Срядата – облачна и дъждовна

Обявен е жълт код за обилни валежи в 6 области
Обновена: 23 мар 2016 08:20 | 23 мар 2016 08:03,
1
Срядата – облачна и дъждовна
Снимка: Архив Reuters

Днес времето ще бъде облачно и с прекъсвания на много места ще превалява дъжд. По-значителни количества валеж се очакват в Северозападна България, както и в крайните южни райони на страната, където след обяд на места ще прегърми.

В северозападните и североизточните райони, и по Черноморието дневните температури ще са по-ниски - между 6° и 11°, а в останалата част от страната - между 12° и 17°, на места в Горнотракийската низина и централната част на Предбалкана и до 20°.

Ще духа до умерен, в Източна България и временно силен югоизточен вятър. Такава е прогнозата за времето според прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

Над Черноморието ще е предимно облачно и на места ще превалява дъжд. Ще духа умерен и временно силен югоизточен вятър. Максимални температури: 9-11°. Температурата на морската вода е 8-9°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще бъде облачно, мъгливо и с валежи от дъжд, над 2000 метра – от сняг. Ще духа силен, по билата и временно бурен южен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 10°, на 2000 метра – около 3°.

Жълт код за обилни количества валежи е въведен в 6 области на страната за днес.  Жълтият код е въведен за областите Видин, Монтана, Благоевград, Кърджали, Смолян и Хасково.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари