Остава облачно утре, но валежите спират

Максималните температури ще са до 11 градуса
0
Остава облачно утре, но валежите спират
Снимка: БТА, архив

През следващото денонощие времето над страната ще се задържи предимно облачно, на много места с валежи, но вече слаби и в процес на спиране.

Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за месеца и през деня още малко ще се повиши, доближавайки се до средното, според прогнозата на НИМХ-БАН.

В Северозападна България и на места в Предбалкана дъждът ще се примесва със сняг. Ще духа слаб до умерен северозападен, в Източна България северен вятър.

Минимални температури между 1° и 6°, максимални предимно между 6° и 11°.

През нощта срещу събота над много райони от страната облачността временно ще намалее. Над Черноморието ще бъде облачно, но ще остане почти без валеж. Ще духа до умерен север-североизточен вятър. Максималните температури ще са между 7° и 9°, температурата на морската вода е 8° - 9°.

Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Над планините ще бъде предимно облачно и мъгливо. Ще има превалявания от сняг. Ще духа предимно умерен запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 0°, на 2000 метра – минус 7°.

В събота сутрешните температури ще са най-ниски - между минус 3° и 2°. След временно разкъсване и намаление на облачността, през деня от запад тя отново ще се увеличи. Само на отделни места, главно в Североизточна България, ще превали слабо, предимно дъжд.

В неделя облачността ще е значителна, ще превали на повече места в страната. Вятърът ще е от запад-северозапад, слаб до умерен. Минимални температури - между 0° и 5°, максимални - между 9° и 14°.

В понеделник температурите ще се повишат. Ще има по-значителни разкъсвания и намаления на облачността, само в отделни райони ще превали слаб дъжд. Минималните температури ще са между 0° и 5°, максималните - между 11° и 16°.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари