Лъскат София с Ленински съботници от април

Пролетното почистване започва с оборки пред панелката
28 мар 2016 08:00,
14
Лъскат София с Ленински съботници от април
Снимка: архив, Булфото

Мощно чистене на улици и градинки ще падне през април в София. Традиционното пролетно почистване на София ще започне на 4 април и ще продължи 1 месец, обяви пред "Монитор" шефът на Столичния инспекторат Веска Георгиева.

Доброволци ще чистят града, а работата им ще бъде разделена условно на три етапа. През първите 10 дни дейностите по почистването ще бъде насочени основно към междублоковите пространства, дворовете и градините. През това време столичани ще събират боклуците пред блока, паркове, детски площадки, ще се чистят графити и ще се махат ръждясали, изоставени табели от стълбове.

През вторите десет дни акцентът ще падне върху залесяването, затревяването и облагородяване на калните площи в града, съобщи още Георгиева. Последната десетдневка пък е отредена на крайградските райони на София. Нови дървета ще има по снегозащитния пояс по пътя Кумарица-Доброславци. Презасаждане на нови фиданки ще има в кв. "Кремиковци" и в местността "Триъгълника" в кв. "Надежда", кв. "Обеля".

По време на почистването гражданите не бива да хвърлят събраните боклуци в контейнерите, а да ги събират в чували и оставят до тях, припомнят от Столичния инспекторат. Оттам традиционно са приготвили ръкавици и чували, които да раздават на мераклиите да се включат в кампанията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Подобни кампании за почистване са сигурен признак, че кмета не си е на мястото. За какъв дявол плащам сега по 50 лева на месец такса смет за няколко имота в София?
6
2
 
5
 
! Отговори
Жибор преди 8 години
Ленинските работи са все такива- заравяш се в *** и не се занимаваш с нищо друго,освен с ***.
5
2
 
5
 
! Отговори
S преди 8 години
Живея в Студенски град и преди 2 седмици цистих с приятеля ми градинката пред блока. В този квартал инфраструстурата и хората са доста зле и е пълно с *** - в преносен и в буквален смисъл. Сложихме клони да не се паркира на ливадата. И вчера като се прибирах видях, че същото нещо е направено и на близка ливада. Има някаква надежда, но става доста бавно. А иначе какво ви пречи докато разхождате кучето или детето да съберете 10 торбички и 10 пластмасови кутии или е по-добре да ги настъпвате.
4
3
 
4
 
! Отговори
Прав е 5 преди 8 години
Това с Оборката много ми хареса!Ех,драскачи некадърни!
3
6
 
7
 
! Отговори
Така е преди 8 години
Никой да не пипа руските паметници.Това е работа на Волен Сидеров.Сега е момента да се покаже като истински русофоб.
2
1
 
22
 
! Отговори
redordead преди 8 години
инициативата е добра, ама за чий, се плаща данък смет?ОК, ще каже някой - хората са мърлячи и цапат - ми да има глоби бе - ако се види, че зад някой блок е бръсно - се дава предупреждение да се почисти до месец, ако не се направи - глоба и това е!
1
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хайде молЪ въ,нека са Бойкови съботници.