отговорни и по-натоварени от тяхната. Откъде накъде едните ще имат привилегии запазени още от социализма, а други не. Реформа, и който остане и заслужава, да взема по- голяма заплата.
31
4
 
16
 
! Отговори
мхм преди 8 години
абе стига сте писали тъпотии, няма свестни политици в момента ,и не насочвайте коментарите в друга посока ТУК СТАВА ВЪПРОС ЗА НАГЛИТЕ ЧЕНГЕТА дето САМО ИСКАТ ДА ЛАПАТ
30
3
 
7
 
! Отговори
. преди 8 години
пет апри не давам за боце ама да ти кажа чме си *** ан квадрат точно той ги защитава и им дава парички и привилегии така че нямати нтерес да го сменят , ама ченгетата го прекаляват вече то бива била ама се уляха да искат само искат нищо не дават
29
5
 
14
 
! Отговори
Всички преди 8 години
ВСИЧКИ са ЗАСЕГНАТИ от КРАДЦИТЕ от ГЕРБ. ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА ПРОТЕСТИРАМЕ и да ги ИЗМЕТЕМ ТЕЗИ ТИКВИ.
28
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като гледам минусите ,които цъкате се радвам че и полицаите почнаха да четат!Ясно е че истината боли?
27
5
 
7
 
! Отговори
ГЕРБ Крадци преди 8 години
ПРИДОБИВКИТЕ ,БЛАГИНКИ......... са само за БОКО и ГЕРБ
26
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Служител на МВРТам е работата че нищо не правите освен да взимате заплати
25
10
 
5
 
! Отговори
до 28 преди 8 години
Много си се засилил бе, а спри се малко. Много повърхностно се изказваш. А влез малко по- надълбоко в нашето положение и тогава вземай думата.
24
7
 
14
 
! Отговори
нахални сте преди 8 години
малко са ви орязали , още трябва !
23
10
 
15
 
! Отговори
наглост преди 8 години
Какво стана имали наказани за предишния"протест"когато служители на полицията вилняха по улиците,обиждаха граждани,нарушаваха законите,създаваха хаос и заплашваха живота на хората!?как след тези бандитски действия имат наглостта да протестират и да искат!?те трябва да се извинят на народа!
22
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 20. РУптая,че съм учител и не сме те научили как се пише роптая!Роптая че има толкова насилие и глад в България ,а вие ревете за Вашите придобивки.Да не сте само вие които работите?Или защото сте силни,защото се полиция ще ни извивате ръцете?Тези ваши придобивки са на гърба на обикновените граждани - лекари,учители,шофьори,продавачи и всички останали.Знаете ли колко грозно звучи когато попитам учениците:Какви искате да станете,отговарят-полицай,заради парите които ви се дават.Заслужете ги!
21
12
 
16
 
! Отговори
вече го прекаляват преди 8 години
писна ми от тия шантажисти стига сте им отстъпвали, като не им харесва да напускат , берзаботни бол ще запълнят местата за 0 време !
20
14
 
15
 
! Отговори
до 22 преди 8 години
Народът спи и не отстоява нищо. И плюе ли плюе всеки, който реши да си търси правата, вместо да го подкрепи.
19
17
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Крайно време е тази седемдесет хилядна орда некадърници, престъпници, рушветчийстващи потомствени *** и непрокопсаници, да се разтури незабавно.
18
15
 
22
 
! Отговори
ник преди 8 години
На които не му се работи или учи драпа за полицията, прави шкембе и имитира деиност , особено в провинцията, напускаите като не ви стигат 20 заплати !!!