Обучават селски кметове как да ловят престъпници

Инициативата е на Варненския свободен университет
15 мар 2016 13:14, Анисия Иванова
4
Обучават селски кметове как да ловят престъпници
Снимка: Reuters, архив

Варненският свободен университет "Черноризец Храбър" е обучил 58 кметове на малки населени места от различни региони на страната в полицейски и нотариални функции. За партньорската инициатива с местните власти съобщи заместник-ректорът на висшето училище професор д-р Валери Стоянов на среща в областната управа в Добрич.

По неговите думи кметовете са преминали обучителни програми по криминалистика, наказателно право, включително и практически занятия за задържане на хора, нарушили закона. Кметовете, овладели повече умения в полицейските функции, са получили сертификат.

Университетът и местните власти могат успешно да си сътрудничат и в повишаване капацитета на администрациите в областта на оперативните програми на Европейския съюз, в разработването на съвместни проекти, в областта на средното образование и други, посочи професор д-р Валери Стоянов, цитиран от БТА.

Областният управител на Добрич Детелина Николова е домакин на Дните на Варненския свободен университет в добруджанския град по повод 25-годишнината от неговото създаване.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Един кмет на едно Врчанско село ги ловеше ама от полицията му забраниха .
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябва да има и по двама полицай , заедно с кмета и да арестуват крадците , които станаха и убийци !