Волтова дъга уби фермер в монтанско село

Вдигнал каросерията на камион без да съобрази, че се намира под далекопровод
9
Волтова дъга уби фермер в монтанско село
Снимка: Булфото, архив

Мъж на 36 години от Кнежа е загинал вчера пред входа на зърнобаза в монтанското село Мърчево, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Към 9.30 часа вчера младият фермер изчаквал реда си с камион, за да влезе в зърнобазата. Той вдигнал каросерията, за да почисти, без да съобрази, че се намира под далекопровод. Получила се волтова дъга, която го убила, щом се хванал за дръжката на вратата на кабината.

От инспекцията по труда уточниха, че загиналият е бил единствения работник в собствената си фирма, която се занимавала със земеделие и агробизнес.

Ще бъде проверена обаче фирмата, която стопанисва зърнобазата и дали там се спазват изискванията за безопасен труд, дали се прави инструктаж преди работа и т.н.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само не разбрах как инспекторите ще разберат дали той приживе си е правил сам на себе си инструктаж.И ако не е, кого ще накажат.
6
2
 
3
 
! Отговори
Владо преди 8 години
Далекопровод ?! По тази логика трябва да има и близкопровод - аре журналистите малко да се ограмотите...
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То затова там няма хора.
4
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бог да го прости, обаче прави ми впечатление, че тия селяни въобще нямат електропроводите за нищо. Този не е първият подобен случай, загинал така нелепо. Това че токът не се вижда, не значи че не може да те убие. Особено при тези киловолтове при електропроводите. Нямам думи.
3
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
брал бакър
2
3
 
12
 
! Отговори
koprio преди 8 години
Лека му пръст на човека... Колкото до агент бута,ами стани и ти земеделец и цуцай евро субсидийки,но имай предвид,че има много работа и няма да имаш време да драскаш глупави коментари
1
2
 
17
 
! Отговори
упорит профан преди 8 години
бог да го прости !