Кресна на протест срещу бъдещ бежански център

Ще започнат кражби, изнасилвания, убийства, смятат местни
21 мар 2016 09:23,
24
Кресна на протест срещу бъдещ бежански център
Снимка: архив, Reuters

Жителите на Кресна недоволни от идеята на властта да настани бежанци в център в близост до техните домове. Оказва се, че бивша казарма в града е проучвана за бъдещ център за настаняване на бежанци, разказва Нова телевизия. 

"Не искаме да идват чужди хора тук", казва една от жените, излезли в знак на протест тази сутрин в центъра на града.

"Ние сме беден град. Ако дойдат, ще започнат да тъпчат по нивите и градините. Кражби, изнасилване, убийства. Не ни трябват такива неща", оплака се друга жена.

Засега бившето военно поделение в Кресна е непригодно за живеене. Ако бъде решено бежанците да бъдат настанени тук, ще трябва държавата да отдели пари за ремонт.

Кметът също отказва да посрещне бежанци в града си и е категоричен, че ще подкрепи евентуален протест на съгражданите си.

"Заставам зад решението на хората. Гражданите са притеснени. Всеки ден в града идват военни и искат леглова база. Вицепремиерът Румяна Бъчварова заяви, че при евентуална бежанска вълна, мигрантите ще бъдат настанени в Кресна и Петрич", заяви кметът на Кресна Николай Георгиев.

От МВР признават, че са проучвали бившата казарма, но засега няма решение за създаване на миграционен център там.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Малко по-рано днес, имаше статия за Чехия, че е приела двадесет и няколко емигранти от Ирак, които били християни. Доста добър ход на чехите - хем нищо и никъква бройка, хем християни, хем новина. При нас и през нас се изливат палчища от тази ***, и това някак си минва по м/у другото. Не трябва да се допуска никъде заселване, в и без това изтормозената ни държава.
19
1
 
8
 
! Отговори
akud преди 8 години
да се запалят и съборят постройките ако е необходимо
18
1
 
6
 
! Отговори
НЕ на "бежанцит преди 8 години
Погледнете ги тези на снимката."Инженер" и "зъболекарка"...Кога са учили,кога са практикували?Ясно е с какво се занимават-правене на деца и някой дръг да ги хрантути,а те да правят още.
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
евреите от денс.бг пак се напъват
16
2
 
14
 
! Отговори
Орбан преди 8 години
Защо снимката е на терористи, а не от протеста в Кресна? И защо новината не е водеща, а пратена в миманса?Има ли изобщо българи, които работят в Днес.бг?
15
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В БЕЛЕНЕ има място за трудов лагер
14
2
 
27
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 8 години
Видяхме ги горките бежанци какви ги вършат в Кьолн и в Швеция , и нсвред където са ги приели. Айде мерси да ги посрещаме у нас. Не не и пак не. Видяхме я европейската толерантност до какво води. При нас няма да стане.
13
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДО 10ПОКАНИТЕ ЗА БЕЖАНЦИТЕ С ПОДГОТВЕНИ КАНАЛДЖИЙСКИ ПРЕВОЗИ СА ОРГАНИЗИРАНИ ОТ КОГО????? КОЙ ИМ ДАДЕ ТАЗ ИДЕЯ ЗА ДА НИ ОТГОВАРЯТ ЧЕ "ВНИМАВАЙТЕ КАК СЕ ДЪРЖИТЕ С НАС ЗАЩОТО МЕРКЕЛ НИ Е ПОКАНИЛА"....?????????
12
2
 
6
 
! Отговори
Ф.С.В преди 8 години
Решението е ----КЛЕЧКАТА КЛЕЧАКАТА ! - нека вземем пример от Европа (както нашите политици от 26 г насам ни натякват за европейският път )----и по точно от Германците - Винаги сме следвали Европейците и тяхните "Ценности" )))хахахаххаха
11
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
da se priemat samo christiani. ne ni trjabt na nas iznasilvania i ubuiistva. da se mahat tija izpolzva4i. nie nashte semeistva ne mogem da si nahranim, ste hranim i tija s po 10 deza na glavorezire. ai siktir. ama borisov i kompania sa za besene parvo.
10
2
 
15
 
! Отговори
българина преди 8 години
Ами запалете го бе като в Германия
9
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А, бе 9, ти имаш ли акъл та гледаш АЛФА, а от горе на това и коментираш. Защо не те изкендза мисирка яйца да снасяш да има полза от теб? Слушате шантавия какви ги балбука и му вярвате. Защо не каже, че след като Русия влезе в Сирия се удесетори бежанската криза. Да не му спрат мангизите от Москва ли?
8
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако й се случи нещо на казармата както става в Германия, никой няма да може да се засели в изгоряла казарма. Все пак това са стари сгради и лесно стават инциденти с остарели електрически мрежи.
7
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ВОЛЕН СИДЕРОВ ПРЕДИ ПО МАЛКО ОТ МЕСЕЦ ПРЕДУПРЕДИ ОТ ЕКРАНА НА ТВ АЛФА,ЧЕ ЗАРАДИ МРЪСНИ ГЕО-ПОЛИТИЧЕСКИ ИГРИ НА САЩ,КОИТО СА В ОСНОВАТА НА ТАКА НАРЕЧЕНОТО СПОРАЗУМЕНИЕ МЕЖДУ ЕС И ТУРЦИЯ С КОЕТО СПОРАЗУМЕНИЕ ЩЕ СЕ ОТВОРЯТ ВРАТИТЕ НА ЕС ЗА ПРИЕМ НА ЮЖНАТА НИ СЪСЕДКА ,БЪЛГАРИЯ ЩЕ БЪДЕ ДАДЕНА КУРБАМН НА ТУРЦИЯ И БЪЛГАРСКАТА ТЕРИТОРИЯ ЩЕ СТАНЕ ЕДИН ГОЛЯМ БЕЖАНСКИ ЛАГЕР.СЕГА ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ СЕ УБЕЖДАВАМЕ ,ЧЕ СИДЕРОВ Е БИЛ ПРАВ,АМА ВИЕ ПАК ВЯРВАЙТЕ НА ЕВРЕЙСКИТЕ МЕДИИ ДЕТО ГО ПЛЮЯТ ,ЧЕ БИЛ (ЛУД)
6
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЗЪБ ЗА ЗЪБ,ТОВА ГО ЧАКА БОЙКО,НИКОЯ ОХРАНА НА СВЕТА НЯМА ДА ГО СПАСИ
5
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 1В България всички сме селяни, ако не второ, то трето - със сигурност! Не ругай българина! Или не си от нас? Тогава мълчи! Хората имат правото да определят кого да приемат и за колко време! Меркелката искаше евтина работна ръка, на фрицовете им се услади да си имат гастарбайтери да им вършат черната работа! Ама този път пресолиха супата и ще я ду.хат! Но защо и ние?
4
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре, че хората поне знаят какво да очакват вместо да ги канят тези варвари
3
5
 
27
 
! Отговори
Петър преди 8 години
Диваците да се настаняват временно само в пустеещи, изолирани райони където няма опасност да извършат престъпление. Само към християнските общности трябва да има добро отношение.
2
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така, така. Лека полека, събраните в Турция ще ги прехвърлят в България. Ходете пак гласувайте за Боко бащицата.
1
42
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като бг селянина, друг по света няма.