Февруари счупи рекорда за жега, днес – 10°С

Няма да има валежи от дъжд, но пък сутринта ще е хладничко
15 мар 2016 07:22,
0
Февруари счупи рекорда за жега, днес – 10°С
Снимка: Reuters

Глобалните температури през февруари са счупили предишните месечни рекорди, показвайки безпрецедентно високи стойности, сочат данни на НАСА, цитирани от "Гардиън".

Глобалните температури на сушата и световния океан през втория месец на тази година са били с цели 1,35 градуса по Целзий по-топли от средната температура за февруари в приетия за базов период между 1951 и 1980 г.

Само месец по-рано януари би месечната температура с 1,15 градуса над средното за базовия период.

За днес синоптиците у нас предвиждат разкъсваща се и намаляваща облачност, почти без валежи. Сутринта минималните температури ще са между минус 4° и 1°С.

Преди обяд ще има и слънчеви часове, но след пладне облачността отново ще се увеличи. Ще се задържи почти без валежи. Ще духа слаб, в Дунавската равнина – до умерен вятър от североизток. Максималните температури ще са предимно между 5° и 10°С.

Над Черноморието ще има и слънчеви часове , но след пладне облачността ще се увеличи. Без валежи. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 6° - 7°. Вълнението на морето ще е около 3 бала.

Преди обяд над планините ще има временни разкъсвания на облачността, но след обяд отново ще се увеличи. Само на отделни места по високите върхове ще превали слаб сняг. Ще духа умерен вятър от север-северозапад.

Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 1°, на 2000 метра - около минус 6°.

В сряда преди обяд ще има значителна облачност, не са изключени изолирани слаби валежи. Около и след обяд облачността ще се разкъсва, на места и ще намалява. Вятърът ще е слаб, по морския бряг до умерен от североизток. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, а максималните между 4° и 9°.

В четвъртък и петък вятърът ще се ориентира от запад, ще бъде слаб. Ще преобладава слънчево време, ще бъде и по-топло.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари